Breaking News

Írói reakciók a Muslim banre

Azt kell mondanom - sajnos - lassan állandó elemévé válnak az oldalnak az ilyen bejegyzések, de ha valami mellett nem lehet szó nélkül elmenni, nem lehet szó nélkül elmenni, na.

Született hasonló bejegyzés a Brexitről, Trump megválasztásáról, beiktatásáról és legutóbb a Nők menetéről, most pedig itt az újabb válságkérdés: ez a bizonyos Muslim ban. Aki nem hallott róla, az valószínűleg begubózott egy sarokba, mindenesetre ha így van, tessék körülnézni a világban, erre én már térnék ki.De kedvenc szerzőink ezúttal sem hallgattak. Íme a reakciók Trump legújabb rendeletére.

Több író is rámutatott, hogy a diktatúrák is így indulnak:Annyi diktátorról olvastam, míg újságoknál dolgoztam. És ez, barátaim, a Hogyan legyünk diktátorok első leckéje. Ennél csak rosszabb lesz.

Alá kommentelt Laini Taylor írónő is, kifejezte egyetértését:J.K. Rowling szerint ez szintén a diktatúra vezető út első köve:


Amikor az Amnesty Internationalnek dolgoztam a 80-as években, ilyen történeteket hallottunk a diktatúrákból szabadult politikai foglyoktól. 

Így gondolja az Interjú a vámpírral szerzője, Anne Rice is:Trump úgy gondolkozik és viselkedik, mint egy diktátor. A bíróságnak vissza kell tartani. A sajtó és az emberek már kiállnak vele szemben. 


Tahereh Mafi elkeseredettségét fejezte ki:olvasom a híreket, és komolyan nem tudom, hogy sikítsak vagy sírjak
mi történt az emberségünkkel

És ezt megfejelte még egy saját történettel is. Az egyik Trump Hotel tweetje arról kérdezett, mi a kedvenc emléke az embereknek az utazás kapcsán? 

Mafi válasza egyszerű, de egyértelmű volt:Talán az, amikor a migráns irán apám vietnámi háborús veterán lett, mert a hazáját szolgálta.

Ennél is egyértelműbb Rainbow Rowell tweetje - a tiltás és a halál között egyenlőségjelet vonva, és megfejelve mindezt egy Anne Frank fotóval, nyilvánvaló párhuzamot vonva a nácizmus és a mostani helyzet között.Stephen King egy hasonlattal tiltakozik:Képzelj el egy huligánt, aki cukrot önt a drága és jól karbantartott kocsid tankjába. Trump a huligán. Amerika az autó.


Holly Black hasonlata egyszerűbb és lényegretörőbb:Olyan ez, mint egy horrorshow.

Victoria Aveyard Mafihoz hasonlóan igyekszik rámutatni, hogy sok minden, ami Amerikát naggyá tette és teszi, bevándorlóknak köszönhető:


Az amerikai zászló is olyan külföldön született tudósoknak köszönhetően van kint az átkozott Holdon, amilyeneket most kint akarunk tartani. 

John Green szintén elég lényegre törő tweetet írt, és összefogásra ösztönöz:Mondjátok hangosan. Mondjátok tisztán. Itt szívesen látjuk a bevándorlókat.

Nincsenek megjegyzések