Breaking News

Debora Geary: Modern boszorkány


Debora Geary: Modern boszorkány

A blogturnéról



A Maxim Kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Debora Geary: Modern boszorkány című regénye, az azonos című sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Lauren és a modern boszorkányok varázslatos életét!

2014. május 30-tól egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.
Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Kiadó: Maxim
Oldalszám: 376
ISBN: 9789632614670
Fordító: Komáromy Rudolf
Sorozat: Modern boszorkány 1.
Függővég: nincs

Mi jut eszébe mindenkinek a boszorkányokról? Seprűnyél, nagy üst és varázsfőzetek.
Jamie és Nell testvérek, mindketten boszorkányok. Egy programot készítenek, amelynek segítségével boszorkánytársadalmat építhetnek ki a világhálón. A program egy varázslat hatására érzékeli az átlagemberekre nem jellemző energiákat, és a weboldalra irányítja a talált boszorkányt. Egy nap Lauren, a 28 esztendős ingatlanügynök böngészés közben a chatszobában találja magát, ahol három nő megpróbálja meggyőzni, hogy ő boszorkány. A nő teljesen átlagos életet él Chicagóban, így elég cinikusan áll a beszélgetéshez, nem hisz a többieknek. A programban van a hiba, vagy ő egy edzetlen boszorkány, ami veszélyes lehet önmagára és a környezetére nézve is? A többi boszorkány dolga, hogy kiderítse az igazságot.
Ám a modern boszorkányok nem ilyenek. Otthonosan mozognak a modern technológia világában, és előszeretettel használják azt.

Véleményem

Mielőtt bármibe is részletesebben belemennék, szeretném megköszönni ezt a borítót. Az előző egy-két változattal kapcsolatban voltak fenntartásaim, de ez a végső egyszerűen gyönyörű lett! Imádom!

És ez azért is jó, mert a történetet magát is imádtam, úgyhogy megérdemel egy szép borítót. Nem pont azt kaptam, amire számítottam, de ez így volt jó. Azt hittem, egy egy szálon futó chick-lit lesz némi természetfeletti beütéssel. Ezzel szemben kapunk egy egész klánt, rengeteg szereplővel és nem, a főszereplő körül nincs semmiféle szerelmi szál. (Azt persze nem mondom, hogy egyáltalán nincs.) És igazából még azt is nehéz határozottan kijelenteni, hogy a főszereplőnk Lauren, ugyanis a mellékszereplőknek is hatalmas szerep jut, ráadásul nem csak Lauren szemszögéből követjük az eseményeket.

Egyrészt ezért tűnt az elején kissé bonyolultnak a sztori. Az, hogy vannak a mai világban is boszorkányok, akik egy chatszobán keresztül próbálják megtalálni egymást, nagyon jó ötlet és passzol a modern boszorkány témához. Jót mosolyogtam ezeken a chates beszélgetéseken. Ám ettől eltekintve eleinte minden kicsit lassú és bonyolult volt. Rengeteg szereplőt ismertünk meg nagyon rövid idő alatt, ráadásul sokáig az is kicsit kusza, hogy ez az egész boszorkányosdi pontosan hogy is működik - mit tudnak, mit nem tudnak, mitől függ, ki mire képest stb.

De aztán jött egy fordulat - nem szeretném lelőni, hogy mi -, és az megpecsételte a sorsomat.
Onnantól kezdve kezdett igazán érdekelni a történet, és addigra szép lassan a világ is összeállt nagyjából. És végül le se tudtam tenni! Ráadásul nem lehet nem megkedvelni ezt a sok pletykás-csevegős boszorkányt. Komolyan, egy sok cserfes-lepcses szájú nőből álló osztályt képzeljetek el, ahol mindenki ismer mindenkit és mindenki beleártja magát mindenki dolgába. Ebből pedig elképesztő mennyiségű vicces helyzet következik, rettentő jókat nevettem a könyvön. Ez volt az egyik dolog, amit imádtam benne: a humor.

Aztán ha már ez a nagy boszorkánycsalád szóba került, a másik dolog, amibe bele lehet szeretni, az maga a család. Lehet, hogy mindenki beleüti az orrát a másik dolgába, de pont azért, mert törődnek egymással. Olyan meleg, családias hangulata volt a közös jeleneteknek, hogy a blogger azt kívánja, a poszt megosztásakor szippantsa be őt is a közös chatszoba. (Bocsi, vissza a valóságba, csak ne álmodozzak!)

A világ persze ettől még nem lesz kevésbé bonyolult a sokféle boszorkánnyal és szabállyal, de egy idő után az ember belerázódik ebbe is.

Ha pedig a szereplőkről akarnék írni, nagyon nehéz lenne kiemelni néhányukat. Mindenkit imádtam! Az öreg tapasztalt boszorkákat, akik nagy bölcsességgel már előre sejtik, mi következik. A fiatal családanyákat, akik minden kis románc lehetőségére ugranak a testvérük életében. (Szegény Jamie! :D) A főszereplő Laurelt, aki szépen lassan rátalál a képességeire és ezzel önmagára, vagy a jógaoktató legjobb barátnőt, aki hűségesen követi a barátnőjét és aki olyan nyitott és elfogadó, amit bárki megirigyelhetne. (Főleg az utálatos szülei.) Az apróságokat lehet bennük a legjobban szeretni, annyira emberiek és annyi szálon kapcsolódnak egymáshoz, hogy szinte nem is lehet egyikükről a többiek nélkül írni. Így egyben, kollektíven nagyon jó az egész banda.

De azért hazudtam, igenis tudok kiemelni szereplőt. A számomra rettentően idegesítő nevű Aervynt. Ha olvastatok ti már cuki gyerekről! Aki esetleg nézte a Bűbájos boszorkákat, olyasmi gyereket képzeljen el, mint Wyatt. A kis csodagyerek, aki elképesztő hatalommal rendelkezik, aminek a határait senki sem ismeri. Ő azonban próbálgatja: lehet, hogy az egyik pillanatban a nagybátyját látogatja meg egy váratlan pillanatban vagy éppen reptet valakit. Közben pedig végig megmarad egy elbűvölő és nagyon vicces gyereknek, akit egyszerűen képtelenség nem imádni. A gyermeki naivitás és a nagy hatalom üdítő keveréke, minden egyes jelenetét imádtam, főleg a történet második felében.

És ha már a történet végéről beszélünk... Az utolsó fejezetbe konkrétan szerelmes vagyok. Vicces és megható, és annyira tetszett, hogy még muszáj volt felolvasnom is belőle az ismerőseimnek. (Ők is egyetértettek velem, hogy Aervyn egy cukipofa.)

Aki valami kemény fantasyre számít, az csalódni fog. És nem egy egyszerű szerelmes szálas egyszerű kis chick-lit történet ez. Nehezen tudnám meghatározni, mi is ez a könyv, de hát minek akarnék feltétlenül címkét sütni rá? Egyszerűen csak egy nagyon vicces, könnyed és szórakoztató sztori boszorkányokról, akik lehet, hogy egy netes bevásárlás közepén támadnak le! Én örülnék neki... Addig is pedig alig várom a könyv folytatását, mert ahogy néztem, jó pár akad belőle. Ide velük!

NAGYON AJÁNLOM


Blogturné extra - Nat jógapózai

Nat, a főszereplőnk, Lauren legjobb barátnője jógaoktató. Egy bizonyos jelenetben pedig egy egész csapat boszorkányt rávesz a jógázásra.

Ebből a jelenetből hoztam nektek két jógapózt, hogy amikor olvassátok, jobban el tudjátok képzelni, hogyan is néznek ki a szereplők kicsavart tagokkal:

NAPÜDVÖZLET

ÉKA PÁDA KAUNDINYA-ÁSZANYA



Nyereményjáték

A boszorkányokról legendák keringenek. Regények és filmek mesélik el történeteitek újra és újra.
Hogy léteznek-e? Egy biztosan. Az üst felett görnyedve éppen varázsigéket mormol, miközben egy fiolányi szerencsét löttyent főzetébe, hogy így segítsen Benneteket a nyereményhez. Kíváncsiak vagytok a nevére? Sajnos nem árulhatja el, hisz a név hatalom. Erre hamarosan Ti magatok is rájöttök.
Minden blogon találtok egy varázslókártyát, melyek mindegyike egy-egy híres boszorkányt, boszorkánymestert, varázslót vagy mágust rejt. A rajtuk szereplő információmorzsák alapján kell kitalálnotok, hogy hogyan hívják az illetőt. Minden megfejtett névvel növelhetitek esélyeteket a fődíj megszerzésére.
A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott, 3 db Modern boszorkány könyv egyike.
(Postázás csak Magyarország területén belül!)



a Rafflecopter giveaway


A blogturné állomásai

05/30 Dreamworld - Boszorkányképességek
05/31 Deszy könyvajánlója - Jóga
06/02 Kristina blogja - Kristályok
05/03 Angelika blogja - Ki kicsoda a regényben?
06/04 Könyvszeretet
06/06 Nem harap a... - Folytatások
06/08 Zakkant olvas - Boszorkányos könyvek, filmek
06/10 Szilvamag olvas - Borítók
06/12 Roni olvas - Idézetek
06/14 Insane Life - Karakterbemutató: Lauren

Nincsenek megjegyzések