Breaking News

Írók reakciói Trump beiktatására

Korábban már írtam róla, hogyan reagáltak híres szerzők Trump megválasztására, most itt a második kör, a reakciók Trump beiktatására.



J.K. Rowling és Stephen King természetesen nem maradhatott ki, nem véletlenül voltak ők ketten tavaly a legtöbbet retweetelt szerzők a Twitter statisztikája szerint.

Rowlingnak feltették a kérdést, hogy ha az egész csak kitaláció, miért nem árulja el, hogyan készülnek a horcruxok. Mire érkezett a frappáns válasz: mert úgy tűnik, hogy olyan alternatív valóságban élünk, melyben borzasztó dolgok, amiket lehetetlennek gondoltál, megtörténhetnek. 





Stephen King még ennyire sem finomkodott, amikor kifejezte véleményét. Azt kívánta, bárki - akármilyen pártból - kerüljön beiktatásra, kivéve Trumpot. De leginkább Obamának örült volna. Aztán hozzátette: "üdv a kifosztás, a pofázás és az üres szavak korában. Más szóval: az ostobaság korában. Ha rá szavaztál, te is felelős vagy."





Judy Blum sem maradt ki, ő csak annyit írt: életében először nem nézi vagy hallgatja a beiktatást.





Cassandra Clare és Holly Black tortával "ünnepeltek": rajta a Csessze meg Trump felirattal.



Maureen Johnson csatlakozott Blume-hoz, és másokat is arra biztatott, hogy ne nézzék a beiktatást, ez a legjobb tiltakozás, ezután pedig összefogásra buzdított a várható nehéz időkben:





Jodi Picoult szép metaforával csak annyit írt, Trump beiktatásának idején - ami szerinte a volt elnökökhöz nem méltó - ők a napkollektoraik beszerelésével lesznek elfoglalva:





Sarah Dessen is annak fontosságát hangsúlyozta, hogy foglalkozzunk a jó dolgokkal és vigyázzunk magunkra:


Nincsenek megjegyzések