Breaking News

Debora Geary: Vakmerő boszorkány {Értékelés + Nyereményjáték}

Debora Geary: Vakmerő boszorkány

A blogturnéról




Újabb kalandra indulnak számítógéppel felszerelkezett boszorkányaink! Elő a billentyűzetet, a programozás megint kalandot ígér! Nem is akármilyet - ezúttal ugyanis nagyhatalmú, ám teljesen képzetlen boszorkányra bukkannak főszereplőink. Eddig minden oké, de vajon hogyan tovább? 
Tartsatok a Blogturné Klub tagjaival április 19-től négy állomásos turnénkon, hogy - spoilerek nélkül - megtudjátok. És ha ügyesek vagyok, a könyv egy példányát is megnyerhetitek a Maxim Kiadó jóvoltából. 

Kapcsolódó bejegyzések:

Eredeti cím: A Reckless Witch
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 368
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789632617411
Sorozat: Modern boszorkány 3.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont:
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,19)
Megrendelési link
Ahogy a boszorkányhagyomány is tartja: a nagy hatalom nagy felelősséggel jár. Van
azonban egy fiatal lány, aki lemaradt erről a leckéről. Sierra Brighton gyerekként beutazta az egész világot. Delfinekkel úszott, táncolt a hurrikánok vad, tekergő hullámain – az élete maga volt a szabadon szárnyaló varázslat és a mámoros boldogság. Aztán hirtelen elveszítette az édesanyját, és nevelőszülőkhöz került. Innentől kezdve csak titokban űzhette a mágiát, a felhőtlen boldogság pedig messze elkerülte. Azonban amikor megismerkedik a boszorkányok nagy és összetartó családjával, minden megváltozik. Rengeteg segítséget kap tőlük, hogy elengedhesse a fájdalmas múltat, hogy újra bízhasson önmagában, és érezhesse, hogy szeretik és támogatják. Ráadásul a részese lehet egy igazi csodának is, méghozzá egy új, tüzes kis boszorkány személyében, aki már alig várja, hogy a világra jöhessen. Az önzetlen Nell pártfogásával többé már nem kell elhagyatott partokon gyakorolnia a varázsigéket. Azonban a mágia nem csupán játék és szórakozás, és a nagy kérdés az, hogy vajon Sierra képes lesz-e megtanulni biztonságosan használni az erejét. Ha nem sikerül, vakmerőségével az egész boszorkányvilágot veszélybe sodorhatja…

Az első mondat:


"A lány óvatosan jobbra-balra nézett a parti fövenysávon, mielőtt begyalogolt a vízbe."

Véleményem


Én ezekből a boszikkal egyszerűen nem bírok betelni!

Úgy értem, régóta tudom, hogy odavagyok a boszorkányos sztorikért, bár nagy részben a Bűbájos boszorkákat hibáztatom. A Harry Potter már csak hab volt a tortán. Ó, és említettem már, hogy mit húztak be ebben a kötetben? Csak hogy még jobban imádjam: Aervyn, a szívem szottya Harry Potter rajongása csúcspontját éli, és nem csak emlegetik a sorozatot, de konkrétan próbálják megvalósítani Aervyn HP világos álmait - seprűn lovaglással meg sok minden mással, nem lövöm le a poént. 💓

Kicsit egyébként olyan élmény a Modern boszorkány sorozatot olvasni, mintha megkaptam volna a könyves Bűbájos boszorkákat. Nincs három fix főszereplőnk, mint ott, és nincs minden részben halálos veszély, de cserébe van egy egész klán, tele sok-sok imádnivaló karakterrel és néhány csúcs ötlettel, ami teljesen megváltoztatja a boszis világot.

A Modern boszorkány sztori tényleg modern. Nem csak azért, mert ma játszódik, de valami másba is bátran nyúltak bele. Ha már a Bűbájos boszorkák és a HP világot hoztam példának: habár mindkettő modern korban játszódik, és részben előkerülnek modern eszközök is (főleg a Bűbájos boszorkákban), a varázslat mindig megmarad valamilyen ősi formában. Nem közösködik igazán a modern technikával. Ezért van az, hogy a Halliwell nővérek egyszerre mobiloznak és főzőcskéznek üstben. Természetesen valami ősi a Modern boszorkány sorozatban is van, ettől nem tudjuk elszakítani a varázslatot, hiszen a múltban gyökeredzik, és mindig kicsit szemben áll majd a tudománnyal (ha csak be nem bizonyosodik, hogy valóságos), de a modern világban elvárható némi... nos, modern varázslat. Nem mondom, hogy minden alkalommal mindent értek a Modern boszik bűbájprogramozásában, de már önmagában az a gondolat, hogy ötvözik a modern technikát és a varázslást, szuper!



