Breaking News

Robin LaFevers: Sötét diadal


Fájdalmas ez a világ...
Sötét diadal

A blogturnéról



A Maxim Kiadó elhozta nekünk a A halál szépséges szolgálólányai trilógia második részét, a Sötét diadalt. Robin LaFevers sorozata a késő tizenötödik századba, egy harcokkal és női orgyilkosokkal teli világba kalauzol el minket. Tarts velünk az állomásokon, ismerd meg ezt a világot és ha szerencsés játékos vagy, megnyerheted a könyv egyik példányát! Jó szórakozást!


Egy könyv tele izgalommal, akcióval és rengeteg fájdalommal! Legalább annyira imádtam, mint az első részt!

Eredeti cím: Dark Triumph
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 434
Fordító: Bozai Ágota
ISBN: 9789632615165
Sorozat: A halál szépséges szolgálólányai trilógia 2.
Függővég: -
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,21)

Árulás, hűtlenség és veszély Szerelem és kaland, történelem és varázslat, bosszú és megváltás keveredik a Gyilkos kegyelem folytatásában. A XV. századi Franciaországban Sybella az elkeseredéstől és a gyásztól félig eszét vesztve érkezik a Halál titkos kolostorába. A halál szolgálólányai készségesen menedéket adnak neki. A segítségnek azonban ára van… Sybellát, akinek természetes tehetsége van a halál és a csábítás művészetében, a kolostor legveszélyesebb fegyverei között tartják számon. Ám ezek az orgyilkos képességek nemigen vigasztalják, amikor újra vissza kell térnie abba az életbe, amely kis híján megőrjítette. És miközben Sybella maga a halál istene által kovácsolt fegyver, a cél érdekében az istenség kénytelen lehetetlennek tűnő küldetésre indítani a lányt. Amikor a halál szolgálólánya a várbörtönben váratlan szövetségest talál, vajon a bosszún kívül talál magának mást is, amiért érdemes élni? Mint a sorozat első részét, LaFevers ezt a regényét is egymást szikrázóan gyorsan követő kalandokkal töltötte meg. Kitűnően ábrázolt karakterek, és egy gyors észjárású, bátor, lenyűgözően erős hősnő.


Véleményem

Ha nagyon egyszerűen, és nagyon röviden össze kellene foglalnom ezt a könyvet, azt mondanám, hogy aki az első részt szerette, ezt is fogja. Mindent megkaptunk, amit az első résztől is, talán még kicsit többet is. 

A halál szépséges szolgálólányai sorozat első részében Ismae története volt a középpontban, aki számára a kolostor és a bérgyilkos élet a menekülést jelentette. Arra persze nem számított, hogy egy küldetés során az egészet átértékeli, és sokkal inkább Duvalhoz és húgához vált hűségessé. Amíg róla olvastunk, egy-egy pillanatra Sybellát is láttuk, és főleg az első rész vége után nagyon kíváncsivá váltunk: vele vajon mi történt, mi történik pontosan? Legalábbis én biztosan. 

Sybella más, mint Ismae. Sybella keményebb, és egészen más okai vannak erre a munkára, mint barátnőjének. Sybellát a mélyről jövő bosszú hajtja. És habár Ismae-nek sem volt könnyű élete, amit Sybellának át kellett élnie, az a tömény borzalom. Bizonyos helyeken konkrétan fájdalmas volt Sybella múltjáról olvasni, valahányszor visszaemlékezett, milyen volt még érzékeny gyerekként apja udvarában felnőni, összeszorult a szívem, és magam is bosszúra szomjaztam. Ismae esetében néha nagyon nem értettem, miért cselekszik úgy, ahogy. Sybellát valamiért sokkal könnyebben megértettem, még akkor is, amikor a döntéseivel nem értettem egyet, megértettem, miért dönthet úgy, ahogy. Az volt a nagyon érdekes Sybellában, hogy mindazok ellenére, hogy keménnyé vált, és kemény is akart lenni, hogy többé ne sérülhessen, mindvégig érezhetjük, hogy valahol mélyen megmaradt az érzékeny oldala is. Ezért lehet olyan jó barátnője Ismae-nek. És mentheti meg a férfit, akibe aztán később minden igyekezete ellenére beleszeret.

És akkor ha már Rémlovag szóba került: a mostani férfi főszereplőnk teljesen más, mint Duval volt. Nem egy jóképű és kiszámíthatatlan férfi, hanem egy igazi középkori harcos, annak minden testi következményével is: legyünk őszinték, nem a legjóképűbb férfi, sőt... Ennek ellenére minket is vonz valami felé, mint ahogyan Sybellát. Az, hogy erős. Hogy őszinte. Hogy megvédi azokat, akiket szeret, és azokat, akik megérdemlik. Legalább annyi fájdalmat látott már, mint Sybella, és pont ez teszi tökéletes párjává. A két harcos, akik minden nehézség ellenére töretlenül mennek előre és küzdenek tovább.  

Tehát két nagyon érdekes karaktert kapunk főszereplőinknek, de nem csak azt. Sybella a küldetése miatt az ellenség kastélyában kénytelen kémet játszani. Egyenesen annak a férfinak a kastélyába sétál, aki egész életét pokollá tette. Kénytelen eljátszani a hűséges leányt. Ennek köszönhetően pedig gyakorlatilag minden sarokban ott bujkál a veszedelem, egy pillanatra sem érezhetjük magunkat biztonságban olvasás közben. Amíg olvastam, végig hevesen dobogott a szívem, egy pillanatra sem eresztett a történet. És igen, sokkal nagyobb szerepet kap a harc és az, hogy milyen bérgyilkosnak lenni. Illetve az is központi témává válik, hogy vajon a halál szolgálólányai valóban a Halál leányai-e, hiszen Sybella mindennél jobban vágyik rá, hogy így legyen - akkor legalább tudná, hogy nem a legnagyobb ellensége gyermeke.

Emellett folytatódik az is, ami már az első részben elkezdődött. Ugyan mások a főszereplőink, és kezelhetnénk önálló kötetként ezt a könyvet, mégsem egyszerű. Mert bekapcsolódunk Duval húgának a trónért folytatott küzdelmébe, ehhez pedig szükségünk van az első rész ismeretére is. Persze ez azt is jelenti, hogy visszatérnek az első rész főszereplői is, kicsit beleláthatunk a jövőjükbe, aminek én kifejezetten örültem. Még mindig aranyosak együtt.

Az első részhez hasonlóan külön öröm volt olvasni a történet végén, hogy mindebből mennyi az, ami igaz, és pontosan mit és hogyan változtatott meg az írónő a cselekmény kedvéért. 

Összességében imádtam ezt a könyvet, legalább annyira, mint az első részt, ha nem jobban. Tetszett, hogy két erős harcost kapunk főszereplőnek, ennek megfelelően nem maradnak el az akciójelenetek sem. Itt nem kerüljük meg őket mérgekkel és sötétben osonással. Persze utóbbiból azért van itt is, hiszen Sybellával együtt mi is kémekké válunk, ami már önmagában veszélyes feladat és megköveteli a folyamatos figyelmet. A szerelmi szálat is nagyon szerettem, bár sokkal kevésbé romantizálják, mint az első részben volt, egy lassabban kibontakozó szerelem ez és nem olyan édes, mint Duval és Ismae egymásra találása. De attól még nem szerettem kevésbé olvasni róla. Alig várom a harmadik részt!

NAGYON AJÁNLOM
 


Blogturné extra - Interjú az írónővel

Az interjút eredetiben, angolul elolvashatjátok a blogon, amely készítette ITT.

Honnan jött Sybella karaktere? Rögtön tudtad az egész történetét?
Már a Gyilkos kegyelem írása közben egész hamar előkerült, és ő volt az egyik oka annak, amiért tudtam, hogy trilógia lesz a történetből - mert muszáj volt megírnom a könyvét. A története nagy részét már a kezdetektől tudtam, hogy megviselt és összetört, és beteg módon használták egész életében, de a részletek lassan bontakoztak ki. Mire befejeztem a Gyilkos kegyelmet, az egész történetét ismertem és mindent, amin keresztül kellett mennie. Amit nem tudtam, hogy hogy fogom elvezetni a gyógyulásig és a teljességig.


