Breaking News

A Starzon érkezik a Divergent - A beavatott folytatása tévésorozatként

Már többször írtam arról, hogy vajon mi lesz a Divergent sorozat sorsa, figyelembe véve, hogy az utolsó könyvet kettébontották, és a harmadik film meglehetősen rosszul teljesített.

Nagyon úgy nézett ki, hogy követik a Shadowhunters mintáját, azaz egy kevésbé sikeres film után a tévére vándorolnak és abban reménykednek, hogy ott majd működik a dolog.



És úgy tűnik, most már hivatalos a dolog: a Deadline hozta le a hírt, miszerint a Starz már dolgozik a sorozaton, ami az utolsó film történetén alapul majd. (Ez mondjuk nem meglepő, hiszen a Lionsgate, a Divergent stúdiója megvette a Starz-t.) Nagy eséllyel felhasználják a Lionsgate negyedik részre írt forgatókönyvét, és az lesz a háttér a sorozathoz - persze nyilván ez egy teljes sorozatra nem elegendő anyag, így nagy eséllyel még jobban eltérnek majd a könyvektől, mint eddig. 

A sorozat rendezője Lee Toland Krieger lesz, aki a filmet is rendezte volna, amíg még úgy volt, hogy lesz. A forgatókönyvet Adam Cozad írja (Tarzan). 

Az egyelőre tisztázatlan, hogy a film színészei visszatérnek-e erre a szerepre, de nagy eséllyel... nem. A tárgyalások minden bizonnyal zajlanak még, de több fontos színész is elég határozottan nyilatkozott arról, hogy nem tévésorozatra szerződött, többek között Shailene Woodley, a főszereplőTheo James is.

Remélhetőleg egyébként más sikeres franchise-ok készítői tanulnak a Divergent hibáiból. Ahogy a sorozat haladt előre, egyre inkább a látványra koncentráltak, és egyre jobban távolodtak a könyv eredetijétől. Ezzel együtt a siker miatt durván megnövelték a büdzsét is, amit a csalódott rajongók jegybevételei eddigre már nem hoztak vissza. A legnagyobb hiba pedig egyértelműen az volt, hogy kettészedték az utolsó kötetet kényszeresen két filmre, ami teljesen felesleges húzás volt, egyértelműen a pénz volt a mögöttes motiváció. Ráadásul az is elég hibás döntés, hogy ha már két film, akkor nem egyben forgatták őket, ami lényegesen csökkenti a költségeket - így tettek a Harry Potter és a Hunger Games sorozat esetében is, pedig azok sikeresebb szériák voltak alapból is.

Nincsenek megjegyzések