Breaking News

Ezt a 13 okom volt részletet tutira nem vettétek észre - pedig!

Figyelem! Ha még nem nézted meg a 13 okom volt sorozatot, 
akkor ez a bejegyzés spoilereket tartalmaz!


A 13 okom volt sorozat - ahogy azt már az értékelésemben is megírtam - kissé eltért a könyvtől abban, hogy a jelent sokkal komolyabban veszi. Ez azt jelenti, hogy bejönnek a képbe a szülők, a sorozat vége felé pedig komoly nyomozás-pereskedés kezdődik, épp ezért több diákot is behívnak tanúskodni. 



Néhány jelenetben meg is mutatják ezeket a kihallgatásokat, és úgy láthatjuk őket, mintha az eseményeket rögzítő kamera mögött állnánk. Itt jön be egy fontos részlet, ami nagy eséllyel mindenki figyelmét elkerülte: a dátum. 



És hogy miért olyan érdekes a dátum? Azért, mert 2017. november 10-et mutat, azaz egy olyan időpontot, ami még meg sem történt! 

Ha utána számolunk, hamar kiderül, hogy sok esemény - például Jessica megerőszakolása, Hannah "másik partija", a baleset vagy a nyári szünet végén vagy nem sokkal azután történt. 

Így pedig a sorozat debütálásakor, március 31-én Hannah még él!

Ez pedig nem véletlen. A készítők egy fontos üzenetet akartak ezzel közvetíteni, mégpedig azt, hogy megvan a hatalmunk, hogy tegyünk ellene. Megvan a hatalmunk, hogy odafigyeljük, észrevegyük a jeleket, segítő kezet nyújtsunk. Ahogy ahhoz is, hogy ne tegyük meg azokat a dolgokat, amik Hannah halálát okozhatják.

2 megjegyzés:

  1. Hat erre nem gondoltam, de azt eszrevettem hogy 2017 novembereben jatszodik, ami nalam mar siker😂

    VálaszTörlés
  2. Azt észrevettem volt,hogy a dátum hamarabb volt, de nem fordítottam ennek nagy jelentőséget.
    Köszi ��

    VálaszTörlés