Breaking News

Laurelin Paige: Első ​érintés {Értékelés + Nyereményjáték}

Laurelin Paige: Első ​érintés

A blogturnéról




Húsvétra újabb könyvben merül el a Blogturné Klub négy tagja, méghozzá Laurelin Paige legújabb magyar regényében, az Első érintésben! 
Néha az ész és a szív teljesen szembemegy egymással, és hiába a veszély és a fájdalom, nincs mit tenni - csak megadni magad. Így van ezzel Emily is. De ott a bűntény, ezt pedig nem szabad elfelejteni. Mi lesz vajon ennek a vége?

Eredeti cím: First Touch
Kiadó: Libri - Insomnia
Oldalszám: 474
Fordító: Horváth M. Zsanett
ISBN: 9789633109236
Sorozat: First and Last 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont:
Függővég: van!
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,13)
Megrendelési link
AZ ​IGAZSÁG MEGSZÁLLOTTJA. A VÁGY RABJA.

Emily Wayborn csinos és sikeres szinkronszínész, aki kicsapongó múltját maga mögött hagyva kezd új életet. Vége azoknak az éveknek, amikor luxus eszkortlányként gazdag és perverz férfiak kívánságát leste. Ám amikor kétségbeesett üzenetet kap egykori barátnőjétől, egyre mélyebbre hatol a sötétségbe, amelyből egyszer már kiszabadult

Lenyűgözött, elbűvölt, bárhová követtem volna, de Amber bajba került, és szüksége volt a segítségemre.

Emily elhatározza, hogy felkutatja eltűnt barátnőjét, a nyomok pedig Reeve Sallishez, a jóképű, ám veszedelmes szállodatulajdonoshoz vezetik, aki nőfaló, perverz, és alvilági módszereiről híres.

Lassan, apránként, kétség sem férhet hozzá, hogy Reeve lesz a végzetem.

Hogy megtalálja Ambert, Emily kénytelen felkínálni a testét, így próbálja kifürkészni a férfi titkait és a barátnője nyomára lelni. Ám ahogy egyre jobban belebonyolódik a viszonyba, ellenállhatatlan vonzalmat érez Reeve perverziói iránt, miközben sejti, hogy a vesztébe rohan

Laurelin Paige új sorozata még forróbb, érzékibb és veszedelmesebb, mint a világszerte sikerlistás Fixed- regények

Az első mondat:


""

Véleményem


Őszinte leszek: elég vegyesek az érzéseim ezzel a könyvvel kapcsolatban. Laurelin Paige neve elég garancia volt nekem a könyvhöz, és igazából vakon vetettem bele magam. Bár ami azt illeti, kutatás után sem döntöttem volna másként, rengeteg jó értékelést találtam róla így utólag, amikor a gyilkos függővég miatt kicsit jobban körüljártam a könyvet. 

Na de vissza az elejére! Laurelin Paige könyveiből soha nem hiányzott az erotika, és a kicsit vadabb, helyenként akár sötét erotika sem. De az Első érintésben ennek egy új szintjét ugorja meg, az eddigi könyvei csak jelenthetnek. Tényleg, nem viccelek, higgyétek el! És bármennyire vevő is vagyok erre, azért nálam is van egy határ, és ez a könyv nekem ezt már átlépte. Túl sok volt, túl sötét, és helyenként túl gyomorforgató - még ha ez direkt is volt. 

Persze ez Emily életstílusából is fakadt, de azt kell mondanom, meglehetősen nehezen tudtam azonosulni vele. Önmagában az a történetszál, miszerint adott egy nő, aki bármit hajlandó megtenni rég nem látott barátnőjéért, kifejezetten szimpatikus. Ám minél többet ismertem meg Emilyék barátságáról, annál rosszabbul éreztem magam. Ugyanis elég nehezen tudtam átérezni, miért is kellene szurkolnom, és miért reális, hogy Emily mindent hajlandó kockára tenni. Már maga mögött hagyott egy életstílust, és őszintén, egyáltalán nem érzem át, hogy megérné a barátnőjéért újra belekeveredni ebbe. Szép az elhivatottság, és értem, hogy Emilyék kapcsolata egy időben nagyon szoros volt, ennek ellenére szerintem nem volt egészséges, és Emilynek hanyatt-homlok menekülnie kellene. Legjobb pillanataimban is maximum sajnálni tudtam Ambert, és mivel ez a szoros kapcsolat lenne az alap, sajnálom, hogy ennél jobban nem tudtam megkedvelni őt, és a kapcsolatukat sem. 

