Breaking News

Tammara Webber: Sweet ​– Édesem {Értékelés + Nyereményjáték}

Tammara Webber: Sweet ​– Édesem

A blogturnéról




A fiú tombolt és sebeket szerzett, de kitartott.
A lány mindig szót fogadott, de most nem találja a helyét.
Ismerd meg közös sorsukat!

Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: Sweet
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 392
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789633996768
Sorozat: A szív körvonalai 3.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,91)
Megrendelési link
A fiú a lánynak élete nagy szerelme, de nem tud róla.
A lány egyetlen pillanatnyi önfeláldozás a fiú egész életen át a fennmaradásért vívott harcában.

Az alapdiploma és az orvosi egyetem közötti nyárra hazatérő Pearl Torres Frank két dolgot tud: Boyce Wynn megtestesíti mindazt, amitől menekülnie kellene, és mindazt, amihez hanyatt-homlok rohanna. Lázadó és harsány. Nem zavartatja magát a közvéleménytől. Szenvedélyes. Erős. Veszedelmes.

És van még egy tulajdonsága, amit Pearlön kívül mindenki előtt titkol:
Édes.

A fiú tombolt és sebeket szerzett, de kitartott.
A lány mindig szót fogadott, de most nem találja a helyét.

Az első mondat:


"Bud Wynn ma reggel meghalt."

Véleményem


Oké, oké, bevallom őszintén, engem az ilyen jellegű sztorikkal meg lehet venni kilóra.

Mert mi van itt, nézzük a receptet!

Van egy nagyjából szimpatikus hősnő. Azt vettem észre magamon, hogy a hősnőkkel szemben sokkal kritikusabb vagyok, mindenesetre egy-két túlszenvedett szituációtól eltekintve Pearlt szerettem, és tudtam azonosulni vele. Keresi az útját az életben, és bár nem tökéletes és hozott rossz döntéseket, nem süpped bele, hanem próbál változtatni. Határozottan szimpi hozzáállás, tökösség kellett hozzá, hogy a sarkára merjen állni, még ha kellett is egy kis idő. 



Aztán szükségeltetik még egy jó pasi mellé. És Boyce ilyen. Ráadásul külön piros pontokat érdemes az "édesség"-faktorért, és azért, mert összetettebb szereplő annál, hogy jó pasi. Tetszik, hogy vannak bizonytalanságai, ennek ellenére férfi a kapcsolatban és az életben is. Irányítja a dolgokat, rátalált az útjára és mer is haladni rajta és dolgozni érte - csak az élet közbeszól. De még ekkor sem adja fel, hanem próbál megoldást találni. Talán pont a múltja miatt edződött meg annyira. Lényeg a lényeg, Boyce nem egy egyszerű papírmasé jópasi, megvan a saját sztorija. 

Meg a közös sztorijuk is megvan. Ugyanis ez az, amit a legjobban szerettem. Alapból kedvelem a második esély sztorikat, és az olyanokat is, ahol gyerekkori egymásba zúgásokból lesz igazi szerelem, még ha kicsit sokáig tart is. Ebben a sztoriban pedig ezt a kettőt ötvözte az írónő. Imádtam, hogy Boyce és Pearl nem instant szeretnek egymásba, hanem évek alatt csiszolódnak össze. Megvolt persze a kezdő szikra - egy nagyon cuki sztorival, amitől olvadozok, de nem lövöm le -, de akkor még gyerekek voltak. Viszont ami ezután jött... Olyan szorossá vált köztük a kötelék, hogy mindenkinél jobban ismerték a másikat. Szívet melengető és irigylésre méltó az ilyen, és imádtam, hogy követhettük a kapcsolatukat a múltban és a jelenben is - ugyanis rengeteg visszaemlékezést kapunk, és ezek sokszor párhuzamba állíthatóak, kapcsolódnak egymáshoz, nem légből kapottan ugrálunk ide-oda. 



Természetesen két szereplővel még nem működne a sztori, van egy sor mellékszereplő is. Nehéz lenne mindenkire kitérni, így nem is teszem, de határozottan sok-sok jó pontot érdemel az írónő Sam megalkotásáért. Ő volt szerintem a legjobb a mostani mellékszereplők közül, de van még egy sor érdekes karakter, akinek a sztorija foglalkoztat - gyanítom, meg is kapom majd őket szépen sorban. 

És ha már sorozat, akkor a receptet spékeljük még meg valami különlegessel: visszatérnek a korábbi főszereplők. Persze csak futólag, és sokszor inkább említés szintjén, de még így is nagyon örültem nekik. 



Ezzel együtt azért a regény nem tökéletes. Szerettem a lassú egymásra találást, a hétköznapok problémáit - még ha a múlt árnyaival is. Ettől függetlenül ha valaki a pörgősebb történeteket szereti, az talán kicsit lassúnak találja majd a könyvet. Ehhez jön még hozzá egy elég érdekes csavar a végére, bevallom, erre nem voltam felkészülve, és meglepett - de nem vagyok benne biztos, hogy igazán jól sikerült. Kicsit több előkészítéssel talán jobban fogadtam volna, viszont így számomra kicsit eltért a könyv hangulatától és a korábbi történésektől. 

Ennek ellenére összességében nagyon szerettem, azoknak, akik olvasták a korábbi köteteket, nyilván kötelező, de egyébként önmagában is megállja a helyét. 

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Számos Boyce-hoz hasonló rosszfiút szelídített már meg egy-egy jókislány a regények lapjain. Vajon ti mennyire ismeritek ezeket a történeteket? Most kiderül! A blogturné valamennyi állomásán három nevet olvashattok a közreadott feladványokban: a szerző, valamint a főszereplők keresztneveit. A feladat ezek alapján a regények magyar címeit kitalálni.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)




A turné menetrendje


11.12. - Angelika blogja
11.13. - Kristina blogja
11.14. - CBooks
11.15. - Insane Life

Nincsenek megjegyzések