Breaking News

Audrey Carlan: Calendar Girl - Január ​– Február – Március {Értékelés + Nyereményjáték}

Audrey Carlan: Calendar Girl - Január ​– Február – Március

A blogturnéról





Az Insomnia könyvek elhozták nekünk az új nagy szenzációt, Mia Saunders 12 hónapig tartó kalandját. Az első részben megismerhetjük Mia kalandjait január, február és március hónapokban. A Blogturné november 11-től 19-ig, kétnaponta jelentkezik újabb állomásokkal.

Eredeti cím: Calendar Girl
Kiadó: Libri
Oldalszám: 388
Fordító: Farkas Melinda
ISBN: 9789633108987
Sorozat: Calendar Girl 1.
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont:
Függővég:
Bechdel-teszt:
Moly link
Goodreads link (4,03)
Megrendelési link
Mia Saunders 12 hónapot kap, hogy apja szerencsejáték-tartozását visszafizesse,
különben megölik. A fiatal lány elvállalja, hogy négyhetenként más és más gazdag férfi eszkortpartnere legyen, fejenként 100,000 dollárért. A szex nem előírás, de felárért engedhet a csábításnak. Tizenkét gazdag és sármos ügyfél, akikkel még csak nem is muszáj lefeküdnie volt már rosszabb állása is. Egy kikötés van csak: nem lehet szerelmes. Neked sikerülne?
Audrey Carlan eredetileg magánkiadásban megjelent sorozata ma a világ egyik legforróbb könyvszenzációja, amiből mozifilm és tévésorozat is készül, miközben Mia Saunders nem mindennapi történetét több millió női olvasó csodálja Brazíliától Kínáig.
Insomnia: Ébren tart a vágy, az izgalom, a szenvedély. Ez az INSOMNIA könyvek birodalma. Ne várd a hajnalt, olvasd ki az éjszakát!

Az első mondat:


"Az igaz szerelem nem létezik."

Véleményem


Ezt a könyvet a nagyon érdekes alapötlet miatt akartam olvasni. Kissé szemöldökfelvonós, mindenképp tabudöntögetős, és előzetesen úgy voltam vele, vagy nagyon fog tetszeni, vagy nagyon nem. Nos, igazából egyik se jött be. Tetszett, de azért nem volt tökéletes. 

Az alapötlet ugye az, hogy adott a főszereplőnk, aki egy évre eszkortlánynak áll. Minden hónapban új pasit kap, akivel egy hónapot tölt el - ezért hónapnevek a címek. És azt kell mondanom, ez egyébként nagyon jó ötlet, tetszett, hogy havonta haladunk mindennel, és ehhez passzolnak a címek is. (Eredetileg hónaponként külön-külön kötet volt a történet, magyarul tömbösítve érkezik.) De a címen túl is van benne valami érdekes: egyszerre tölti el az embert izgalommal és borzad el tőle. Izgalmas, hiszen nyilván sok kaland vár rá, és mivel erotikus-romantikus könyvről beszélünk, valószínűleg minden hónapra jut egy új jó pasi - kész Kánaán a könyves pasikat gyűjtögetőknek. Másrészt ez az eszkort helyzet nyilván nem egy egyszerű helyzet - sok bonyodalommal és szívfájdalommal járhat, ráadásul tényleg csak egy hajszál választja el attól, hogy ténylegesen a testét árulja. Vajon milyen tragédiák várnak rá az úton? 

Ez volt az egyik dolog, ami nagyon érdekelt. Hogy vajon a könyv, annak ellenére, hogy nyilván a könnyed műfajt kedvelőket célozta meg, mennyire tér ki az eszkortok életének nehézségeire. Egy-két apróságot érintettünk, de igazán nagy dráma azért még nem volt. Pedig valószínűleg az igazi eszkortok tudnának mit mesélni... Talán majd a folytatásban. Mindenesetre az első kötet kicsit egyszerűbbnek és rózsaszínebbnek állítja be ezt az életvitelt, mint amilyen a valóságban lehet.

Másrészt, és ez működött, a kalandos része nagyon is megvolt. Szakadjunk el attól, melyik pasi mennyire jó vagy nem jó, az viszont biztos, hogy mindegyik teljesen más életet él, ezzel pedig igazából a főszereplőnek lehetősége nyílik, hogy egy-egy hónapra különböző életstílusokat tapasztaljon meg. Kicsit Micsoda nős a helyzet, csak még annál is bonyolultabb, mindenesetre egyértelmű, hogy minden kaland kicsit hozzátesz a karakterhez. Ez leginkább a második hónapnál érződött, talán hangulat szempontjából azt szerettem a legjobban.

Nem akarok részleteiben kitérni rá, hogy melyik hónapban mi vár Miára. Ugyanis talán ez a legizgalmasabb a könyvben - mindig várni, hogy vajon hová vezeti az útja ezután. Mindenesetre mind a három kaland egyedi a maga nemében: az egyik elsöprően romantikus, a másik életre szóló ihlettel és élménnyel szolgál, a harmadik pedig nem kis meglepetésekkel. És ez teszi igazán izgalmassá a könyvet: hogy minden folyamatosan változik, és gyakorlatilag mint egy fantáziálós kalandban, lehetősége nyílik az olvasónak is mindent átélni. Eddig megvolt néhány karakter, de ki tudja, mi vár még a jövőben? Gazdag üzletember? Családapa? Sportoló? Akárki lehet.

Ezzel együtt azért nem tökéletes a sztori. Már említettem, hogy picit túl egyszerűnek mutatja be ezt az életet és szakmát a könyv, még a műfajához képest is. Valahogy mindenki gyanúsan jóképű és kedves, pedig biztos vagyok benne, hogy még egy profi ügynökségnél is akadnak kevésbé... vonzó és különleges ízlési ügyfelek. 

Másrészt elég rossz élzést keltett bennem az, hogy Miát nem tudtam igazán áldozatként elfogadni. Persze, értem, hogy keveredett bele ebbe az egészbe, bár nem mondom, hogy nem örültem volna, ha ennél jobban kifejtik kicsit. Ezzel együtt a későbbiekben nem annyira egyértelmű, hogy kiszállhatna-e, mégis marad. Ráadásul furcsa ellentmondást keltett bennem a váltogatás. Hűséges típus vagyok, és még ha nyilván nem is köteleződik el elvileg Mia egyik pasi mellett sem, számomra furcsa volt, hogy mint a lepke, virágról virágra száll. Mindenhol elköteleződsz kicsit te magad is olvasóként, ezzel viszont kicsit a korábbi pasikat árulod el. 

Mindenesetre mindezekkel együtt szórakoztató volt, kifejezetten olvastatta magát, és főként a második hónapban azért az élet nagyobb kérdései is előkerültek. Hangulatra az volt a legkülönlegesebb, összességében talán a harmadikat szerettem a legjobban, romantika szempontjából pedig egyértelműen az elsőt. Szóval mindig van, ami lekösse az embert. Kíváncsian várom, hogy mi vár még ránk és Miára a folytatásban, és hogyan sikerül összeegyeztetnie mindent az első hónappal. Meg az is fúrja az oldalam, hogy lesz-e kicsit sötétebb vonal is, vagy végig ilyen álomszerű pasik fogadnak eszkortot maguk mellé. 

AJÁNLOM

Nyereményjáték


Minden állomáson egy-egy híres és jóképű pasi fotóját találjátok majd a bejegyzéseknél a játék rész alatt. Amellett, hogy nézegethetitek őket, a Rafflecopter dobozba be kell írnotok a pasi nevét, és a hónapot, amelyikben ünnepli a születésnapját! 

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11.11. Kristina blogja
11.13. Deszy könyvajánlója
11.15. Zakkant olvas
11.17. CBooks
11.19. Kelly & Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések