Breaking News

8 könyv, amit meghallgatnék hangoskönyvben, ha az adaptációs színész olvasná

Hű, de hosszú és bonyolult cím lett, de remélem, azért átjön a lényeg.

A héten kiderült, hogy érkezik a Legendás állatok és megfigyelésük hangoskönyv, méghozzá Eddie Redmayne felolvasásában. (Részletek itt.)

Ez pedig elgondolkodtatott. Milyen tragikusan ritkán fordul elő, hogy egy könyvből film vagy tévésorozat készül, és meglenne a lehetőség, hogy egy szuper színész olvassa fel, aki sokak fejében már amúgy is maga a karakter, mégsem történik meg. Pedig milyen jó is lenne!

Amint meghallottam a fenti hírt, száguldozni kezdtek a gondolataim, milyen hangoskönyveket kikkel hallgatnék meg legszívesebben. 

Íme a lista:

Outlander
Sam Heughan (és Caitriona Balfe) 


Oké, oké, nem fogok hazudni. Tulajdonképpen az egész posztot ez a lehetőség ihlette. Miután kiörömködtem magam Eddie miatt, az volt az első gondolatom: Oké, akkor most jöhet az Outlander Sam Heughannel. Komolyan mondom, Sam hangjába és akcentusába egyszerűen szerelmes vagyok, és külön élmény lenne, ha a könyv maga is az ő hangján szólalna meg. Még én is, aki egyébként nem annyira szeretem a hangoskönyveket, szívesen meghallgatnám.

De persze igazságtalan vagyok. Az Outlander jórészt Claire szemszöge, így indokoltabb lenne Caitrionát emlegetnem. És tudjátok mit? Jöhet ő is. Még az első évad legelső részében van az a bizonyos vázás felvezetés. Imádom Caitriona hangján, ahogy úgy nagy általánosságban a narrációit is a részek alatt. 

Szóval: legyen mindkettő! Vagyonokat hozna, ezt már most garantálom. Ráadásul tudjuk, hogy Sam Heughan nem zárkózik el a felolvasástól, hiszen épp tegnap osztottam meg két Robert Burns verset tőle, ráadásul ő olvasta fel az egyik Árnyvadász Akadémia novellát is.

És ha már szóba került az Árnyvadász Akadémia...


Árnyvadász Akadémia 
Robert Sheehan


Tudom, tudom, a film megbukott. És tudom, tudom, amikor a Csontváros film még a levegőben volt, akkor az Árnyvadász Akadémia sztoriknak híre-hamva nem volt még. Ráadásul minden novellának meglett a maga narrátora, és még panaszra sincs okunk. 

Ezzel együtt szerintem tökéletes párosítás lenne. A mai napig nem hevertem ki, ahogy Simon azt mondja a filmben: "I'm the one who's always been there for you, not him." És mindezt úgy, hogy egyébként soha nem szerettem különösebben Simont. De tudjátok mit? Az az alakítás és ez a mondat elindított bennem valamit. És azóta, hála ennek a kis csírának meg a Mennyei tűznek és az Akadémia novelláknak, kifejezetten megszerettem Simont. 

És egyébként tudjuk, hogy Robert Sheehan is olvas fel könyveket. Legutóbb Oscar Wilde mesét olvasott fel.


Narnia
James McAvoy


Visszatérve a skótokra... csalok. 

Ha a Narnia hangoskönyv szóba került, minden bizonnyal a legtöbben nem Mr. Tumnust választanák karakternek, ha narrációról van szó. 

De azok még nem hallották James McAvoyt beszélni! Az a hang, az az akcentus! Imádom. Többet nem is mondok. 


Rómeó és Júlia
Lily James és Richard Madden


Megint csak csalok egy kicsit, ugyanis Lily James és Richard Madden nem szerepeltek Rómeó és Júlia filmben. Ellenben játszották színpadon!

És azt a Hamupipőke óta tudjuk, milyen jól működnek együtt. Ráadásul mindkettőjük hangja igazán kellemes, Richard Madden akcentusát is jó hosszan tudnám hallgatni... (Igen, elismerem, becsípődésem van a skót akcentusra. Evvan.)


Csillagainkban a hiba
Ansel Elgort és Shailene Woodley


A Csillagainkban a hibát akárhányszor el tudnám olvasni és meg tudnám nézni. Képzeljétek el, mennyire jó lenne, ha nem csak nézni és olvasni, hanem hallgatni is lehetne! 

Ansel és Shailene pedig tökéletesek voltak. 


A szürke ötven árnyalata
Jamie Dornan


Meglehetősen érdekes lenne A szürke ötven árnyalata hangoskönyvben, de igazából Jamie Dornan hangja az, amit bármeddig képes lennék hallgatni, Szürke vagy nem. És ha rajtam múlna, eredeti akcentussal olvasna mindent. (Ami kivételesen nem skót. :D)

Bár talán a Grey reálisabb lenne. Akkor már legyen a Christian szemszög.


Mielőtt megismertelek 
Emilia Clarke és Sam Claflin


Szintén jól eltalált párosítás volt a Mielőtt megismertelekre Emilia Clarke és Sam Claflin. Mindkettejüket órákig el tudnám hallgatni, akármit csinálnak. 

És kifejezetten izgalmas élmény lenne az ő hangjukon újraélni a könyvet.


Akármi
Benedict Cumberbatch



Az nyilvánvaló volt, hogy Benedict Cumberbatchnek ott a helye ezen a listán. Szerintem olvashatná a Tesco újságot, akkor is szívesen hallgatnám. És szerepel szép számmal adaptációkban, szóval azt mondom: válasszon egyet, és hajrá!

(Na jó, a Sherlockot már felolvasta, de... mást is!)



Ti kiknek örülnétek még? 

1 megjegyzés:

  1. Kedves Deszy! Tetszik az ötlet :) sok elemét én is szívesen hallanám. Amiért igazából írok az, hogy a BBC valamelyik rádióállomásán nemrég ment le Cumberbatch előadásában az Átváltozás (Kaffka). Még nem hallottam de tutira megtalálható valamilyen archívumban.

    VálaszTörlés