Breaking News

Könyvbemutatók

Sziasztok!

Bizonyára sokan tudjátok, hogy a hétvégém a könyvek jegyében telt. És nem csak arra gondolok, hogy olvastam, hanem arra, hogy szombaton és vasárnap is részt vehettem a Könyvmolyképző Kiadó könyvbemutatóján.

Szombaton már harmadik alkalommal rendezték meg a Három Muskétás (Spirit Bliss, Benina és Szurovecz Kitti) könyvbemutatóját. Az elsőn sajnos nem tudtam ott lenni, de a tavalyin már igen, és az idein megint. És számomra eddig ez volt a legjobb! Mindhárom írónő könyveit ismerem (kiét jobban, kiét kevésbé), és már nagyon vártam a bemutatót. Külön örömet jelentett számomra, hogy találkozhattam a bloggertársakkal, Kellyvel, Dave-vel, Lupival és Fannival. Rajtuk kívül találkoztam még Fummie-val és futólag Németh Ramónával is, akinek a gyönyörű képeket köszönhetjük az Árnyvadász oldalon. (Remélem, a hétvégén lesz még alkalmunk beszélgetni. :D) Jót beszélgettünk, mindenféle témát érintve, könyveket, filmeket... (Nem is olyan könnyű könyvcímet kitalálni rövidítésből, igaz? :D) Természetesen legkedvesebb Árnyvadászos sorozataink is szóba kerültek, fejtegettük, vajon kik élik majd túl az utolsó részeket, mit gondolunk Sebastianről és hogy milyen karácsonyi meglepivel kellene készülnünk Cassie-nek. :D

A könyvbemutatón mindhárom könyvből volt egy kis felolvasás, aminek külön érdekessége volt – hogy Benina kivételével – a szerzők maguk olvastak fel a könyveikből. Előtte volt egy kis kérdezz-felelek, amiből többek között azt is megtudhattuk, hogy ha Spirit nap lenne, szombat lenne. Kittinek pedig ezúton is hadd gratuláljak, amiért egy New York-i kiadó bekérte a Fényemberek kéziratát, ez nagy dolog, és szurkolok, hogy minden a legjobban alakuljon!

Másnap az Apacuka Kávéházba indultam, ahol elsőkönyves szerzők, Kemese Fanni, Helena Silence és Zakály Viktória regényeit mutatták be. A „blogger szekció” tagjaival a kiadótól kaptunk egy-egy példányt a könyvekből, amit ezúton is nagyon köszönök! Szerintem nem okozok nagy meglepetést, ha azt mondom, hogy nem bírtam ki, és már a hazaúton nekiugrottam az egyiknek.

Itt is volt egy kis kérdezősködés, Varga Beáta kérdezett az írónőktől, és tényleg érdekes dolgokat tudhattunk meg. Többek között azt, hogy honnan is ered az írói álnevük, hogy melyik a kedvenc részük vagy például azt, hogy Zakály Viktória regénye igaz történeten alapul, és a benne lévő szereplők valóban léteznek. Külön érdekesség volt Kemese Fanni története, aki az első Aranymosáson vett részt, ő ezzel kapcsolatban is megoszthatta tapasztalatait, élményeit.

Itt is volt felolvasás a könyvekből, aztán következett a dedikálás, friss, ropogós példányainkat aláírattuk (nem bírom ki, hogy ne jegyezzem meg, milyen gyönyörű Fanni aláírása), és kaptunk a könyvekhez illő gyönyörű könyvjelzőket is. Hadd mondjam el, hogy én gyűjtöm a könyvjelzőket, szóval ezeknek különösen örültem. 



Lupinak hála még csoportkép is készült. :)

Kelly, Én, Fanni, Dave és Lupi

Én ezután még ott maradtam, mert kíváncsi voltam a második Aranymosás pályázat részleteire, mert bár nekem nincs kész regényem, érdekelt a dolog, hogy hogyan is zajlik majd le az egész, mik a követelmények, mire számíthatnak az írók. És elmondhatom, hogy annak ellenére is teljesen felcsigázott a dolog, hogy én – kézirat hiányában – biztosan nem fogok részt venni benne. Akinek viszont van kész regénye, azt csak biztatni tudom, hogy próbálkozzon! Részleteket itt olvashattok a pályázatról: http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu/ii-aranymosas-mese-es-regenypalyazat-3836.html

Végül mindenkit szeretnék biztatni, aki még nem járt könyvbemutatón, hogy egyszer mindenképpen vegyen részt, ha teheti! Elképesztően jó érzés látni – főleg az elsőkönyves szerzők esetében –, hogy milyen izgatottak, és hogy csillog a szemük, mert sikerült: útjukra bocsátják a gyermekeiket. Különösen inspiráló a dolog, ha esetleg ti magatok is írtok.

És ezzel még nincs vége a Könyvmolyképző programjainak. A héten ugyanis kis hazánkba érkezik Simone Elkeles, a Tökéletes kémia sorozat szerzője egyenesen Amerikából! Szombaton délután 16 órától vehettek részt a dedikálásán is. (A helyszín egyelőre még kérdéses, de amint pontosabbat tudunk, kiírom. :D) Őszintén mondom, én már teljesen be vagyok sózva, alig várom! :D A teljes sorozatot olvastam, imádom őket, és nagyon szimpatikus az írónő is. :D Már a Gail Carriger dedikálás is nagyon érdekes volt, de tőle akkor még nem olvastam semmit. Simone-t viszont tényleg imádom!

Ha szeretnétek egy ennél összeszedettebb posztot olvasni a bemutatókról, akkor irány Kelly oldala! :)

Ja, és egyébként ha valakit érdekel, a három könyvből Fanniét kezdtem el, erre már régóta fenem a fogamat. Már túl vagyok a felén, és tényleg nagyon tetszik! Amint befejeztem, hozok részletesebb véleményt is. :)

Addig is egy idézet az egyik kedvenc részemből:

"Ha egy napon tényleg egyedül maradsz, te, utolsó ember, tudnod kell: mindannyian megbocsátjuk, ha a halált választod."

Nincsenek megjegyzések