Harry Potter-féle tökös derelye recept
Ha Halloween, akkor tök. És ha tök, akkor tökös derelye!
Egy igazi Harry Potter-rajongónak ki kell próbálni a tökös derelyét is. (Bár Cho kedvence, akit nem szerettem, azért hajlamos vagyok megbocsátani neki.)
A tésztához:
1 1/4 csésze liszt
1 evőkanál cukor
1/4 teáskanál só
1/2 teáskanál sütőpor
8 evőkanál vaj, darabokra vágva
4 evőkanál víz
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban! Darabonként add hozzá a vajat, ha ez megvan, jöhet a víz, és addig kell keverni, míg tészta állagú nem lesz. Tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a tölteléket!
A töltelékhez:
3 tojás
1 sütőtök
1/2 csésze habtejszín
1/2 csésze barnacukor
2 tk őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál őrölt szegfűbors
1/2 teáskanál só
A sütőtököt vágd fel, vájd ki a magokkal teli belső részt, majd süsd meg a szokott módon. Ha megsült, kapard ki a belsejét, és pürésítsd össze. A pürét keverd össze a tojásokkal, a tejszínnel, a cukorral és az összes fűszerrrel. Ha kész, tedd tepsibe, és süsd a keveréket 220 fokon 10-15 percig, majd vedd lejjebb, és 180 fokon további 30-40 percig.
Vedd ki a tésztát a hűtőből, nyújtsd ki, és vágj ki belőle egyforma köröket. A körökbe oszd szét a tölteléket, hajtsd félbe! Villával nyomkodd be a széleket, a tetjét pedig vágd be kicsit késsel a tésztát - ez a sülésben is segít. Kend be őket tojásfehérjével, majd süsd 10-15 percig 200 fokon!
Egy igazi Harry Potter-rajongónak ki kell próbálni a tökös derelyét is. (Bár Cho kedvence, akit nem szerettem, azért hajlamos vagyok megbocsátani neki.)
A tésztához:
1 1/4 csésze liszt
1 evőkanál cukor
1/4 teáskanál só
1/2 teáskanál sütőpor
8 evőkanál vaj, darabokra vágva
4 evőkanál víz
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban! Darabonként add hozzá a vajat, ha ez megvan, jöhet a víz, és addig kell keverni, míg tészta állagú nem lesz. Tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a tölteléket!
A töltelékhez:
3 tojás
1 sütőtök
1/2 csésze habtejszín
1/2 csésze barnacukor
2 tk őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál őrölt szegfűbors
1/2 teáskanál só
A sütőtököt vágd fel, vájd ki a magokkal teli belső részt, majd süsd meg a szokott módon. Ha megsült, kapard ki a belsejét, és pürésítsd össze. A pürét keverd össze a tojásokkal, a tejszínnel, a cukorral és az összes fűszerrrel. Ha kész, tedd tepsibe, és süsd a keveréket 220 fokon 10-15 percig, majd vedd lejjebb, és 180 fokon további 30-40 percig.
Vedd ki a tésztát a hűtőből, nyújtsd ki, és vágj ki belőle egyforma köröket. A körökbe oszd szét a tölteléket, hajtsd félbe! Villával nyomkodd be a széleket, a tetjét pedig vágd be kicsit késsel a tésztát - ez a sülésben is segít. Kend be őket tojásfehérjével, majd süsd 10-15 percig 200 fokon!
Nincsenek megjegyzések