Breaking News

Újabb 3+3 LMBT könyv, amit szívből ajánlok




Ennek a bejegyzésnek már volt egy előzménye, a TOP5+1 LMBT könyv, amit olvastam, viszont az már egy négy éves poszt, azóta szerencsére volt szerencsém még jó pár számomra kedves LMBT könyvet olvasni.

Emiatt már jó ideje tervezem folytatni a bejegyzést, és most végre eljött az idő!


Amit szeretnék rögtön leszögezni: ezek a könyvek most mások lesznek, mint az előző, 5+1 bejegyzésben. Ez abszolút tudatos döntés, nem szerettem volna ismételni magam, inkább újabb szuper LMBT+ könyvet akartam ajánlani. Szóval nézzétek meg a régi posztot is és ezt is!

A bejegyzés ezúttal is 6 könyvet mutat meg, viszont most 3+3-as a leosztás. Ennek egyszerű az oka: három olyan könyvet választottam, amikben a főszereplő LMBT+ karakter, és három olyan, ami mondjuk határeset. Nem lehet kijelenteni határozottan, hogy mellékszereplő, de még is inkább az, mint főszereplő - viszont kellően fontos szereplő ahhoz, hogy felvegyem erre a listára miatta a könyvet.

Csapjunk is bele!

Sarina Bowen · Elle Kennedy: Ez ​a srác


Sarina Bowen és Elle Kennedy közös sorozata két hokis srác románcáról szól, akik barátokként indulnak, aztán valami több lesz belőle. Én pont a barátságukat szerettem nagyon, függetlenül attól, milyen neműek, szerintem sokat mesél arról, milyen lehet egy kapcsolat, ha erős barátság az alapja - annak minden nehézségével és összetartó erejével.

A könyvről írt értékelésemért katt ide!



Christina Lauren: Autoboyography ​– Egy fiús könyv


Talán a legkedvesebb LMBT+ könyvem. Annyit mondok: sírtam a végén, de nem árulom el, hogy miért.
Nagyon szerethetőek a szereplők, és könyvmolyként mindig nagy élmény, ha más könyvmolyokról és/vagy írókról olvashatok. 

A könyvről írt értékelésemért katt ide!



Casey McQuiston:
Red, ​White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék



Megint csak egy cuki szerelmes történet, amiben egymásba szeret az amerikai elnök fia és a brit trónörökös. Minden adott, hogy imádnivaló legyen a sztori, és egyébként foglalkoznak is az LMBT témával, és azzal, hogy milyen lehet egy ilyen kapcsolat nyilvános fogadtatása.





Marie-Aude Murail: Oh, ​boy!



Marie-Aude Murailt érdemes megismerni. Nincs vele tele minden, mivel nem amerikai NYT bestseller szerző, de a történetei tele vannak szívvel. Az Oh, boy! másként közelíti meg az LMBT+ témát, mint várnánk, de ettől még nem kevésbé érdekes és jó olvasmány.





On Sai: Szürke ​szobák


On Sai Szivárgó sötétség sorozatának egyik legviccesebb-izgalmasabb-különösebb szereplője Késes, akivel a Szürke szobákban ismerkedhetünk meg. Többet nem mondok róla, de maradjunk annyiban, hogy nem véletlenül közönségkedvenc. 




Leigh Bardugo: Six ​of Crows – Hat varjú


A Hat varjú sok szereplőt mozgat, és szerelmi szálból is van több, ezek közül csak az egyik az, ami kibontakozni látszik két szereplő között - és ami egy LMBT+ szál. Nem spoilerezek. Őszinte leszek: szívesen olvastam volna többet róluk, de így szerettem a kémiával teli civakodásaikat.

1 megjegyzés: