Breaking News

Megrázó kötetben mesél a szexuális zaklatásról Laurie Halse Anderson

Laurie Halse Anderson bestsellerszerző igencsak megrázó könyve jelenik meg hamarosan a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. 

A Shout, magyarul Hadd kiáltsak! gyakorlatilag egy verses formában íródott memoár, melyben a szerző mint szexuális zaklatás áldozata ír. A kötetből kiderül, hogy az írónőt 13 éves korában megerőszakolták, és több mint két évtized telt el, mire mesélni és írni tudott a saját tapasztalatáról. 

A könyv magyar borítója:
 Fülszöveg:

Egy áldozat igaz története, aki nem hagyta,
hogy elhallgattassák.
A Hadd mondjam el… szerzőjétől.
Laurie Halse Anderson bestsellerszerző jól ismert a rendíthetetlenségéről, ahogy a szexuális zaklatás áldozatairól ír, és ugyanilyen erővel áll ki mellettük. Rajongói ösztönzésére és dühében, hogy a világunk alig változott a húsz évvel ezelőtt megjelent úttörő regénye, a Hadd mondjam el… óta, most verses memoárral jelentkezik.

Egyszerre sebezhető és erőt adó, időszerű és időtlen. Szabad versben osztja meg gondolatait és érzéseit, egyben buzdít változtatásra a megrázó személyes történetekkel, amiket most először tár olvasói elé. Ez a hevesen bíráló, önvizsgálatra sarkalló, fontos visszaemlékezés leleplezi társadalmunk hibáit, és egyben kifejezi az író szeretetét mindazok felé, akik bátran kimondják: #metoo és #timesup, akár fennhangon, online vagy csak a szívükben.
A Hadd kiáltsak! egy hangos, világos kiállás – amit ha egyszer meghallunk, nem hagyhatunk figyelmen kívül.

Nincsenek megjegyzések