De nem is ez adja az igazi varázslatot, habár nyilván a világ felépítésében fontos. De az igazi varázslata ennek a sorozatnak még mindig a szereplőkben és a közöttük lévő kapcsolatokban van. Egyszerűen nem lehet őket nem imádni. Nem feltétlen kell valami nagynak történnie, nem hiányzik az akció, mert mindig történik valami. Kicsit olyan, mint egy nagy olasz família: mindenki szereti egymást, állandóan összejönnek, tartják a kapcsolatot, ennek - meg itt a képességeknek - köszönhetően pedig mindig hatalmas a káosz, mindig van valami, ami kitölti a napokat. Jót nevetsz a csínyeken, a beszólásokon, mert egyszerűen úgy érzed, tényleg egy családba csöppentél bele, aminek te is a tagja vagy - vagy legalábbis az akarsz lenni. 

A mostani kötetből sem hiányozhat azonban egy új szereplő és egy valami fő cselekmény. Az új szereplőnk ezúttal Sierra, akire a bosziprogramnak köszönhetően találnak rá. Sierra szerethető karakter, kicsit olyan, mintha maga az olvasó csöppenne bele ennek a családnak az életébe rajta keresztül. Neki is új minden, de pont ezt szeretnénk mi, olvasók is! Bár mi is a részei lehetnénk a csodának. Persze bevonóbűbáj ide vagy oda, Sierra számára nem olyan nagy újdonság a bosziság, mint Laurennek volt, szóval ez része már nem olyan újdonság neki - de erre a részre már nekünk sem, még ha mindig vannak is újdonságok. 

Ami a cselekményt illeti, egyrészt Sierra és a képessége körül forog minden. Ezért is vakmerő a cím, hiszen Sierrának nagy ereje van, de nem tudja, hogy meg kellene zaboláznia. Szépen átjön ebből a könyvből, ami talán az eddigiekből kevésbé: a varázslásnak következményei vannak, apróságokkal is hatalmas károkat lehet okozni. 

De Sierra mellett egy másik fontos dolog is várható: Nat és Jamie babájának születése. Natet és Jamie-t még mindig imádom, minden közös pillanatukért odavagyok még mindig, és róluk magukról is szívesen olvasnék újabb és újabb regényeket. Rettentő kíváncsi vagyok, mi lesz majd velük szülőként - nem semmi feladat lesz. Mindenesetre itt még csak várjuk, és meglepő élmény volt egy boszorkány születését végigkísérni. Egyszerre volt nagyon emberi és nagyon boszorkányos. Szépen sikerült megírnia az írónőnek azt a csodát, amit a szülés önmagában jelent, és belefűzte a plusz varázslatot is úgy, hogy nem vette el a születésnek magának az értékét. Szerintem szuperül sikerült. 

És ezek mellett is van még itt szál, kettő is, ezek azok, amikkel nem vagyok annyira elégedett. Egyrészt Sierra édesanyjának rejtélye, aki eltűnt a lány fiatal korában, és azóta senki nem tud róla semmit. Bevallom őszintén, az előkészítéssel nem volt gondom, de konkrétan lezáratlannak érzem ezt a szálat. Olyan... elmismásolós volt az egész. 

A másik szál olyasmi, amit egyszerre szerettem is, meg nem is. Ez Lauren szerelmi szála - ezzel talán nem spoilerezek túl nagyot. És a gondolatot, a párját nagyon szerettem. Rengeteg lehetőség volt benne, de valahogy furcsa volt oldalvonalról figyelni. Annyi minden más történt, hogy háttérbe szorult, pedig úgy szerettem őket, és annyi lehetőség lett volna még benne. Többet akartam belőlük, na. 

Mindezekkel együtt is imádtam a könyvet, mert ennek a sorozatnak a hangulata mindig beszippant, és valahogy jobb kedvre derít. Mosolyogva kell olvasnom, ez mindenképp megéri a csillagokat (amiket én nem adok). 

NAGYON AJÁNLOM



Olvass bele a képre kattintva!


http://www.olvas.hu/uploads/media/file/0001/04/e59dcaa30a30cd6794c23e125cab60e6f521865f.pdf


Nyereményjáték


Mostani nyereményjátékunkban híres modern boszorkányok társaságába invitálunk Titeket! Minden állomáson találtok egy fotót, ami egy tévésorozatból vagy filmből ismert boszorkányt ábrázol. Nincs is más dolgotok, mint beírni a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba, kit láttok a képen! (Ha egyértelmű, hogy kiről van szó, elfogadjuk a teljes nevet, keresztnevet és a becenevet is.)

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.






a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


04.19 - Deszy könyvajánlója
04.21 - Insane Life
04.23 - Zakkant olvas
04.26 - Kristina blogja

2 megjegyzés: