Breaking News

Katie Ashley: The Party


Katie Ashley: The Party

Oldalszám: 44 oldal
ISBN: 9781301011544
Sorozat: Az ajánlat 0,5

Azután, hogy épp szétment a legutóbbi "barátság előnyökkel" kapcsolata, az utolsó dolog, amire Aidan Fitzgerald vágyik, az egy családi vita az agglegény állapotáról. De miután ő lesz másodunokaöccsének, Masonnek a keresztapja, pontosan erre számíthat a keresztelőn. Miután elszökött apja és testvérei szekálása elől, semmire sem vágyik jobban, mint a céges karácsonyi partira. Ott majd magába dönthet pár pohárkával, aztán találhat egy kötöttségek nélküli estére pályázó lányt, akit hazavihet éjszakára. 
Az utolsó dolog, amit Emma Harrison akar az egy újabb parti - még inkább, ha munkahelyi buliról van szó. Miután megvolt a szokásos évi megemlékezés a barátaival (vőlegénye halálának évfordulóján), végre összegyűjti a bátorságát, hogy anya lehessen. Meggyőzni a legjobb barátját, Connort, hogy spermadonor legyen, sokkal könnyebben ment, mint gondolta. De végül barátai és kollégája, Casey unszolására elmegy a karácsonyi partira új főnöke kedvéért. 
Sem Aidan, sem Emma nem sejtik, hogy milyen sors vár rájuk a partin.

Véleményem

Először is szeretném tisztázni, hogy ezt nem igazán nevezném novellának. Valójában inkább csak olyan, mintha a -1. és -2. fejezete lenne Az ajánlatnak, persze a kis bevezető kivételével, amiről mindjárt szót ejtek még. Szóval nem igazán lehet ráfogni a történetre, hogy rendes cselekménye lenne, elég rövid is, szóval tényleg csak egy kis érdekesség a sorozathoz, egy kis kiegészítő érdekesség. 

Az ajánlatban már hallottunk arról a bizonyos karácsonyi partiról, amelyen Aidan megkörnyékezte Emmát, ő pedig lekoptatta. Ahogyan azt is láthattuk, hogy mennyire megviselte Emmát, amikor Connor végül mégsem vállalta gyermeke apjának szerepét. De ezekről csak hallottunk, nem voltunk tanúi. Nos, pontosan ezeket a jeleneteket kapjuk meg ettől a novellától. Olvashatjuk, hogyan kérte meg Emma Connort, hogy legyen spermadonor, aztán ellátogatunk a karácsonyi partira, végül pedig azt a jelenetet is olvashatjuk, amelyben Connor mégis visszalép.

Akkor mégis miért van értelme elolvasni a történetet? Mi az a plusz, amit nyújt? Azon kívül, hogy egy kis csemege, két dolgot emelnék ki. 
Az egyik a kis bevezető, amiről már írtam. Ugyanis a történet visszaemlékezésszerűen kezdődik, már a második könyv (tehát A javaslat) vége után, azaz kicsit bepillanthatunk, mégis mi történik azután a szereplőinkkel. Ebből fakadóan nyilván a feledik rész furcsa módon spoileres a második részre vonatkozóan.
A másik pedig az a bizonyos dolog, amiről még nem ejtettem szót a véleményemben, de a fülszövegben benne van: Aidan keresztapa lesz. Ez azért fontos, és azért volt szükség rá, hogy olvashassuk, hogy kapjunk egy kis bevezetőt a harmadik részhez, abban ugyanis - amennyire utánaolvastam - ennek a kis lurkónak az édesanyja lesz majd az egyik főszereplő. 

Szóval összességében nem bántam meg, hogy elolvastam, nem vett el sokat a szabadidőmből, és egy kis csemegének tényleg elment, de azért túl sokat senki ne várjon tőle.

EGYNEK ELMEGY

Nincsenek megjegyzések