Breaking News

Könyvekről szóló könyv könyvmolyoknak - Könyvek, amelyek megváltoztatták a történelmet

Milyen könyvről is álmodhatna egy hardcore könyvmoly?

Természetesen egy olyan könyvről, ami még ráadásul könyvekről is szól.

Az Alexandra Kiadó hoz egy új könyvet, amiben az emberiség történetét megváltoztató könyveket vesznek sorra.

Van már az 1001 könyv, amit el kell olvasnod, mielőtt meghalsz - ezt könyvtárban átlapoztam már, bevallom, elég vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban.

De talán egy szimpla történeti gyűjtés kicsit közelebb áll majd a szívemhez, ráadásul az 1001 könyvben nagyon sok volt a nyilvánvaló klasszikus, az alapján, amit itt olvasok a fülszövegben, ez egy fokkal színesebb és kevésbé kiszámítható gyűjtés lesz.





Fülszöveg:

A könyvek története szorosan összefonódik az emberiség történetével. Az írott szó ereje vitathatatlan erővel formálta a történelem menetetét, gondoljunk csak a Gutenberg-bibliára vagy A tőkére Karl Marxtól.
A Könyvek, amelyek megváltoztatták a történelmet egyedülálló enciklopédia, amely az írásbeliség történetét követi végig i. e. 3000-től napjainkig. Az időrendben egymást követő fejezetek bemutatják az emberi tudás fejlődését és a könyvkészítés folyamatosan változó módjait. Böngésszük végig a történelem legmeghatározóbb könyveiről szóló izgalmas áttekintéseket, tudjunk meg mindent a Mahábháratáról, a Shakespeare drámáit ihlető korabeli fóliánsokról, Anne Frank naplójáról vagy Simone de Beauvoir A második nem című könyvéről, és csodáljuk meg a világ történelmét átíró könyveket eredeti alakjukban!

Nincsenek megjegyzések