Breaking News

Linda Kage: To ​Professor, with Love {Értékelés}

Linda Kage: To ​Professor, with Love

Kapcsolódó bejegyzések:

Oldalszám: 396
ISBN: 9781497518094
Sorozat: Forbidden Men 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,14)
Harmadik a főiskolán. Sztársportoló. Az ellenkező nem figyelmének állandó tárgya.

Ezen a kampuszon imádnak engem. Míg hétszáz mérfölddel arrébb, a szülővárosomban
még mindig a lakókocsi park az otthonom, és a városi szajha gyereke vagyok, három gyerek bátyja, akik számítanak rá, hogy nem cseszem el, így kimenekíthetem őket a szar életből, amiben én is felnőttem.

Az énemnek ez a két oldala sosem találkozott, egészen addig, amíg valaki nem vet egy pillantást arra, ki is vagyok igazán. Sose számítottam rá, hogy valakihez így kötődhetek vagy hogy egyáltalán többre vágyhatok egyetlen éjszakánál. Ez lehet az igazi.

A gond csak az, hogy Dr. Kavanagh az irodalomprofesszorom.

Ha belekezdek bármibe egy tanárral és rajtakapnak minket, az egész jövőmnek búcsút mondhatok, és vele együtt a családoménak és Dr. Kavanagh-énak is. Kivéve, hogy néha a szerelem megéri, hogy mindent kockára tegyünk. Vagy legalábbis nagyon ajánlom, mert képtelen vagyok tovább ellenállni.Az első mondat:


"A sick nausea swirled through me as I stared at the paper in my suddenly clammy hand."

VéleményemCsalok.

Ami azt illeti, még mindig az olvasói válságomat élem, mindenesetre ettől az olvasás igénye még megvan bennem. Ilyenkor kerülnek elő a régi nagy kedvencek, a nyugikönyvek, köztük ez a könyv is. És rájöttem, hogy gonosz módon nem írtam még értékelést róla, így hát ideje pótolni. 

Ezzel a könyvvel elég régre nyúlik vissza a történetünk. Ami azt illeti, minden ezzel a könyvvel kezdődött, hiába nem ez a sorozatkezdő. Azóta pedig Linda Kage és a Forbidden Men sorozat nagy kedvencemmé nőtte ki magát, többször beválogattam az évvégi leges listámra, és azóta szinte minden kötetet többször újraolvastam. 

Egészen konkrétan 2014-ben kezdődött a kapcsolatunk. Éppen tanár-diák viszonyos könyveket keresgéltem - tudjátok, régi becsípődésem -, és ez a könyv is helyet kapott a listán. Tökéletesnek tűnt. Jók voltak az értékelései, a borítóba meg első pillantásra beleszerettem. Csak egy probléma volt: második rész. És hiába tudtam, hogy ez a könyv akár standalone-ként is olvasható, hacsak nincs valami nagyobb oka, nem szeretem a sorozatot nem az első részénél kezdeni. Ott volt viszont az első rész, a Price of a Kiss, ami a fülszövege alapján nem vonzott annyira. Miért akarnék én egy gigolóról olvasni? Félő volt, hogy valami gagyi erotikus könyvbe szaladok bele... Csakhogy itt volt a második rész, meg az első kötet jó értékelései. Egy kis idő alatt csak meggyőztem magam. Hála istennek! (Mert egyébként az elsőt is imádtam, az értékelésemet fent linkeltem.)

Valójában sok szempontból ez a sorozat igazi nyitókötete. Ugyanis a sorozatcím - Forbidden Men - nem csupán a tiltott pasikra utal, hanem a bárra is, amiben dolgoznak. Ám a bárnak híre-hamva sem volt még az első kötetben. Az ottani főszereplők viszont természetesen ebben is felbukkannak, miután új városba költöztek, és Mason maga is munkát kap a Forbidden Menben, ahol az itteni főszereplőnk, Noel dolgozik. Innentől kezdve pedig a klub dolgozóinak szerelmi történeteit követhetjük végig kötetről kötetre. 

Ez pedig már a szerelmi szálaktól függetlenül is nagyon jól működik. Ez a kötet érezhetően a bevezetés a klub világába. Több jövőbeli főszereplőt ismerünk meg ebben a kötetben, valójában még olyanok is megkapják a maguk könyvét, akikre lehet, hogy nem is számítanánk. Mindenesetre ott vannak ezek a bárban dolgozó szexi pasik - de ennél sokkal többet tudnak. Mindnek megvan a maga története és a maga stílusa, és remekül működnek egymás történeteiben mellékszereplőkként is - már ebben a felvezető kötetben is, ahol még csak elkezdjünk megismerni őket. 

Ott van Ten, a nagyszájú Casanova, aki bárkit megfektet, aki nőből van, eközben viszont minden részeges züllése ellenére hűséges barát. Aztán Quinn, a jóképű focista, aki olyan visszahúzódó és szerény, hogy legszívesebben megölelgetné az ember. És Pick, a piercinges-tetoválásos keménylegény, aki valójában egyáltalán nem is olyan kemény. 

Ebben a társaságban tölti a mindennapjait a főszereplő, Noel. Próbálja fenntartani magát az abszolút nem könnyű életében, ahol mindenki számít rá: számítanak rá, hogy győzelemre vezeti a suli focicsapatát; számítanak rá a testvérei, akiket támogatnia kell a fizetéséből; és számítanak rá a kollégái is, hiszen nagyon gyakran neki kell magára vállalnia a vezető szerepét a bárban is. Emellett normálisan tanulni nagy kihívás, de ő igazán próbálkozik.

Csakhogy ott van Dr. Kavanagh, aki kemény dió. És nem véletlenül, hiszen Noel egyszerre vonzza és taszítja. Korábbi rossz tapasztalatait látja visszaköszönni Noelben a focistákról, de ő maga sem tagadhatja, hogy vonzónak találja. 

Aztán úgy alakul, hogy kénytelenek együtt működni, és egy váratlan dolgozatnak köszönhetően kiderül, hogy egyrészt közös a vonzalom, másrészt hamarabb ítélkeztek egymásról, mint okuk lett volna. És ki hitte volna, hogy a begyöpösödött tanár és a suli menőgyereke jó páros lehet? 

Azt ugye már tisztáztuk, hogy a tanár-diák sztorikat kifejezetten imádom, és ez itt sem volt másképp. Tökéletesen megjelenítette, amit elő kell venni egy ilyen sztoriban. Viszont ráadásként kifejezetten imádtam, hogy van benne egy csavar: ezúttal a nő a tanár, nem a pasi. Legyünk őszinték, ez általában fordítva szokott lenni az ilyen könyvekben. De tökéletesen működik a sztori ebben a felállásban is, és nem kell felcserélődnie a nemi szerepeknek is. Sőt. Kifejezetten érdekes, hogyan változhat a kapcsolatuk dinamikája.

Noelt és Aspent külön-külön is nagyon lehet szeretni, de együtt az igaziak. Már az első lapoktól kezdve teljesen egyértelmű, hogy szikrázik a kémia, és az is, hogy ezek ketten egymásnak vannak teremtve. Pont tökéletes módon egészítik ki egymást - Noel ki tudja rángatni Aspent a maga kis világából, és rá tudja venni, hogy kockáztasson és éljen, Aspen pedig segít Noelnek, hogy észrevegye, van arany középút a vállát nyomó terhek és a féktelen bulizás között. A közös jeleneteik elképesztően aranyosak, romantikusak, néhol kifejezetten szexik - de nem közönségesek, ez lényeges -, és szerencsére humorban sincs hiány. 

De közben minden rózsaszínsága ellenére az ilyen kapcsolatok buktatóit sem fél megmutatni a könyv. 

Ezek mellé jön a jó társaság a Forbidden Menben, és az, hogy Linda Kage már rögtön ebben a részben elkezd felépíteni olyan szerelmi szálakat, amik majd csak részekkel később bontakoznak ki. Rögtön három későbbi szerelmi szálat is előkészít, de úgy, hogy nem mászik az ember arcába, hogy "ezt most csak azért, hogy a következőt is meg akard venni". 

Valahogy annyira jól működnek együtt a szereplők, hogy még az előkészület sem hat így. 

Egyébként pedig plusz pirospont jár a fejezetek eleji tökéletesen összeválogatott idézetekért, amik ennek a sztorinak a különlegességét adják a sorozatban - és ami tökéletesen passzol magához a történethez is, abszolút nem önkényes. (Szinte minden részben van valami ilyen egyedi vonás, nem csak ebben. Az adott, hogy változó szemszögben ismerjük meg a sztorit, de Linda Kage minden részbe csempész valami különlegességet.) 

Összességében azt tudom mondani, sokadszor olvasva is nagy szerelem, csak ajánlani tudom ezt is, a sorozatot is. 

KEDVENC LETT

Nincsenek megjegyzések