Breaking News

Jamie McGuire: Gyönyörű ​pillanat {Értékelés + Nyereményjáték}

Jamie McGuire: Gyönyörű ​pillanat

A blogturnéról




A Maxim Könyvkiadó jelenteti meg a Könyvfesztiválra Jamie McGuire Beautiful sorozatának legújabb részét Gyönyörű pillanat címmel. Nem lenne teljes a sorozat America és Shepley szerelmének története nélkül! Kövesd végig a hat állomásos blogturnét, ha minden kérdése jó választ adsz, megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.

Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: Something Beautiful
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 176
Fordító: Béresi Csilla
ISBN: 9789632618524
Sorozat: Gyönyörű sorscsapás 2,6.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont:
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,09)
Megrendelési link
Emlékeztek még Americára és Shepley-re? Az elmúlt évek egyik legsikeresebb
könyvében, a Gyönyörű sorscsapásban ismerhettük meg őket. Itt az idő, hogy beavassanak titkaikba.

A pimasz Amarica Mason az egyetem első évében ismerkedett meg a romantikus Shepley Maddoxszal, és viharos gyorsasággal egymásba szerettek. A heves érzelmek pedig elhamarkodott cselekedetekhez vezettek, és amikor America másodszor is visszautasította a korai lánykérést, ki kellett találniuk, hogyan tovább, hiszen az elválás szóba sem jöhet, összeköti őket a lángoló szerelem. Egy romantikus esküvőn való részvétel azonban felébreszti a lányban a vágyat, hogy mégis igent mondjon, Shepley pedig elhatározza, tesz egy utolsó próbát. Izgatottan indulnak neki a szülők meglátogatásának, mit sem sejtve arról, hogy mind a ketten ugyanazt akarják, azonban a természet végzetes ereje közbeszól… Hatalmas viharba keverednek, és már nemcsak egymásért és a szerelemért, de a túlélésért is küzdeniük kell.

Az első mondat:


"Ne légy már ilyen nyámnyila! - vert a karomra Travis."

Véleményem


Mit lehet még megírni ebben a sorozatban?

Jöhet a teljesen jogos kérdés. De bevallom őszintén, egy olyan páros még volt, akiről már nagyon régóta szerettem volna olvasni: Shepley és America.

Amikor olvastam a legeslegelső könyvet, valamikor ezer éve, imádtam a "másik" párost. Persze, ott volt az "ősmaddox", Travis és Galamb, de nagyon kellettek a közös jelenetekbe a legjobb barátok is. America számomra kissé hebehurgya volt, viszont Shepley méltánytalanul mellőzött Maddox pasi. Más a habitusa, mint az unokatestvéreinek, de nem kevésbé jó pasi. Vicces és gondoskodó, kellőképpen higgadt akkor is, amikor körülötte mindenki meg van őrülve.

Ráadásul mindezeken felül érzékelhető is volt, hogy ennek a kettőnek érdekes a története. Nagyon mások, mégis nagyon szeretik egymást. Aztán ott van az a nem elhanyagolható tény, hogy Travisnek és Galambnak köszönhetően el kell szenvedniük nekik is minden hülyeségüket - amikor épp összevesznek, az Mare és Shep kapcsolatára is kihat. Itt-ott pedig még voltak is elejtett megjegyzések arról, milyen nagy dolgok történnek körülöttük - például a szülőkkel való első találkozás.

Mindig úgy éreztem, hogy ha valakiknek kellene egy külön könyv, akkor az Shepley és America. Mesélnivaló akadt bőven.

Így amikor megtudtam, hogy jön ez a könyv, rettentően örültem, még úgy is, hogy nem kicsit érzem már túlzásnak, hogy ennyi könyv íródik Maddoxékről. Az első fejezetet pedig imádtam is, bár kissé gyorsan haladtak a dolgok. Aztán rájöttem, mi volt a gyorsaság oka: ez a könyv nem az, amire számítottam. Nem azt nézhetjük végig, amit anno Travisnél és Galambnál, hogy hogyan jöttek össze, hogyan csiszolódtak össze. Ehelyett a megismerkedés után rögtön ugrunk a kapcsolatukban, hogy időben is ott járjunk körülbelül, ahol a sorozat új részei.



Őszintén mondom, csalódott voltam, mert nagyon érdekelt volt a történetük eleje. De úgy tűnik, ezt mélyebben már soha nem ismerhetem meg.

Helyette valami olyat tett az írónő, amit sajnos nem tudok megbocsátani: a kapcsolatuk központi elemévé emelte be azt a bizonyos tűzesetet, ráadásul rátett még egy lapáttal. Ennek a következménye az lett, hogy a tűzre már csak a szememet forgattam, hogy ja, király, megint ugyanaz. Őszintén kezd már unalmas lenni, és ezt én sajnálom a legjobban. A másik következmény pedig az lett, hogy amikor valóban jött a tragédia, ennyi könyv után már viszonylag nehezen tudtam mit kezdeni vele.

Elgondolkoztatott a sztori, hogy vajon milyen lehet olyan helyen élni, ahol egy-egy természeti katasztrófa bármikor lesújthat. Nálunk viszonylag ritkák a földrengések, és nincsenek tornádók, máshol azonban nem ilyen szerencsések az emberek. Milyen lehet, ha ez reális lehetőség?

Szóval ez a része még így is megvolt, még ha a sorozat tükrében kicsit szerencsétlennek is éreztem.

A másik pedig Shep és Mare kapcsolati síkja. Ahogy írtam, haragszom, hogy ezt a részét mutatta be az írónő a kapcsolatuknak, mert nem erre voltam kíváncsi. Ezzel együtt el kell ismernem, érdekes döntés, hogy azt mondta: "Gyerekek, nem egy kibontakozó románcot mutatok be nektek, hanem egy valódi kapcsolatot, ahol már problémák is vannak, amiket meg kell oldani." Szóval reálisan nézve egy jó dolog, mert más. Mégis inkább szenvedésként éltem meg, amit Shep és Mare csináltak, ráadásul hol egyikre, hol másikra forgattam a szemem, hogy hogy lehetnek ilyen idióták. Persze, az emberek sokszor elbeszélnek egymás mellett, ezt szépen bemutatta, de azt hiszem, Shepben és Mare-ben ennél több volt. Több is lehetett volna ez a sztori, mint ami végül lett.

Összességében nem mondom, hogy rossz volt, de már tényleg nagyon érzem a kényszert. Nem szoktam kiakadni szerzőkre, ha újabb és újabb részeket írnak egy sorozatban, megértem, miért nem tudnak elszakadni a világuktól, a szereplőiktől. De észre kell venni azt is, amikor már tényleg túllép egy határt a történet - és a Maddox pasik már szerintem túllépték sajnos.

EGYNEK ELMEGY


Deszy 📚 💕 📖 (@deszy_reads) által megosztott bejegyzés,


Olvass bele a képre kattintva!


http://www.olvas.hu/uploads/media/file/0001/04/00820a509322103b5d1234701222e7e056ac59d6.pdf


Nyereményjáték


Híres filmekből válogattunk, ahol jelentős kérdés a leánykérés, ahogy Shep életében is. Minden állomáson találsz egy képet, amit be kell azonosítanod, és beírnod a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tehát a film címét kérjük, magyar vagy angol nyelven.
A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!




A turné menetrendje


04/17 Kelly és Lupi olvas
04/19 Dreamworld
04/21 Deszy könyvajánlója
04/23 Insane Life
04/25 CBooks
04/27 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések