Breaking News

Ne felejtsétek november ötödik napját!

Aki látta a V mint Vérbosszút, annak november ötödike nagyon emlékezetes - és a Fumax rendkívül jól időzítve ma jelentette meg végre magyarul is a képregényt.
Fülszöveg:

Egy képzeletbeli, diktatórikus Angliában, egy szabadságát és hitét vesztett országban fehér maszkot viselő, titokzatos férfi bukkan fel és hirdet harcot az elnyomók, a reménytelenség, közöny, a lélekölő sötétség ellen. A titokzatos múltú, arc nélküli „V” kifogástalan úriember, félelmetes igazságosztó és zseniális stratéga, aki változást akar hozni egy elfajzott, borzalmas új világba. Egyetlen szövetségese van: egy fiatal nő, Evey Hammond. Ám Evey-nek fogalma sincs róla, mire vállalkozik…
Alan Moore és David Lloyd korszakalkotó képregénye átütő módon egyszerre képes érzékeltetni az elnyomó rendőrállam fojtogató atmoszféráját és megmutatni az ellene lázadó emberi szellem megváltó erejét. Hihetetlenül izgalmas és cselekményes politikai-társadalmi akcióthriller, egyben máig érvényes allegória korunk történelméről.
Hosszú évek után végre a magyar rajongók is anyanyelvükön olvashatják a képregény műfajának egyik alapvető klasszikusát.
Ennek örömére hallgassuk meg a világ legjobban alliteráló monológját, angolul és magyarul is:
Nincsenek megjegyzések