Breaking News

Madeline Hunter: Lady ​Cassandra meghódítása {Értékelés + Nyereményjáték}

Madeline Hunter: Lady ​Cassandra meghódítása

A blogturnéról




A General Press kiadó jóvoltából megjelent Lady Cassandra meghódítása című könyv, ami a nemzetközileg elismert írónő, Madeline Hunter legújabb kötete. Izgalmas történet egy társadalmilag kirekesztett nőről és egy férfiról, akit a rejtélyek nem hagynak nyugodni. Ha tetszett a Csendestárs, ne hagyd ki ezt se!

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: The Conquest of Lady Cassandra
Kiadó: General Press
Oldalszám: 312
Fordító: Melis Pálma
ISBN: 9789636439972
Sorozat: Fairbourne kvartett 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,77)
Megrendelési link
Lady ​Cassandra Vernham amilyen szép, legalább olyan makacs is. Fittyet hány a
társadalmi elvárásokra. Szabados életmódjáért azonban nagy árat kell fizetnie: a családja elhidegül tőle, és megannyi pletyka kap szárnyra nem éppen szűzi erényeit illetően. Anyagi nehézségeit a Fairbourne Aukciósház legutóbbi árverése egy időre valamelyest enyhíti ugyan, de a legmagasabb áron elkelő ékszeréért az új tulajdonos, a meglehetősen jóképű és kicsapongó életet élő, ám rendkívül eszes férfi hírében álló Lord Ambury egy pennyt sem fizet. És erre meglehetősen jó oka van: azt gyanítja ugyanis, hogy az ékszert valaki eltulajdonította a családjától – talán éppen maga Cassandra. A férfi elhatározza, hogy nyomozásba kezd a gyönyörű fülbevaló eredetét illetően. Lady Vernhammel számtalanszor keresztezi egymást az útjuk, és egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a legkevésbé sem közömbösek egymás iránt. Csakhogy mindketten mást akarnak: Cassandra a pénzét, Lord Ambury pedig az igazságot. Egy váratlan fordulatot követően végül mégis kénytelenek lesznek egymást segítve küzdeni, és még csak nem is sejthetik, hogy a múltról, a családjukról és az érzéseikről mennyi titokra derül fény.
Madeline Hunter legújabb, szenvedélyes és fordulatosan szőtt regényében folytatódik A csendestársban már megismert szereplők története.

Az első mondat:


"— Percről percre egyre inkább megkönnyebbülök amiatt, hogy szűkkörű esküvő lesz — ismerte el Emma."

Véleményem


Meglepődtem. A történelmi romantikus regényekben viszonylag ritka már önmagában az is, hogy ne szende szűz legyen a főhősnő. De ha nem is az, akkor általában özvegy. És ez egyébként még azokban az esetekben is igaz, amikor a főszereplő hölgy nem fél a sarkára állni, harcos vagy épp más módon keveredik roppant nehéz helyzetekbe. 

Így nagy meglepetéssel olvastam, hogy a Lady Cassandra meghódításában a főhősnőnek bizony megvan a múltja. Legalábbis mindenki úgy gondolja, hogy igazi nagyvilági nő, aki már legalább egy tucat szeretőt tartott. Az egy dolog, hogy ez mennyiben igaz vagy nem, mindenesetre a főszereplőnk viselkedése teljesen megfelel ennek a képnek. Nem egy pironkodó lányt kapunk, hanem egy olyan nőt, aki már a kifelé jön a házasságra elfogadott korból, szíveket tört össze és egyébként ha már házasság: még gondolni sem akar rá. 

Ez egyrészt kellemes változatosságot jelentett, másrészt pontosan emiatt tudtam kissé nehezen megfogni ezt a regényt. Félre ne értsetek, nem utáltam Cassandrát, de úgy éreztem, ez a fene nagy határozottsága mintha minden mást elnyomott volna ebben a regényben. Nyilván a legtöbb szálat Cassandra nyakassága mozgatta, így a karakter jegyei elválaszthatatlanok a cselekménytől, mégis nehezebben tudtam azonosulni a történelmi környezetben ezzel a "modern" nővel. Persze bizonyos helyzetekben voltak olyan pillanatok, amikor az járt a fejemben: "Ez az, csajszi, mondd meg nekik!" De még így is... nehezebben tudtam azonosulni vele - ami egyébként meglehetősen vicces, hiszen valószínűleg mi, modern nők közelebb állunk stílusban Cassandrához, mint a megszokott szende szűz főszereplőkhöz. 



És ha már arról volt szó, milyen erős személyiség Cassandra, érdemes szót ejteni a párjáról, a férfi főszereplőről is. Ambury tulajdonképpen pont azt hozza, amit általában az ilyen regények férfijai: jóképű, szenvedélyes, gazdag, néha jól megmondja a főhősnőnek, de persze tudjuk, hogy a vita igazából csak a kémia miatt van. Szóval igazából semmi nem indokolja, hogy ne csavarja az olvasót az ujjai köré. Szerettem is, de... nos, az igazi kémia köztem és Ambury között elmarad. És rájöttem, hogy tulajdonképpen ez Cassandra "hibája". Annyira erős a hősnőnk, hogy elég nehéz mit kezdeni a pasival mellette, még ha nem is tutyi-mutyi. Valójában Cassandra volt itt az erősebb, még ha sokszor a helyzetéből adódóan Ambury is az, aki segítő kezet nyújt. 

A cselekmény egyébként nem volt rossz, bár talán kissé hosszúra nyúlt ahhoz képest, hogy a megoldás végig ott volt a főszereplők orra előtt. Ezzel együtt élveztem, talán az őrséggel kapcsolatos kitérők kivételével - tudom, hogy a történelmi hátteret akarta megfesteni az írónő, ami sokszor a történelmi romantikusokból valóban hiányzik, és azt is sejteni vélem, hogy ez már előrevetíti a folytatást, ezzel együtt is úgy éreztem, a cselekményből ezek a részek kissé kilógnak. (De azért előre, Kendale, nem tudom megmondani, miért, de nagyon bírom ezt a pasit!)

A regény végére még egy kisebb csavar is belefért, amire csak félig voltam felkészülve - az egyik felét elég hamar kitaláltam, a másik viszont még így is meglepett.

Összességében nem volt rossz ez a könyv, de azért a kedvenc történelmi romantikusom se lett. Várom Kendale-t! 

AJÁNLOM  


Nyereményjáték


Madeline Hunternek hazánkban ezzel a kötettel együtt hat könyve jelent meg. Külföldön gyakran emlegetik több ismert írónővel együtt nevét, így a játék ehhez fog kapcsolódni. Kivételesen nem egy könyv címére leszünk kíváncsiak, hanem egy írónőjére. Mostani turné minden állomásán egy könyv címmel és egy karakter nevével találkoztok a sok közül. A könyv címe nem biztos, hogy kapcsolódik a karakteréhez, de egy közös mindenképpen lesz bennük - az írónő neve.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Könyv címe: Micsoda éjszaka!
Karakter neve: Anthony Bridgerton

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


04.20 Deszy könyvajánlója
04.21 Dreamworld
04.22 Kelly & Lupi olvas
04.23 Könyvvilág
04.24 Olvasónapló
04.25 Kristina blogja
04.26 Szembetűnő

Nincsenek megjegyzések