Breaking News

A Lady Midnight egy éve a New York Times bestseller listáján!

Cassandra Clare tegnap egy képpel osztotta meg a jó hírt: a Gonosz fortélyok sorozat első része, a Lady Midnight - Éjfél kisasszony immáron egy éve csücsül a New York Times bestseller listáján.

És ahogy az írónő elárulta, ez azért is nagy dolog, mert ez az első sorozatkezdő kötete, ami kitöltötte a folyamatos egy évet. 



Persze azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Lady Midnight nem hagyományos sorozatkezdő kötet, hiszen megelőzték a korábbi Árnyvadász sorozatok, amiknek a rajongói azért szép számmal olvasnak el mindent, ami Árnyvadász. Ráadásul ez Cassie eddigi legjobban előkészített új sorozata. A Pokoli szerkezetek annak idején kicsit derült égből villámcsapásként érkezett, és bár a kiadó kérésére (valójában a Pokoli szerkezetek megjelentetésébe részben ezért egyeztek bele) folytatta az írónő A végzet ereklyéi sorozatot, és összefűzte a kettőt, valódi előkészítése a korábbi sorozatban nem volt, csak utólag lett.

Ezzel szemben a Lady Midnightot alaposan bejáratta az írónő jó előre: egyrészt már A végzet ereklyéi ötödik részében is feltűnt a főszereplők közül több is, a Mennyei tűz városában pedig már jelentős szereplők voltak - szerény véleményem szerint kicsit el is lopták a show-t A végzet ereklyéi főszereplőktől. Emellett az őseiken keresztül a Pokoli szerkezetek is fokozta a Carstairs család iránti érdeklődést, nem is beszélve a Történetek az Árnyvadász Akadémia novellákról, ahol szintén jelentős szerep jut a Gonosz fortélyok főszereplőknek.

Mindenesetre előkészítés ide vagy oda, szerintem megérdemli, az Éjfél kisasszonyról írt véleményemet ITT olvashatjátok.

Nincsenek megjegyzések