Breaking News

Elképesztően gyönyörű, sok-sok extrás kiadások jelennek meg A Gyűrűk urából!

A brit Harper Collins egy egészen gyönyörű kiadásokkal érkezik A Gyűrűk urából, és ezt nem is jelenthették volna be illőbb napon, mint a Tolkien olvasás napján!

Kezdjük a külső jegyekkel!

Az "egyszerűbb" kiadás élfestést kap, abból nem is akármilyet: írást kapunk a lapokon, méghozzá, ha jól látom, az Egy Gyűrű feliratát.




A hardcore, gyűjtői verzió tokban jelenik meg, a könyv maga pedig szövet és bőrkötésű, arany élmetszéssel. Ez a deluxe verzió ráadásul valóban gyűjtői példány: az egész világon csupán 5000 készül belőle.






De ezzel még közel sincs vége! Mindkét kiadvány különleges, más okokból is. 

A két kötetben a teljes regény olvasható, teljesen javított kiadásban, vörösben és feketében nyomva, illetve a könyv megjelenése óta először tartalmaz 30 színes illusztrációt, térképet és vázlatot magától Tolkientól! 

Emellett mindkét könyvben van két poszter méretű, kihajtható térkép is, ami rendkívül részletesen megmutatja Középföldét.

Erre a Tolkien Estate maga adott engedélyt.

Így az extrákkal megtoldott kötet megjelenhet idén októberben. 

Észak-Amerikában is érkezik egy extrás kiadás, ott a Houghton Mifflin Harcourt gondozásában, illetve a közlemény szerint szerte a világon megjelennek különböző fordítások is ezekkel a kiegészítésekkel. Meglátjuk, a magyar vajon köztük lesz-e. Arról sem találtam egyelőre információt, hogy ezek a kiadások, ezek a példányok kívülről hogy festenek majd.

1 megjegyzés:

  1. Az extrás kiadások színes betűs oldalai nekem a Végtelen Történetet juttatja az eszembe. Ott ugye ugyanis vörös és zöld betű volt - talán a kiadó onnét szedte az ötletet a Lotr könyv újrakiadásához.

    VálaszTörlés