Breaking News

5 érdekesség Sirius Blackről

Ígértem, hogy Sirius születésnapja alkalmából érkezik még bejegyzés, ami vele foglalkozik, így hát íme!

Rowling világában az az egyik legjobb dolog, hogy még évekkel a könyvek olvasása után is belefuthat az ember új információkba - bár nem ígérem, hogy ezeket a tényeket a hardcore rajongók nem ismerik már.




Nem ő volt az egyetlen Sirius Black


Sirius a Black családfa szerint nem az első, de még csak nem is a második volt ezen a néven. 1845-ben született egy Sirius Black, aki egyébként az általunk is ismert Phineas Nigellus Black bátyja volt, de korán meghalt. Phineas később a saját fiát is Siriusnak nevezte el, nyilván korán elveszített bátyja után. 




Szerepelt a Bölcsek köve korai változatában


Azok, akik már újraolvasták a Bölcsek kövét az Azkabani fogoly után, nyilván kiszúrták Sirius Black nevét a nyitófejezetben. De egy régebbi verzióban bizony ennél sokkal nagyobb szerepe lett volna Siriusnak rögtön az elején. Eszerint Sirius találkozott volna egy Pyrites nevű varázslóval Godric's Hollowban, aki Voldemort követője volt, és állandóan fehér selyemkesztyűt viselt - amit időnként átitatott vér.


Valóban nevetett, amikor elkapták


Az egyik dolog, ami Siriusról megjelent, hogy őrült módon kacagott, miután elkapták az aurorok. Ez egy az olyan pletykák közül, ami véletlenül pont igaz. Sirius teljesen kiborult a legjobb barátja halálán, és azon, hogy ő maga ajánlotta Peter titokgazdának - így pedig közvetetten ő a haláluk oka. Ettől mondhatni hisztérikus rohamot kapott. Emellett egy másik oka is volt a nevetésnek, ahogy egy 2005-os Mugglenet interjúban Rowling elárulta: "Igen, nevetett. Tudta, mit veszített. Humor nélküli nevetés volt. Pettigrew... kiderült, hogy jobb varázsló, mint gondolta. Kiderült, hogy jobban tudott titkolózni, mint gondolták."



Lett volna egy Mopsy nevű barátja


A Harry Potter és a Tűz serlege korai változatában Siriust animágus formájában befogadta volna egy kicsit dilis öreg boszorkány, Mopsy. Mopsy, a kutyaimádó otthont nyújtott minden kóborkutyának Roxmortsban, és Siriust is étellel és hajlákkal segítette, a többi kutyával együtt. A szerkesztés alatt végül Mopsy kikerült a történetből, Sirius pedig egy barlangban húzta meg magát.


Rowling sírt, amikor megírta a halálát


Bár Rowling végig tudta, milyen sors vár majd Siriusra, Rowling próbált nem gondolni rá, amíg meg nem írta azt a bizonyos fejezetet. A nyilatkozatai szerint végül zokogva írta meg a jelenetet a konyhájában. Amikor arról kérdezték, nem változtathatta volna meg csak egyszerűen a halálát, így válaszolt: "Nos, ez nem így működik. Ha gyerekkönyvet írsz, könyörtelen gyilkosnak kell lenned."


A cikk a Pottermore cikke alapján íródott

Nincsenek megjegyzések