Breaking News

Újra megjelenik magyarul A balszerencse áradása!


 
Néhány évvel ezelőtt már megjelent magyarul Lemony Snicket A balszerencse áradása sorozata, viszont már elég régen volt, azóta a könyvek csak használtam, körülményesen beszerezhetőek.

Most viszont kiderült, hogy a Könyvmolyképző hozza el az új kiadást a sorozatból - az első két könyv adatlapja a héten került fel a kiadó webáruházába.

Magyar fülszöveg, borító és megjelenési dátum egyelőre nincs, de érkezik, és ez a lényeg.

A könyvekből már két ismert adaptáció is készült. Az első Jim Carrey-vel, filmként, azután pedig több évados sorozatot is készítettek belőle, Neil Patrick Harrisszel a főgonosz Olaf gróf szerepében.


A film leírása:

„Ezek a könyvek a világ legszomorúbb könyvei közé tartoznak, és ha a gyomrod nem bírja az olyasféle kellemetlenségeket, mint például egy fertelmes gonosztevő, egy halálos kígyó, a hideg uborkaleves vagy egy szörnyű tűzeset, akkor azt tanácsolom, olvass inkább vidám könyveket ezek helyett” – olvashatjuk Lemony Snicket (az álnév mögött egy Daniel Handler nevű író rejtőzik) ajánlását saját könyveihez, amelyeknek még a Harry Potter sorozatot is sikerült letaszítaniuk a New York Times ifjúságibestseller-listája éléről. A filmváltozatban Jim Carrey alakítja Olaf grófot, az elmés álcák és elképesztő fondorlatok nagymesterét, az agyafúrt gonosztevőt, aki meg akarja kaparintani a Baudelaire árvák családi örökségét.


A Jim Carrey-féle film előzetese:




Az új, Neil Patrick Harris-féle sorozat előzetese:

Nincsenek megjegyzések