Breaking News

Erin Watt: Cifra ​palota {Értékelés + Nyereményjáték}

Erin Watt: Cifra ​palota

A blogturnéról




Végre itt a folytatás a Megtört herceg őrületes függővége után! Folytatódik Ella és a Royal család fordulatokban gazdag története, a rajongók óriási örömére. Erin Watt sorozatának harmadik része a Cifra palota címet kapta, és napokon belül megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál elit kiadásban. Tartsatok a blogturné 8 bloggerével és játszatok a három nyereménykönyv egyikéért, amit a kiadó ajánlott fel!


Kapcsolódó bejegyzések:


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 408
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634574866
Sorozat: A Royal család 3.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,98)
Megrendelési link
Halálos ellenségekből váratlan szövetségesek?

Két fiatal mindent megtenne azért, hogy megvédjék, ami számukra a legfontosabb.

Ella Harper eddig minden kihívással megküzdött, amit az élet az útjába sodort. Kemény és kitartó lány: mindennél fontosabb számára, hogy megvédje a szeretteit. Rég elvesztett apja felbukkanása és a barátja életének hajszálon függő összeomlása talán mégis túl nagy terhet jelent a számára.

Reed Royalnak gyorsan felforr az agyvize, és még gyorsabban jár el a keze. De most visszaüt rá, hogy eddig minden problémát erőszakkal oldott meg. Ha meg akarja menteni saját magát és a lányt, akit szeret, felül kell emelkednie gyötrő múltján és megtépázott hírnevén.

Senki sem hisz abban, hogy Ella túlélheti a Royalokat. Mindenki biztosra veszi, hogy Reed mindenkit tönkretesz.

Talán igazuk van.

Minden és mindenki összeesküdött, hogy szétválassza Ellát és Reedet. Meg kell találniuk a kiutat a törvény szorításából, muszáj megmenteniük a családjukat, és kideríteni az összes titkot a Cifra Palotában.

Az elsöprő sikerű Papír hercegnő és Megtört herceg folytatása.

Az első mondat:


"– Hol tartózkodott ma este nyolc és tizenegy óra között?"

Véleményem


Nagyon úgy tűnik, fordítva vagyok bekötve, mint a többség - vagy legalábbis a Royal fiúkkal kapcsolatban. Azt hallottam ugyanis több embertől is, hogy a Royal sorozat legjobb része az első kötet. De bevallom, én az első rész alapján nem értettem a nagy lázat. A másodikkal már jobban elvoltam. És én bizony úgy érzem, a harmadik részre érett be ez a sorozat.

A rosszfiúkban van valami izgalmas, amit abszolút megértek - de nekem addig izgalmasak, amik mindig úgy érzem, inkább csak kemények, de valójában a szívük jó. Bevallom, az első részben egyik Royal fiú sem győzött meg erről igazán. Aztán a második részben már javult a helyzet, a harmadikra pedig végre teljesen kikerekedett. Ebben a részben már végre nem okozott gondot megkülönböztetni az öt srácot, végre úgy éreztem, hogy nagyjából mindegyiküknek megvan a maga személyisége (igaz, az ikrek és Gid háttérbe szorulnak, gondolom azért, mert ők később kapnak saját sztorit, így ráérünk velük jobban foglalkozni később), és végre azt éreztem, hogy a Royal család egy csapat.

A szereplők végre nem marhaságokon nyüszögtek - persze, megvolt a maguk kínja most is, de szerencsére most már indokolt volt a hiszti.

Ráadásul a tétek bizony a harmadik részre nőttek meg igazán. Az első részben óvodás civakodás ment a jól eleresztett gazdag fiúkák meg a hisztis Hamupipőke között (elnézést kérek mindenkitől, aki szerette), a másodikban Reed és Ella próbáltak egymással dűlőre jutni, de a harmadik! A harmadikban végre sikerül túllendülünk Reed és Ella kellesz-nem kellesz huzakodásán - ez már eldöntetett. Cserébe viszont van lehetőség, hogy a sorozat adta minden bonyodalom szépen kibontakozzon, és egy izgalmas sztoriban csúcsosodjon ki Reed és Ella kettőse.

Ahogy az előző rész vége zárult, az egyértelműen gyilkos volt. Ezen az úton haladunk is tovább. Adott nekünk egy gyilkosság, amivel Reedet vádolják. Plusz egy váratlanul felbukkant apa. Mindkettő jó sok bonyodalmat hoz magával. Reed nem követte el a gyilkosságot - ellenben minden ellene szól. A cselekmény nagyrészt abból áll, hogy a gyilkosságot próbálják felgöngyölíteni, vagy legalább valami megoldást találni arra, hogy Reedet felmentsék.



Az érzelmi teher pedig ezúttal nem Reed és Ella kapcsolata, hanem Ella és az édesapja viszonya. Itt pedig aztán van miről írni bőven.

Nem akarok nagyon spoilerezni, de úgy érzem, ebben a kötetben végre minden szál összefutott. Elengedtük azokat a dolgokat, amik engem korábban inkább zavartak, mint izgalommal töltöttek el, helyettük pedig kibontakozhat az a rengeteg bonyodalom, ami eddig leginkább a háttérben futott. Ott van a Royal fiúk és az apjuk kapcsolata; az anya öngyilkossága; Ella apjának eltűnése; a gyilkosság és a terhesség kérdőjelei... Sok-sok kérdés, amikre választ várunk, és meg is kapjuk őket.

Reed csinál marhaságokat ebben a részben? Naná.
Agresszívek a Royal fiúk? Naná.
Megy a gimis cicaharc Ella és Reed körül? Naná.

Mégis azzal, hogy magasabbak a tétek, valahogy minden sokkal indokoltabbá válik. Amikor Reed ökle előkerül, annak általában oka van, még ha verjük is a fejünket a falba, amiért ilyen forrófejű. És ez igaz mindenkire.

És mivel nem kellett a két főszereplő - megint időnként a többi Royal fiú - marhaságai és hisztijei miatt a fejemet verni a falba (mert ha hisztiztek is, most legalább volt rá okuk), végre igazán tudtam szurkolni nekik. Reed és Ella még mindig jó páros, Easton hatalmas paraszt tud lenni, de nagyon szórakoztató, Callumot el tudtam fogadni apafiguraként, még ha nem is tökéletes... Valahogy, minden összeállt végre. 

Úgyhogy ha engem kérdeztek, eddig ez a legjobb Royal család kötet, kifejezetten tetszett ez a lezárás, és őszintén mondom, túlteljesítette a várakozásaimat. És mindenki megnyugodhat: végre nem függővég. Bár tény, ami tény, nagyon érdekel, mi is ez a rejtély Easton körül!

NAGYON AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cifra-palota-a-royal-csalad-3-8259?ap_id=Deszy?ap_id=Deszy





Deszy 📚 💕 📖 (@deszy_reads) által megosztott bejegyzés,





Deszy 📚 💕 📖 (@deszy_reads) által megosztott bejegyzés,


Nyereményjáték


Melyik országé ez a palota? A kép és egy jellemző mondat alapján ki kell találnotok, melyik ország királyi, hercegi palotáját mutatjuk nektek! Ezután már csak be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába a megfejtést, és már esélyesek is vagytok a könyvek megnyerésére.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



Ez a palota 60 épületből áll.

a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


10/16 Kelly&Lupi olvas
10/18 Angelika blogja
10/20 CBooks
10/22 Sorok között
10/24 Könyvvilág
10/26 Ambivalentina
10/28 Dreamworld
10/30 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések