Breaking News

George R.R. Martin mesélt a Trónok harca spin-offról - Címötlete is van!

George R.R. Martin sem maradt csendben a Trónok harcát érintő friss hírekkel kapcsolatban, nevezetesen hogy berendelték a pilotot az egyik Trónok harca előzménysorozathoz.




Az író a saját weboldalán írt az új sorozat kapcsán. Megerősítette, hogy egy előzménytörténetről van szó, és nem folytatásról, ahogy azt is, hogy ennek megfelelően egy Trónok harca színész és karakter sem tűnik majd fel benne. És igaz ez az összes többi spin-off showra is, amin dolgoztak. 

Azt is megerősítette, hogy egy nagyon előzménytörténet, ugyanis nem néhány évtizeddel, de még csak nem is pár évszázaddal korában játszódik, hanem tízezer évvel korábban. 

A projekt még nagyon korai szakaszban jár, így még nincs rendező, nincs szereplőgárda, nincs helyszín, de még csak cím sem. Igaz, Martin azt is elárulta, neki erre lenne ötlete: "Én arra szavaznék, hogy A Hosszú Éjszaka, ami mindent elmond, de meglepődnék, ha ezt használnák végül. Valószínűbb, hogy az HBO bele akarja majd tenni valahogyan a Trónok harcát. Előbb-utóbb megtudjuk a választ."

Ezután kicsit ecseteli, milyen tehetségesnek tartja Jane Goldmant, aki a pilot megírásáért felelős. 

Kicsit beszélt arról is, mi újság a többi projekttel - hiszen ahogy én is megírtam, először 4, aztán kiderült, hogy 5 sorozaton is dolgoznak

Ezt ugye berendelték, egyet pedig egyelőre félretettek. Viszont a másik három sem halott még. Mind más korszakban játszódik és más karakterekkel dolgozik, ezeken még mindig dolgoznak. Az alapján, amit eddig mondtak neki, legalább még egy pilotot felvehetnek, és talán az elkövetkező években még másikat is. 

De persze van itt egy fontos kérdés: befolyásolja-e ez a Winds of Winter megírását. Ahogy Martin írja: "És igen, mielőtt megkérdezitek, továbbra is dolgozom a Winds of Winteren, ez a top prioritás nálam. Nevetséges mást gondolni. Ha nem lennék elfoglalt a Winds miatt, nem gondoljátok, hogy egy vagy több pilotot én magam írtam volna? Nem mintha dolgoztam volna valaha is TV sorozatok írásán..."

1 megjegyzés:

  1. Most azon mélázok, hogy vajon mekkora példányszámban kell majd az új könyvet megjelentetni - ha végre eljutunk odáig... :) Szerintem itt hazánkban is rengetegen fogják előrendelni (én mindenképpen... :)) ). Amekkora érdeklődés övezi, szerintem az első kiadás maradéktalanul el fog fogyni (csak jusson mindenkinek...). :D

    VálaszTörlés