Breaking News

Mauri Kunnas: Mikulás {Értékelés + Nyereményjáték}

Mauri Kunnas: Mikulás

A blogturnéról




Bár a december elmúlt már, a tél még javában tombol, így remélhetőleg bloggereinkhez hasonlóan az olvasók is szívesen barangolnak még egy kicsit a havas tájakon. Mauri Kunnas Mikulás című gyerekkönyve 1981-ben jelent meg eredetileg, hazánkban pedig a Kolibri Kiadó jóvoltából most kézbe vehetjük a csodás, új kiadást. Ha szeretnétek bepillantást nyerni a lappföldi kulisszatitkokba és mindent megtudni a Mikulás és manói mindennapjairól, ez a könyv nektek íródott!
Tartsatok velünk a hat állomásból álló turnén, és nyerjétek meg a Kiadó által felajánlott három példány egyikét!

Kapcsolódó bejegyzések:





Kiadó: Kolibri
Oldalszám: 42
Fordító: Kovács Ottilia
ISBN: 9789634372950
Sorozat: -
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Moly link
Megrendelési link
A Finnországban élő Mikulás és a lappföldi Korvatunturi-hegy pont olyan, amilyennek
mindig is képzeltük! Mauri Kunnas régóta jó barátságban él a manókkal. Róluk írt könyvében most saját szemünkkel láthatjuk az óriási levélhegyeket Mikulás postáján, elkísérhetjük hírszerző útjukon a cserkészmanókat, bepillanthatunk az ajándékok készítésének titkaiba, és azt is megtudhatjuk, hogyan juttatják el azokat a világ legeldugottabb szegleteibe is. E könyvből minden kiderül Mikulásról, a manóiról és a varázslatos Korvatunturi-hegyről.

Az első mondat:


"Messze-messze, a távoli Lappföldön, az északi fény és a téli sötétség birodalmában, a kietlen fehér pusztaság közepén emelkedik egy hegy."

Véleményem


Mauri Kunnasnak igazán maradandó élményt köszönhetek, pedig sokáig nem is tudtam róla, hogy mindez az ő érdeme.

Még gyerekkoromban láttam a Mikulás és a varázsdob rajzfilmet a tévében, és beleszerettem. De mivel gyerek voltam, nem meglepő módon nem emlékeztem a címére, és ahogy az évek teltek, a történetre is egyre halványabban. Leginkább csak érzések maradtak, az, hogy volt egy rajzfilm, amit egyszerűen imádtam. Teltek az évek, kerestem, de nem találtam. Aztán egyszer csak észrevettem a címet a tévéműsorban: a Mikulás és a varázsdob. És egy csettintésre visszajött minden. Mint az őrült, kapcsoltam benne a tévét, és igen! Megtaláltam.

Azóta már olvastam is a könyvet, és meg is van a mesefilm, de még mindig ezt az élményt juttatja eszembe, ha meghallom a nevét.

Így tehát nem volt kérdés, hogy ezt a könyvét is olvasnom kell, és újra el kell merülnöm az ő Mikulásos világában.

Bár a történetet a varázsdobos mesében sokkal erősebbnek érzem, igazából ennek a Mikulás sztorinak is megvan a helye. Míg az egy különleges kalandot, egy egyszeri esetet mutat be, addig a Mikulásban gyakorlatilag a mindennapokat ismerhetjük meg. Azt, hogyan is működik a "Mikulásgyár".



Lépésről lépésre végigmegyünk mindenen, hogy pontosan megtudjuk, hogyan zajlanak a mindennapok, hogyan készülnek a Mikulás és segítői a karácsonyra, hol készülnek az ajándékok, ki miért felelős...

Így természetesen minden gyerek polcán ott a helye ennek a könyvnek!

Kifejezetten üdítő, mennyire északi ez a történet. Mert hát azért Mikulás és Mikulás között is van különbség, ez a mese pedig nem feltétlenül az amerikai, mindenhonnan folyó képet mutatja meg. Apróságokban tűnik ez fel, de pont ettől lesz a kötet még izgalmasabb.

Az illusztrációk természetesen nagyon hasonlóak, mint a varázsdob esetében, nagyon jellegzetes ez a stílus szerint, első blikkre be lehet azonosítani. Külön szeretném kiemelni, hogy a kötetben szerepel egy kétoldalas illusztráció a játékkészítő műhelyről, ami fölött tényleg percekig lehet üldögélni és elmerülni a részletekben, annyira sokrétű.

Szóval ezt a könyvet is nagyon szerettem, tutira előveszem minden karácsony előtt.

NAGYON AJÁNLOM



Nyereményjáték


Szent Miklós, Télapó, Mikulás...még hazánkban is többfajta néven illetjük ezt a jóságos idős urat, aki minden télen megajándékozza a gyermekeket. De vajon hogyan szólítják őt más országokban? Minden állomáson találtok egyet-egyet a Mikulás külföldi elnevezéseiből, a ti feladatotok pedig, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő helyére beírjátok azt az országot, ahol azt használják.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Pere Noel

a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


01.19.- Deszy Könyvajánlója
01.20.- Dreamworld
01.21.- Sorok között
01.22.- Könyvvilág blog
01.23.- Könyv és más
01.24.- Szembetűnő

Nincsenek megjegyzések