Breaking News

Debora Geary: Láthatatlan boszorkány {Nyereményjáték}

Még mindig egyszerű, még mindig varázslatos!

Debora Geary: Láthatatlan boszorkány

A blogturnéról




Ha a Modern boszorkány esetében a netező boszikról úgy gondoltátok, ez aztán XXI. századi, akkor most újabb meglepetés vár rátok! No nem kell aggódni, nem fogjuk lelőni a poénokat! Mindenesetre a Blogturné Klub újabb kalandra indul a régi ismerős boszorkányokkal, és sok új kedvenc is vár útközben, ha velünk tartasz november 2. és 10. között.
És ha elég ügyesek vagytok, a Tiétek lehet a három Láthatatlan boszorkány példány egyike is!

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: A Hidden Witch
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 316
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789632616278
Sorozat: Modern boszorkány 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment 
Moly link
Goodreads link (3,98)
Megrendelési link
Elorie-t mindig is boszorkányok vették körül. Kislány kora óta arról a napról álmodozott, amikor – testvéreihez, unokatestvéreihez hasonlóan – megkapja saját varázserejét, és ő is részese lehet a csodálatos misztériumnak. Ám ez a nap nem jött el, bár már 26 éves. Elorie átlagos életet él, egy kis fogadót vezet férjével, Aaronnal, és minden nap besegít az ifjú boszorkánytanoncok nevelésében. Szabadidejében különleges ékszereket készít. De hogy ő nem egy a boszorkányok közül, fájó pont az életében. Ám egy napon minden megváltozik, és felcsillan a remény, hogy Elorie talán mégis különleges. A lányt nagyanyja, Moira ráveszi, hogy vesse alá magát egy újabb bűbájnak, mely a boszorkányképességeket méri. Elorie eleinte vonakodik, mert emlékeiben ott élnek a korábbi próbálkozások fájdalmas végeredményei: nincs varázsereje, sem különleges képessége. Végül aláveti magát az újabb vizsgálatnak, de sajnos most sem túl biztató a végeredmény, mert bár a bűbáj varázserőt jelez, a boszorkányok közül ezt senki nem érzékeli. És miközben mindenki azon igyekszik, hogy megfejtse ezt az ellentmondást, döbbenetes dolog történik.
Vajon mindez véletlen, vagy Elorie rejtett képességei kezdenek kibontakozni?

Az első mondat:


"Nem először fordult elő, hogy Elorie szeretett volna saját varázserőt, és valószínűleg nem is utoljára."

Véleményem


Nem ma volt, hogy a Modern boszorkányt olvastam, de az még mindig bennem volt, hogy mennyire cukinak találtam annak idején. Úgyhogy alig vártam a második részt, és szerencsére nem kellett csalódnom.

Tudjátok, mi a nagyon érdekes ebben a sorozatban? Amikor kérdeznek felőle, mindig a Bűbájos boszorkákhoz hasonlítom. Azt szoktam mondani, hogy ahhoz hasonló, csak démonok nélkül, és nem három testvérrel, hanem sok boszorkánnyal. És ezen a ponton gondolkozom el mindig, főleg most, a második rész után. Ugyanis ez a sztori úgy tud izgalmas lenni, hogy nincsen benne főgonosz, de még sok kicsi gonosz sem. Nincsenek démonok és fekete boszorkányok, akikkel szembe kellene szállni.

És míg az első részben volt egy elég erős romantikus szál, ebben még az is elmarad. És mindennek ellenére is fogva tartotta figyelmem, és egy szuszra olvastam el az egészet.


Persze azért valami alapsztorira ebben a részben is szükség van. Az előző részhez képest Jamie, Nell és a
gyerekei tovább dolgoztak az internetes boszorkányos programon, hogy újabb boszikat találhassanak meg a segítségével. Ám az eredmény megint váratlan. Elorie boszorkány gyermeke, egész életében boszorkányok között élt, és alig várta, hogy az ő képességei is megmutatkozzanak. De hiába várta, nem történt meg, amiről álmodozott. Most már felnőtt nő, beletörődött, hogy nem boszorkány, és nevelgeti a boszorkánycsemetéket. Ám a program, azt mutatja, mégis az. De hiába tapogatják le akárhányszor személyesen a boszorkányok, egyik képességre sem mutat semmit. Amíg rá nem jönnek, hogy Elorie valami egészen egyedi képességgel rendelkezik, és ez új utat nyit meg a boszorkányok előtt. Az előző rész címe, a modern boszorkány most nyer igazán értelmet - merthogy ha valaki modern képességet kapott, akkor az Elorie.

