Breaking News

Világ női, egyesüljetek! - Frissítve

És ha már megvolt a Trump bejegyzés, tőlem szokatlan módon muszáj még egy bejegyzést írnom félig-meddig politikai posztot megosztanom - bár meggyőződésem, hogy a nemek közötti egyenlőségnek nem kellene politikai kérdésnek lennie, sokkal inkább magától értetődőnek. 

Akik követnek angol nyelvű oldalakat, bizonyára találkoztak már a Women's March (Nők menete) eseménnyel, hozzánk talán kicsit kevésbé kúszott be, úgyhogy néhány szó róla.


A Women's March nevű felvonulásnak a témája ugyanis olyasmi, amivel szerintem nem ártana tisztában lennünk nekünk sem - nem véletlen, hogy szerte a világban csatlakoztak az amerikaiakhoz, például Angliában, Skóciában, Németországban és Franciaországban is. A hírek szerint több, mint 670 helyen szerveztek tiltakozást.

A Women's March egyrészt egy Trumpellenes tüntetés, ugyanis nem véletlenül kissé nehezen nyeli le a nők egy nagy része, hogy Amerikának olyan elnöke lett, aki "megragadja őket a puncijuknál". (Ha esetleg nem tudnátok, miről van szó, katt ide.) 

Valójában azonban Trump beiktatása csak az apropója volt az eseménynek, és ennél sokkal többről van szó. A nemek közötti egyenlőség ugyanis rendszeresen napirendi kérdés, ugyanis a dolog nagyon nem jön össze. Ráadásul a felvonuló nők szolidaritást vállaltak minden kisebbséggel, akik kénytelenek elviselni a hátrányos megkülönböztetést, és akiket az új elnök a kampánya során megsértett. 

Érdemes kicsit utánajárni a témának, rettentő érdekes cikkekkel találkozni, és nagyon érdekes böngészni a plakátokat is az eseményről. 

Én most ebben a bejegyzésben az eseményes könyves vonatkozásaira koncentrálok, azaz kigyűjtöttem néhány olyan írót, akik maguk is csatlakoztak a menethez, illetve olyan színészeket, akiket különböző könyvadaptációkban láthattunk és szintén kiálltak az ügy mellett. 


Első körben megmutatnám a videót, hogy érezzétek, miről van szó. Ez a fő eseményen, Washington DC-ben összegyűlt tömeg:



És a szerzők, akik maguk is csatlakoztak...

John Green:




Meg Cabot:






Rainbow Rowell:




Jenny Han:





Jennifer E. Smith:




Laini Taylor:




Maureen Johnson:




Jojo Moyes is vonult, mert nem akarja, hogy a lánya egy olyan világban nőjön fel, ahol kevesebb szabadsága és lehetőségei vannak, mint neki voltak. 






Sarah MacLean:


Sarah MacLean (@sarahmaclean) által közzétett fénykép,



FRISS!

Stephen King beszédet is tartott:




Chris Colfer:




Ez persze csak csepp a tengerben. Bizonyára sok szerző vonult még az ügyért, és azt tudom is, hogy rengetegen kiálltak mellette olyanok is, akik ott lenni nem tudtak. 

És akkor a poszt ráadásaként néhány adaptációkból ismerős színész, aki szintén kint volt, megint csak a teljesség igénye nélkül:

Emma Watson is ott volt természetesen - hallgasd meg híres beszédét a feminizmusról ITT

Ian McKellen


B O N N I E W R I G H T (@thisisbwright) által közzétett fénykép,


Katie Leung (@_katieleung_) által közzétett fénykép,



America Ferrara

Brie Larson

Charlize Theron

Chloe Grace Moretz

Jake Gyllenhaal

Jessica Chastain

Kristen Stewart

Laura Dern

Scarlett Johansson és Cher

Vanessa Hudgens

Natalie Portman

Bella Thorne

Ben Barnes

James Franco

Rupert Friend

Hugh Dancy

Nincsenek megjegyzések