Breaking News

Csúsznak Cassandra Clare megjelenései




Ez egy hírleveles hét - a tegnapi Leigh Bardugo hírlevél után ma befutott Cassandra Clare hírlevele is, ami igazán személyes hangvételűre sikerült, és igen fontos híreket osztott meg velünk benne Cassie. 

Ha röviden össze akarom foglalni: csúsznak bizonyos megjelenései.

Na de nézzük bővebben is, mit írt!

Az ilyen bejelentéseket mindig nehéz megtenni. Szerzőként mindig azt akarjuk, hogy a könyveink olyan gyorsan elérjenek az olvasókhoz, amilyen gyorsan csak lehetséges. Azt reméltem, hogy a Chain of Thorns majd az elődeihez hasonlóan 2022. tavaszi megjelenési dátumot kap, de egy ideje nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem fog megtörténni. Mindkét kiadómmal együtt dolgozva végre le tudtuk fixálni a következő két könyvem megjelenési időpontjait - ez a jó hír. A Chain of Thorns 2022. november 1-jén fog megjelenni. A Sword Catcher követi majd 2023. április 4-én. A következő könyvek (The Black Volume of the Dead, The Ragpicker King, Wicked Powers) egyelőre nem rendelkeznek pontos időponttal.

Ez későbbi, mint azt reméltük, tudom! Talán meglepő lehet, hogy a Chain of Iron kijött idén, de a Chain of Thorns az első könyvem, amire igazán hatással volt a pandémia. Mire a COVID megérkezett, már a Chain of Iron szerkesztésében voltam - a könyvkiadás nagyon előre dolgozik! -, és nagyon szenvedtem, mint ahogy sokan, hogy haladni tudjak a munkával az utóbbi borzasztó évben. A valós helyszíneken szükséges kutatásaim lehetetlenné váltak az egyébként teljesen indokolt utazási korlátozások miatt, és minden szokásos írási metódusomat módosítanom kellett. Hozzászoktam, hogy az asszisztensemmel együtt dolgozom, illetve más írókkal közösen, egy légtérben. Hirtelen azonban egyedül voltam, a szokásos érzelmi és gyakorlati segítségeim nélkül. A kiadóm irodája kiürült, senki sem volt bent; nekem pedig gondoskodnom kellett több idős rokonról, akik nem hagyhatták el a házaikat. Tudom, semmi olyasmi, amit ti nem tapasztaltatok meg és nem kellett alkalmazkodnotok hozzá, de mindannyiunkat máshogy visel meg az ilyesmi. A pandémia okozta félelem és kétségbeesés rányomta a bélyegét a munkámra - minden nap próbálkoztam, és néhány nap jobb volt, mint mások, de a végén őszintének kellett lennem magamhoz és a kiadóimhoz: több időre van szükségem.

De maga a könyvkiadás is nehéz helyzetben van. Bármilyen más alkalommal lehetséges lenne, hogy a CoT az utolsó pillanatban SOS a boltokba kerüljön, de jelenleg a kiadás minden részén - ide értve a nyomtatást is - késésekkel és leállásokkal kell küzdenünk. 

(Itt Cassie ajánl egy esszét a kiadók nehézségeiről, ezt nem fordítom le nektek, de ide kattintva elolvashatjátok.)

Alkalmazkodtam, újra együtt dolgozom a barátaimmal és a kollégáimmal (köszönöm, tudomány!), és izgatott vagyok, hogy megvan a két következő könyvem megjelenési ideje, illetve alig várom, hogy megosszam őket veletek! A Chain of Thorns borítója lassan összeáll - nagy eséllyel év végén fogom tudni megmutatni nektek. Már láttam hozzá néhány vázlatot, és lélegzetelállító! Ahogy a dolgok visszatérnek a normális kerékvágásba, csak megköszönni tudom nektek a türelmet, amit tőletek kapok.

Ami a magyar kiadásokat illeti, mi valamivel le vagyunk maradva az eredeti könyvekhez képest, ami most abból a szempontból kapóra is jön, hogy egy fokkal kényelmesebben utolérhetjük az eredeti kiadást, és egy fokkal kevésbé fogjuk megérezni a csúszásokat. 

Ezt a türelmet azzal is igyekszik meghálálni, hogy belekezdett egy online folytatásos regénybe, aminek a főszereplői Emma és Julian.

Nincsenek megjegyzések