Breaking News

Erin Watt: Broken Prince - Megtört ​herceg {Értékelés + Nyereményjáték}

Erin Watt: Megtört ​herceg

A blogturnéról




Folytatódik Ella és a Royalok magával ragadó története! Még nem is volt időnk feldolgozni a Papír hercegnő függővégét, máris bombaként robban az életünkbe a Megtört herceg - természetesen a Könyvmolyképző Kiadótól. Ha szeretnétek megismerni a történet folytatását, ezúttal Reed szemszögéből is, és megnyerni a könyvet, tartsatok a blogturné 8 bloggerével!


Kapcsolódó bejegyzések:




Eredeti cím: Broken Prince
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 346
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634572466
Sorozat: A Royal család 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: van
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,10)
Megrendelési link
Kikötőben vívott ökölharctól kezdve az iskolai bunyóig: életek omlanak össze a csillogó-
villogó palotában, miközben egy srác próbálja menteni a bőrét.
Reed Royalnak mindene megvan: vonzó külső, befolyásos család, sok pénz. Az elit gimiben sorban állnak a lányok, hogy vele lehessenek. Ő viszont magasról tesz mindenkire, mert csak a családja érdekli – amíg Ella Harper be nem sétál az életébe.
Izzó gyűlölettel indul a kapcsolatuk, mert azt akarja, hogy az apja új nevelt lánya szenvedjen. De aztán minden átfordul valami egész másba. Közel akarja tudni magához Ellát. Biztonságban. Egy ostoba hiba miatt azonban Ella elmenekül a karjaiból, így káosz köszönt a Royal-palotára. Reed azon kapja magát, hogy összeomlik az egész világa.
Ella már nem kíváncsi rá. Azt mondja, hogy csak tönkretennék egymást.
Talán igaza van.

Az első mondat:


"Sötétség és csend honol a házban, amikor a hátsó ajtón keresztül a konyha melletti előszobába lépek."

Véleményem


Lehet, hogy én leszek a kivétel, legalábbis az alapján, amiket eddig hallottam, de nekem ez a rész jobban tetszett, mint az első! Továbbra sem értem az óriási láz kiváltó okát, de ezt a részt jobban szerettem olvasni, mint az elsőt. Sőt... a végére kifejezetten megkedveltem, és érdekelt a folytatás - már a függővégtől függetlenül is, amiatt meg persze most még inkább.

A sztorit nagyjából ott folytatjuk, ahol az első részben hagytuk: Reed szemszögéből is végigkövethetjük azt a bizonyos rajtakapós jelenetet. Ezután a sztori nagy részében pedig próbál teperni azért, hogy visszaszerezze a lányt, persze a maga módján. Ha azt kérdeznék tőlem, mi ennek a sztorinak a legnagyobb erőssége, valószínűleg pont ezt mondanám: a maga módján részt. Ezen a ponton ugyanis azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy egyik Royal sem teljesen normális. Sőt... Ezzel együtt kétségtelen, hogy ez a sorozat egyik NA könyvre sem hasonlít, amit eddig olvastam, pedig van jó pár jól bevált formula, amivel már rengeteg könyvben találkoztam. Nem állítom, hogy ez a sztori nélkülözi azokat, mert az nem lenne igaz. Sőt, ami azt illeti, nem kevés tipikus szappanopera klisével bombáz meg minket a szerzőpáros. Ezzel együtt az, hogy milyen a Royal család, és milyenek a tagjai, annyira más, hogy valahogy az ember könnyedén benyeli a legnagyobb klisét is. Pusztán azért, mert ezekből egy ponton már tényleg bármit kinézünk.

A bármit kinézünkből pedig még valami következik azon kívül, hogy könnyen feldolgozzuk a kliséket: az, hogy sohasem tudhatjuk, milyen marhaságra kell még felkészülnünk. Talán a legnagyobb izgalmat pont ez adja. Meg az, hogy ezek a szereplők aztán nem félnek a legrosszabb oldalukat mutatni, ezzel pedig sok szempontból felrúgnak mindenféle romantikus könyves szabályt. Amikor a főszereplő pasit utálod, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a szerzők nem finomkodtak a rosszfiús jellemvonásokkal. És amikor az összes családtag cipel magával egy jó nagy adagot olyasmiből, amiért minimum péklapát járna... nos, akkor az tutira borítékolva van, hogy a sztori más. 

És tulajdonképpen ezzel kifejezetten nehéz dolga lehetett a szerzőknek. Hol van az a határ, ameddig még belefér a rossz fiú? Mi az, amit még megtehet? Mi az, ami már nem fér bele? Mik azok a dolgok, amik egyszerre kiakasztóak és szexik? Nagyon nehéz lehet egyensúlyozni ezen az érzékeny határon, és bevallom, nálam nem is mindig sikerült - az én ingerküszöbömet a legtöbb Royal fiú már lazán átlépte. Ezzel együtt ebben a könyvben mindegyiküknek több emberi pillanata is volt, amik miatt kicsit úgy érzem magam, mint Alice, aki beesett a lyukba - most éppen a Royal-lyukba, ahol Ellával együtt vergődve azt veszem észre magamon, hogy egyre jobban el tudom fogadni a srácok hülyeségeit rossz jellemvonásként, és legyinteni rájuk. Ami persze nem feltétlenül egészséges, de hát, ez van. 

A másik nehézség, ha az embernek ilyen főszereplője, mi több, ilyen családja van a könyvében, az az, hogy találni kell mellé egy főszereplő nőt, aki képes tartani a lépést. Azt kell mondani, Ellával ez működik. Nem kedvelem különösebben, de valahogy mégis jót mulatok az életén. Ő sem teljesen ép, de hát ebben a sorozatban szerintem senki sem az, a kérdés csupán annyi, ki mennyire stikkes, és a stikkje mennyire veszélyes másokra nézve.



Mindenesetre tetszik, hogy balhékkal és drámákkal, de Ella egyre otthonosabban érzi magát Royalék körében, ez ugyanis egy valamiben biztosan segítség: egyre több időt töltünk velük, és egyre családiasabb a hangulat. Egyre jobb bírom Eastet, és még az ikreken is jókat mosolygok. Talán Gideon maradt leginkább ki a buliból, de ő távol van, szóval megbocsátható, ha a róla meséltek nem adnak elég táptalajt ahhoz, hogy el tudjam raktározni valamilyen skatulyába. 

Fordulatokban nincs hiány ebben a könyvben sem, sőt... Most, hogy már elfogadtuk, hogy egyik Royal sem normális, még mélyebbre merészkedhetünk a marhaságaikban, a jó hír viszont, hogy itt-ott már igyekszünk a felszínen maradni. Van még remény! 

Ezzel együtt senkit sem áltatok. A Royal fiúk szabadszájúak, mindent az öklükkel akarnak megoldani, összevissza szexelnek mindenkivel oly módokon, amikbe inkább bele se akarok gondolni, és mindegyik kész érzelmi idegroncs, még ha nem is tud róla. Szóval ha valaki nagy változásokat vár Reed és Ella kapcsolata miatt, és amiatt, hogy elvileg egy visszahódítási hadművelet zajlik, az csalódni fog. Egy fokkal sem lett kevésbé felnőtt ez a történet. Van itt minden, mint a moziban. 

Összességében tehát jobban tetszett a könyv, mint az első, az ember valahogy azt veszi észre olvasás közben, hogy a fejére nőnek a szereplők, még ha sokszor jól meg is csapkodná őket. Mindenképp olvasnám a folytatást, de egy újabb függővég valóban gondoskodik arról, hogy az ember legszívesebben rögtön nyúlna a következőért.

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7779_broken_prince_megtort-herceg-20171019_102534.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


A mostani nyereményjátékunkban tesztelni fogjuk, hogy mennyire emlékeztek az első részre. Idézeteket fogtok találni minden blogon, amit valamelyik szereplő mondott, a dolgotok pedig természetesen az, hogy megfejtsétek, kitől származik. Ezután már csak be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába a nevet, és már esélyesek is vagytok a könyv megnyerésére. 
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Muszáj lennie valahol legalább egy rendes pasasnak.


A turné menetrendje


11.05. - Sorok között
11.07. - Könyvvilág
11.09. - Kelly&Lupi olvas
11.11. - Angelika blogja
11.13. - Dreamworld
11.15. - Insane Life
11.17. - CBooks
11.19. - Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések