Breaking News

BORÍTÓTÉMA - Fagyik a borítón




Újabb borítótémás bejegyzéssel érkezem, és mivel ma van a fagyi napja Amerikában, természetesen nem lehet más a témánk!

Érdekes volt az előzetes gyűjtés, ami ezt a bejegyzést megelőzte, ugyanis mivel nagyon sok nyári könyv van a piacon, azt hittem, pikk-pakk össze tudok szedni fagyis borítókat. Rengeteg a strandkönyv, az utazós könyv, a fagyi pedig eléggé tipikusan nyári dolog. 

Képzelhetitek a meglepetésemet, amikor rájöttem, nem is fordul elő tömegesen a borítókon.


Még olyan borítókból sincs sok, ahol csak úgy megjelenik - vagy alakos borítón, a szereplők kezében, vagy sok-sok nyári szimbólum között egy elemként. 

Végül mindkettőre találtam általam is ismert példát:





Azért persze akadnak olyan borítók is, amiken központi szerep jut a fagyinak. Sara Shepard A perfekcionisták sorozatában például szimbólumként kerül elő borítón. Kifejezetten érdekes az is, hogy két különböző angol nyelvű változaton is láthatunk fagyit, más ábrázolással, de mindkét üzenet nagyon erős.





Jenna Evans Welch sem okozott csalódást - természetesen a Love & Gelato könyv borítóján szerepelnie KELL fagylaltnak.




Az abszolút kedvencem viszont, és az a borító, ami miatt mindenképp meg akartam írni ezt a posztot Katja Millay A nyugalom tengere regénye. 

Ez a borító annak idején, még a blogturnéban is téma volt, annyira, hogy ezt is választottam extrámnak - itt olvashatjátok azt a posztot.

Ez egy trükkös borító, ki-ki mit vesz észre rajta. Láthatjuk a két arcot, viszont ha jobban megnézzük... az bizony egy doboz olvadó fagyi, aminek szerepe is van a történetben. Bár a fagyi itt nem a klasszikus, tölcséres szimbólumként szerepel itt, szerintem ez telitalálat!


 

Nincsenek megjegyzések