Van kedvenc Sybella jeleneted?
Igazából bármelyik jelenet, amiben Rémlovag is benne van. Imádtam az ő életörömét és világosságát és nevetését az útjába sodorni. Azokban a jelenetekben, amelyekben ő nem szerepel, főleg a könyv elején, klausztrofóbiát éreztem és aztán megjelent ő, valami értelmet adva Sybellának, hogy harcoljon.
(Ez a része a válasznak kissé spoileres! - Deszy)
És azt a jelenetet is szerettem, ahol szemtől szembe találkozik Mortainnel és végre megérti az igazi természetét és kap egy jó nagy adag megbocsátást és reményt és megértést, és mindezek felett, feltétel nélküli szeretetet. Igazából azért írtam azt a jelenetet, mert egyszerűen látnom kellett, éreznem kellett és tudnom kellett, hogy a fájdalmas utazása végén ez vár rá.


Mit éreztél, amíg a történetet írtad? Én folyamatosan azon gondolkoztam, hogy vajon megtalálja-e a kiutat a sötétségből... És úgy tűnt, az egyetlen út keresztülvezet... Áu!
Őszintén? Az ő történetének megírása volt életem leghosszabb, legkeményebb és legsötétebb időszaka. Olyan nincs - legalábbis számomra -, hogy ne merüljek el a szereplőm érzelmeiben teljesen. Szóval igen, áu.


Van még valami, amit esetleg szeretnél megosztani velünk? 
Nagyon szépen köszönöm! Épp Annith történetén dolgozom. (Azóta már nem - Deszy.) Ő egy kicsit félénkebb, mint a másik két lány. Talán azért is gondolom így, mert eddig Ismae és Sybella szemén keresztül néztem rá, de Annithén. Egészen addig, amíg el nem kezdtem írni az ő könyvét, nem is tudtam, hogy mennyi titka van - titkok, amelyeket még Ismae-vel és Sybellával sem osztott meg.


Nyereményjáték

Sybellát, akinek természetes tehetsége van a halál és a csábítás művészetében, a kolostor legveszélyesebb fegyverei között tartják számon. De nem ő az egyetlen fikcionális női bérgyilkos, akitől még kedvenc 47-es ügynökünk is behúzná fülét-farkát.

9 blog, 9 hírhedt női bérgyilkost takar. Vajon le tudod-e leplezni őket, mielőtt az áldozatukká esnél? A feladatod, hogy a leírások alapján találd ki melyik blog, melyik bérgyilkost rejti. Segítségül kapsz egy-egy képet is.

A Rafflecopter helyes kitöltése:

KÖTELEZŐ:
+1 pont E-mail cím megadása
+9 pont MINDEN állomás kitöltése

OPCIONÁLIS, NEM KÖTELEZŐ:
+5 pont Lájkolni a BTK facebook oldalát
+5 pont Lájkolni a Dream Válogatás facebook oldalát
+10 pont Egy tetszőleges blogon írd meg hozzászólásban, ki a kedvenc fikcionális orvgyilkosod!


Egy telepata bérgyilkos, tagja az a Monican lázadó csoportnak, akiknek küldetése, hogy leváltsák a kormányt. Azt a küldetést kapta, hogy megölje az ellenség vezérét, aki néha a legnagyobb nemezise, néha pedig a szeretője; Trevor Goodchildot.



a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje


09/26 Könyvszeretet
09/27 Deszy Könyvajánlója
09/28 Dreamworld
09/29 Always Love a Wild Book
09/30 Nem harap a...
10/01 Angelika blogja
10/02 Függővég
10/03 MFKata gondolatai
10/04 Kelly és Lupi olvas

4 megjegyzés:

  1. A kedvencem: Hitman
    Köszi a játékot:
    Zvekanovics Tímea

    VálaszTörlés
  2. Az én kedvencem Kylar (Éjangyal trilógia).

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok. Nekem Nikita a kedvencem.

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok! Tetszik a turné. Az én kedvenc karakterem a fikcionális bérgyilkosok közül Jason Bourne (ha ő annak nevezhető).

    VálaszTörlés