Szóval ne szépítsük: ennek a sztorinak a főszereplője gyakorlatilag egy volt narkós prostituált, akit a legjobb barátnő vitt bele ebbe. A drogokba is, a szexbe is, a csoportos szexbe és a kitartott nő szerepbe is. Ami aztán - ahogy az elvárható - egy ponton eldurvult, nem is kicsit. Nem mennék bele a részletekbe, de talán valamennyire el tudjátok képzelni, mire gondolok. Aztán a sztori egy pontján jön egy rész, aminél... nos, szorozzátok meg hárommal a legszörnyűbbet, amit el tudtok képzelni - na, az van itt. 

Mind nyelvezetében, mind történetvezetésében, mint témájában durva a történet, és őszintén mondom, hogy ez engem eléggé megviselt. Olvastam én már lazább, romantikus BDSM sztorikat, de azokat csak jelenthetnek. Mert ez itt tényleg nem babra megy, és helyenként konkrétan fájt olvasni.

A kép forrása


Erre jön a romantikus, vagy legalábbis erotikus szál, ami itt-ott persze vigasztalt, de azt sem éreztem elégnek, hogy minden mást ellensúlyozzon. Persze, persze, szexi és gazdag pasi, és megvan a kémia, és helyenként kifejezetten vicces, hogy próbálja a két főszereplő manipulálgatni egymást, nyilvánvalóan sikertelenül - illetve úgy, hogy mindketten egyre jobban beleragadnak a saját maguk szőtte hálóba. 

Aztán ott volt még a bűnügyi szál, az tulajdonképpen ilyen típusú könyvekhez mérten nem is volt rossz. Nem mondom, hogy az agyam eldobtam izgalmamban, de érdekes szál, még ha ez a görög maffia téma kissé furcsa is volt. Tetszett a nyomozás, az, hogy minden lassan halad, és tényleg látjuk magát a folyamatot - sorban derülnek ki újabb dolgok, és mi is Emilyvel együtt törhetjük a fejünket, hogy az egyes darabkák hogyan illenek össze.

Szóval képzeljétek el, hogy adott egy könyv, amit összességében közepesnek tartok, és bizonyos helyeken átlépi nálam a kiakasztási határt... aztán jön a vége. És Te. Jó. Ég. A. Vége. A vége annyira fordulatos és izgalmas, hogy minden negatív gondolatommal együtt legszívesebben nyúltam volna a folytatásért azonnal. Mert egyszerűen tudnom kell, hogyan tovább. Szóval nem fogok hazudni, nagy csavar, meglepetések és függővég. De még milyen függővég! Kész szerencse, hogy a Libri hamarosan hozza is a második kötetet, mert sokáig nem lehetne kibírni a kérdőjelekkel. 

Így viszont összességében itt állok széttárt karokkal, hogy mégis hogyan értékeljem ezt a könyvet? Értem én, hogy a vége amolyan agyeldobósan jó, és a bűnügyi szállal is elég jól elvoltam, a romantikus vonal pedig ugyan nem kiemelkedő, de azért érdekel... Viszont ott van vele szemben a számomra már túlságosan durva stílus és az a morális probléma, ami miatt elvből nem tudok igazán szívből szurkolni tulajdonképpen egyik fontosabb szereplőnek sem - talán Reeve kivételével, de ott meg még ott vannak a kérdőjeleim, hogy mennyire van vaj a füle mögött. 





Nyereményjáték


Laurelin Paige könyvei már a hazai szíveket is meghódították. Most egy kis nosztalgiára invitálunk titeket. Mennyire emlékeztek az eddigi kötetekre?
Minden állomáson találtok egy idézetet valamelyikből, nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyikből és beírni a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. 

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

"– Ja, és a könyvek a könyvtárhoz ma érkeznek. Ott az egyik kaputelefon. – A villanykapcsoló melletti falra mutatott. – Van egy másik az előszobában is, a lift mellett, és egy harmadik a hálóban. Ha a biztonsági őr felszól, csak mondd neki, hogy engedje fel őket.
– Rendben. – Rám bízta a kaputelefont és a biztonsági őrt… ez percről percre egyre komolyabb. – Egy pillanat… könyvek?
– Igen, rendeltem párat. Mivel azt mondtad, ezért szereted a könyvtárat." 

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


04.16 - Deszy könyvajánlója
04.17 - Insane Life
04.19 - CBooks
04.21 - Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések