Breaking News

Kiszivárgott a Trónok harca név, amit annyira vártunk?

Figyelem! A bejegyzés spoileres a Trónok harca 6. évadára nézve, illetve kiszivárgott információkat tartalmazhat a 7. évadból!


Az előző évad után megszámolni sem tudom, hány olyan bejegyzéssel találkoztam, amiben azt próbálták kitalálni a szájról olvasás különböző technikáival, hogy vajon mit suttogott Lyanna Stark, vagyis mi lehet Jon Snow valódi neve. 

Most, hogy nagyjából bebizonyosodott a régi teória, miszerint Jon valójában nem Ned Stark "fattya", hanem Lyanna Stark és Rhaegar Targaryan gyermeke, a nagy kérdések a következőek maradtak: Mi Jon igazi neve? Mikor tudja meg, hogy ki ő valójában? Hogyan befolyásolja majd mindez az eseményeket? 



Ezek közül a név az, ami a legkönnyebben kitalálható lehet, már csak a szájról olvasás miatt is, illetve számtalan teória született aszerint is, hogy a Targaryen örökség alapján mi tűnhet valószínű névnek.

Egy Reddit felhasználó, Travis McIntyer posztolt egy képet a Twitter oldalán, méghozzá az Empire Magazine júliusban esedékes számából, amiben olvasható egy interjú Isaac Hempstead-Wrighttal, a Brant alakító színésszel. 

Nem is annyira ez az érdekes, hanem az, ami a kísérő szövegben olvasható: "Bran időutazós látomása felfedte Jon származásának valódi természetét és valódi nevét: Jaehaerys Targaryen."




Amit elöljáróban szeretnék tisztázni: a fenti kép valódiságát egyelőre senki nem erősítette meg és az HBO sem reagált a dologra. 

Egyébként ha valóban ez Jon neve, akkor bizony igazi Targaryen nevet kapott, ezen a néven ő a harmadik. I. Jaehaerys Targaryen uralkodása idején virágzott a királyság, többek között "A Békítő"-ként is ismerték. II. Jaehaerys Targaryen uralkodása nem volt túl hosszú, a stabilitás jellemezte, és próbálta helyreállítani a házak közötti kapcsolatot, amit V. Aegon szétzilált.

Ez tehát tökéletes név lehet Jonnak, aki ugyanazt teheti, mint elődei: újraépítheti a békés kapcsolatot a házak között és bölcs uralkodó válhat belőle.

3 megjegyzés: