Breaking News

Régiekről dióhéjban: Hamuváros


Ebben az új rovatban olyan könyvekről fogok nagyon röviden, maximum 10 mondat terjedelemben írni, amelyeket még a könyves blogom létrehozatala előtt olvastam, ezért akkoriban nem írtam róla értékelést. Viszont valamilyen okból mégis úgy érzem, ezek a könyvek megérdemlik, hogy legalább néhány szót ejtsek róluk. 



Cassandra Clare: Hamuváros

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cassandra-clare-a-vegzet-ereklyei-2-hamuvaros-458?ap_id=DeszyClary Fray másra sem vágyik, csak hogy végre ismét normális életet élhessen. De vajon mi számít normálisnak, ha valaki démonokat pusztító Árnyvadász, az édesanyja varázslattal előidézett kómában fekszik, és egyszerre vérfarkasok, vámpírok meg tündérek nyüzsögnek körülötte? Clary szívesen töltene több időt legjobb barátjával, Simonnal, csakhogy az Árnyvadászoktól nem szabadulhat – főleg nem jóképű, ámde bosszantó, újonnan megtalált bátyjától, Jace-től. Clary csakis úgy segíthet édesanyján, ha felkutatja a rossz útra tért Árnyvadászt, Valentine-t, aki talán őrült, bizonyosan gonosz – ráadásul az édesapja. Amikor a Végzet Ereklyéi közül a másodikat is ellopják, a félelmetes Inkvizítor Jace-t gyanúsítja. Lehet, hogy a fiú tényleg elárul mindent, amiben hitt, és az apja mellé áll?

Az első rész után ez amolyan "ide vele, de azonnal!" könyv volt, hiszen az a függővég szerintem mindenkit megviselt. És nem is csak a testvér dolog, de ebben a részben jön be igazán a "Simon szerelmes Clarybe" téma, erre a részre maradt a kérdés, felébred-e Clary anyja, mi van Valentine-nal és a többi... A kötet nem is okoz csalódást, hiszen itt már elmarad az a fajta kuszaság, amikor az ember nem ismeri a világot, és ezért fontosabb dolgokra koncentrálhatunk. A világ tovább mélyül, új szereplőket is kapunk - az Inkvizítortól a falra másztam -, a humor ugyanolyan jó, akcióból viszont sokkal több van, és az éjféli virág után újabb felejthetetlen jelenetet kapunk a Tündérek királynőjének udvarában. Fény derül Clary képességére is, és bontakozni kezd a Malec páros, amit imádok! (Az egyik kedvenc jelenetem az egész sorozatból az a bizonyos erőátadós.) Szóval ez egy nagyon-nagyon jó folytatás, frusztráló és vicces egyszerre, a szereplőket még jobban imádtam, és főleg a rész végi hajós jelenet miatt hihetetlenül izgalmas és akciódús.

2 megjegyzés:

  1. "felébred-e Jocelyn anyja" valamiről lemaradtam? O.o

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Este volt... Köszi, hogy szóltál, javítottam. :)

      Törlés