Kifejezetten szerettem Elorie-t, még ha eleinte picit haragudtam is rá, hogy nem lelkesebb, amiért végre kiderült, hogy boszi. De egy végtelenül kedves nő, és bár kész szerelmi szállal indulunk (már férje van), szerettem a közös jeleneteiket is, szurkoltam nekik, hogy minden jól alakuljon. 

Eközben persze a hangsúly nem csak a főszereplőnkön van, ahogy az előző részben sem. Tele vagyunk érdekesebbnél érdekesebb boszorkányokkal. Visszatérnek a korábbi főszereplők, Lauren, Jamie és Nat is, és persze a kis Aervyn, aki bár nem szerepel annyit, mint az első részben, ettől még nem kevésbé cuki. A kedvenc jelenetemet megint ő produkálta - ha majd annál a résznél jártok, amikor felveszik a reptéren Laurent, gondoljatok rám. És Aervyn mellé kapunk még egy sor másik gyereket, míg végül azt kell mondanom: nekem ezt a sztorit a gyerekek vitték a hátukon. Egyszerűen imádnivalóak! Ezúttal Giniával a főszerepben, aki bizonyíthatja, hogy bár a nagyon erős Aervyn mellett másodhegedűs lehetne, nem szabad lebecsülni. Cseles, rettentően gyorsan vág az esze, és zseniális a számítógéppel.

Mellettük pedig a nagy kedvencem Marcus. Képzeljetek egy igazi morgós, vén medvét, aki ezer éve egyedül él, és most kénytelen beköltözni egy házba, ami tele van boszorkánygyerekekkel. (Akik rosszak, mint a bűn.) Ráadásul gondolatboszorkány, úgyhogy tudja, ki mire gondol, ez még viccesebbé teszi. Imádtam, ahogy Aervyn rögtön ráhangolódott, annyira ellentétesek, mégis olyan cukik voltak a közös jeleneteik, még több ilyennek örültem volna még. Másrészt Giniával kerül nagy harcba a boszorkányos játék uralmáért - a vén, tapasztalt róka, meg a cserfes kis boszorkány párharca. Extra vicces.
És ha már Marcus, nagyon tetszett, amikor megismertük a háttértörténetét, és egészen a sztori végéig vártam, hogy Aervyn tegyen valamit, még ötletem is volt... De valószínűleg csak túl mohó vagyok, mindenkit boldogan akarok látni ebben a sztoriban.

Az egész nagy boszorkánycsalád hihetetlenül szívet melengető, egytől egyig mindenki. Mindenki éli az életét, senkié sem áll meg. Szerelmek szövődnek, újabb csemeték érkeznek, a boszorkányszertartások sem maradhatnak el. Vicces, aranyos és ha nem is különösebben izgalmas és akciódús, mégis fogva tart. Még mindig imádom, alig várom a folytatást!

NAGYON AJÁNLOM



Nyereményjáték


A Láthatatlan boszorkányban nem csak rejtőzködő képességekről, hanem rejtett jelenetésekről is olvashattok - például egy virágcsokor sokkal többet mondhat, mint gondolnád, csak tudnod kell, melyik virág miről mesél!
Boszorkányaink a virágok nyelvének is szakértői! Mi meg csatlakozunk a rejtőzéshez!
Ezúttal a feladatotok nem túl nehéz: minden állomáson megtaláljátok egy virág jelentését, az értékelés szövegében pedig a virág nevének betűit. Találjátok ki a virág nevét, és írjátok be az állomásnak megfelelő Rafflecopter sorokba!
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz, a nyertesek jelentkezését pedig az értesítéstől számított 72 órán belül várjuk, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Öröm

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11.02 Deszy könyvajánlója
11.04 Zakkant olvas
11.06 Dreamworld
11.08 Angelika blogja
11.10 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések