Breaking News

Érkezik a folytatás A halál szépséges szolgálóleányai sorozathoz!

Angi szállította a nap hírét! 

Már sok helyen beszéltem róla, mennyire szeretem Robin LaFevers A halál szépséges szolgálóleányai sorozatát, és mennyire sajnálom, hogy nincs több ehhez hasonló YA regény. A leginkább az varázsolt el, hogy felhasználta a valós történelmet és úgy fűzött bele régi vallásra épülő fantasyszálat, hogy abszolút valóságosnak hasson. Emellett nagyon szerettem azt is, hogy a történelmi "fősodor" folyamatos volt, de minden egyes részben új főszereplőket kaptunk, így nem lett rétestészta érzésem. 



ÉRTÉKELÉSEIM

Egy szó mint száz, nálam igazi szerelem ez a sorozat, és rettentően sajnáltam, hogy véget ért. Akkor rögtön kutatni kezdtem, hátha van az írónőnek hasonló sorozata, de sajnos csalódnom kellett. 

Angelika most viszont a nap hírét szállította: folytatódik A halál szépséges szolgálóleányai sorozat!

A hírt az írónő a honlapján is közzétette, részletes jelentést írt, hogy áll a dolog. 

Gyors szünetet tartok a negyedik A halál szépséges szolgálóleányai kötet újraolvasása előtt, hogy néhány friss hírrel szolgáljak:
Befejeztem az első változatot!
Van címe! (És nem, még nem árulhatom el.)
2018 őszén jelenik majd meg.
Az ötödik A halál szépséges szolgálóleányai kötet 2019 őszére van tervezve.

És ahogy Angi utánajárt a Houghton Mifflin Harcourttal kötött szerződés szerint három rész érkezhet még a sorozathoz, ezzel a bizonyos negyedik kötettel együtt. 

Nagyon-nagyon-nagyon remélem, hogy a Maxim lecsap a folytatások jogaira is. Ugyan mindig kicsit félek, amikor egy lezárt sorozathoz folytatás készül, reméljük a legjobbakat. És kíváncsi vagyok, egészen pontosan hol folytatjuk. Egyrészt történelmileg maradunk-e abban az időszakban, ahol jártunk - történtek még érdekes dolgok akkoriban, annyira lelkes voltam, hogy utánaolvastam, mi történt a valóságban szerencsétlen uralkodónkkal -, másrészt hogy vajon kik lesznek a főszereplők? Új lányokat kapunk, vagy visszatérünk a régiekhez?

Sok-sok kérdés, amikre egyelőre nincs válasz, de nagyon fogok figyelni. 

Nincsenek megjegyzések