Breaking News

Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás


Jaj, de kellett ez a lelkemnek!

Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Jessica Sorensen Callie, Kayden és a megváltás című regénye, a Véletlen sorozat második része. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Callie és Kayden szívszorító történek folytatását!

2015. április 21-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Eredeti cím: The Redemption of Callie & Kayden
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 368
Fordító: Komáromy Zsófia
ISBN: 9789633992852
Sorozat: Véletlen 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,13)
Megrendelési link
A sötét titok, amit Kayden hosszú évek óta rejtegetett, végül napvilágra került. Ám ami még ennél is rosszabb, hogy a fiút súlyos testi sértéssel vádolják. Egyedül az óvhatná meg a becsületét, ha Callie elárulná az igazat – Kayden viszont soha nem kérné ezt tőle. Inkább hajlandó megtenni bármit, hogy megvédje őt… még akkor is, ha emiatt le kell mondania az egyetlen lányról, akit valaha szeretett.
Callie tudja, hogy Kaydenen ismét eluralkodnak a démonai, és kétségbeesetten szeretné megmenteni. Ám ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie legsúlyosabb félelmével, és el kell árulnia legfájdalmasabb titkait. A csönd megtörésének puszta gondolata is rémisztő – de nem annyira, mint annak gondolata, hogy örökre elveszítheti Kaydent.
A szíve mélyén Callie tudja, hogy eljött az idő: neki és Kaydennek el kell felejteniük a múlt fájdalmát. Barátai, Seth és Luke segítségével Callie tervet sző, hogy megmutassa Kaydennek, milyen életük lehetne együtt. De vajon meg tudja győzni, hogy új életet kezdjenek… vagy már késő?


 

Véleményem

Az első rész gyilkos függővége után nem is volt kérdés, hogy várom-e ezt a kötetet. Amúgy is vártam volna, de a befejezés gondoskodott róla, hogy a sorozat említésére egy ideg remegni kezdjem a szememben, és legszívesebben rávessem magam bárkire, aki megajándékozhat a folytatással.

Rögtön meg is lepődtem, ahogy olvasni kezdtem, mert nem pont erre számítottam. Valahogy arra számítottam, hogy Callie és Kayden visszatalálnak egymáshoz - nem pedig arra, hogy a két kötet között ennyi idő telt el, és ennyire nem egyszerű most már párosunk kapcsolata. Kayden a kórházban, a család tiltja az ismerősöktől, ráadásul próbálják belészuggerálni, hogy valójában az apja nem is tett semmit. Bizonyos részeken már én is majdnem elhittem, mert annyira éreztük Kaydennel együtt, hogy neki már mindegy... Fájdalmas volt őt így látni, mert bár tudtuk, milyen traumák érték a múltban, az első részben valahogy ő volt az erősebb. A támasz Callie mellett, aki vidámságot és könnyedséget csempészett a fájdalmas történetbe. Ez a könnyedség elmúlt. Tulajdonképpen most Kayden az, aki Callie az első részben volt. 

Na persze, Callie gondjai sem múltak el nyomtalanul. Még mindig nem mondta el a családjának az igazat, és nem tudja, mikor és hogyan kellene megtennie, ha egyáltalán... Ráadásul most még azt is el kell viselnie, hogy mindenki Kaydent tartja rossznak, miközben ő pontosan tudja, mi volt az oka, amiért megverte azt a szemétládát. (Nem vagyok hajlandó másnak nevezni, és még így is finom voltam.) Viszont Callie - többek között Kaydennek, az időnek és új barátainak köszönhetően - már elindult a gyógyulás útján, Kaydennek pedig most kell szembenéznie mindennel. Úgyhogy most Callie-nek kell támasznak lennie, neki kell kitartania a nehéz helyzetekben, és a mellékszereplőkkel - Luke-kal és Seth-tel karöltve némi kis vidámságot hozni nekünk. Szükség van rá. 

Callie halad tehát tovább azon az úton, amire már rálépett: próbálja megismerni önmagát, egyre jobban megnyílni, egyre bátrabbnak lenni. Kayden viszont inkább menekülne, minden sokkal egyszerűbb lenne, ha nem ártana azoknak, akik szeretik, és neki sem ártanának azok, akiknek elvileg a végsőkig támogatniuk kellene. Kayden anyjának például, akit egyszerűen képtelen voltam megérteni, hiába kaptunk magyarázatot. (És hiába tudom, hogy sajnos sok ilyen eset van a való életben is.) 


Ha csak és kizárólag Callie és Kayden kapcsolatát nézem, akkor az első részt jobban szerettem. Nyilván ebben benne van a kibontakozó szerelem csodája is, de sokkal inkább az, hogy a második kötetben a döntésképtelenséget sokszor már a végtelenségig elnyújtottnak éreztem. Egyértelmű, mit kellene tenniük a szereplőknek, még nekik maguknak is. Az, hogy a saját traumájukkal mit kezdenek, persze egy dolog - szerencsére nincs tapasztalatom ilyesmiben, nyilvánvalóan nehéz megnyílni, és szembenézni a problémákkal. De Kayden húzódozása már határozottan sok volt. 
Az viszont tetszett, hogy itt még jobban éreztük a közös pontot, ami összeköti őket. Callie és Kayden tényleg megértik egymást, szavak nélkül is, a legnagyobb nehézségek közepette is. 

Viszont ami szuper volt még mindig, vagy talán még jobb is, mint az elsőben: a két mellékszereplőnk, Luke és Seth. Még mindig aranyosak, Seth vidámságát még mindig imádom, de egy fokkal többet olvashatunk róluk. Természetesen az írónő nem lövi le a történeteik poénját - hiszen arra ott van mindkettejüknek a saját kötetük, illetve Luke esetében ez nem egy, hanem rögtön három könyv. Seth egyre többet mesél Graysonról, a szerelméről, akivel előbb-utóbb talán végre már találkozhatunk is. (Hát persze, legkésőbb a hetedik részben, ami Seth és Grayson LMBT könyve.) Ez még itt a kevésbé érdekes, hiszen egy szerelmi szálról van szó, persze megspékelve a várható LMBT nehézségekkel. (Seth-től rengetegen elfordultak, csak azért, mert meleg.)

Luke szála viszont tele van rejtélyekkel. És minél többet tudunk meg róla, annál több a kérdőjel is. Szépen előkészítette az írónő a sztoriját, rettentő kíváncsi vagyok, mi van az anyjával például. (És nem, nem spoilerezek.)

Tehát összességében nagyon kellett ez a könyv, leginkább a függővég és a lezárások miatt, amire Callie-nek és Kaydennek is szüksége volt. Az már csak édes élvezet, hogy van nekünk egy Luke-unk és egy Seth-ünk is. Kicsit talán lelkizősebb, mint az első kötet, de ez nem baj. 

NAGYON AJÁNLOM

Blogturné extra - Borítómustra


A másik eredeti borító

A holland borító

Az olasz borító

A spanyol borító

Nyereményjáték


Mostani játékunk során a helyes pasiké és a motoroké lesz a főszerep. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon található képek alapján kitalálni, melyik filmes vagy sorozatos fiúra gondoltunk, és beírni a karakter (nem a színész nevét kérjük, hanem az általa megformált figuráét) nevét a rafflecopter megfelelő sorába.  Ha mind a tíz állomást teljesítettétek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott három Callie, Kayden és a megváltás c.könyv egy példányát.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre. Sok szerencsét!!




a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje


04.21. - Deszy könyvajánlója
04.22. - Media Addict
04.23. - Kristina blogja
04.24. - Angelika blogja
04.25. - MFKata gondolatai
04.26. - CBooks
04.27. - Kelly Lupi olvas
04.28. - Tekla könyvei
04.29. - Zakkant olvas
04.30. - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések