Breaking News

Újabb Margaret Atwood könyvből tervez sorozatot a Hulu

A szolgálólány meséjét is birtokló Hulu egy újabb Margaret Atwood adaptációnak szavazott bizalmat: a Maddaddam trilógiából terveznek sorozatot készíteni.

A pilot forgatókönyvét a The Little Drummer Girl showrunner-vezető író Michael Lesslie írja majd, és executive producere is lesz a sorozatnak.

A Hulu jelenleg A szolgálólány meséje negyedik évadát promózza, de már az ötödiket is berendelték. Ezenkívül azt is tudjuk, hogy adaptációt terveznek A szolgálólány meséje könyv folytatásából, a Testamentumokból is.
Az első könyv fülszövege:

Egy ​férfi, aki valamikor Jimmy volt, most Hóembernek nevezi magát, és egy fán él nem messze a tengerparttól, óvakodva a kigykányoktól, a görmenyektől és a világot ellepő egyéb különös állatoktól. Egyetlen feladata, hogy vigyázzon a guvatkák csapatára, ezekre a tiszta lelkű, egyszerű gondolkodású, tökéletes emberekre, akik az ő menthetetlen faját felváltották a földön.

Nem tudja, maradt-e még életben valaki az egykori emberiségből a nagy járvány után, s fejében minduntalan azok az események zakatolnak, amelyek elvezettek idáig: ehhez a pusztuló – vagy épp most megújuló – világhoz. És egyfolytában egy nő hangja kísérti: Gazelláé, aki a szeretője volt, de nemcsak az övé, hanem legjobb barátjáé, a zseniális Guvaté is, aki a guvatkákat létrehozta…

Margaret Atwood áradó fantáziával képzeli el a közeljövőt, amikor a kiváltságos kevesek a tudományos városaikban kedvükre alakítgatják az emberek és állatok génjeit, s közben a többség kaotikus plebsztelepeken éli egyre nyomorúságosabb életét…

Margaret Atwood kanadai írónő ötvennél több regény, verses- és esszékötet szerzője; műveit több mint negyven nyelvre fordították le. Számos jelentős díjat nyert el, A vak bérgyilkos-ért megkapta a Booker-díjat 2000-ben.
Magyarul megjelent művei: Fellélegzés (Surfacing; 1984); A vak bérgyilkos (The Blind Assassin; 2003); A szolgálólány meséje (The Handmaid's Tale; 2006); Pénelopeia (The Penelopiad; 2007).

Nincsenek megjegyzések