Breaking News

Abbi Glines: Ha esélyt adnál


Abbi Glines: Ha esélyt adnál

A blogturnéról


Könyvhétre jelenik meg a Maxim Kiadó Dream válogatás sorozatában a Vincent fiúk sorozat második része, Ha esélyt adnál címmel. Ebben a részben Sawyer kerül a középpontba. Összetört szívét vajon be tudja-e gyógyítani egy új szerelem? 
Kövesd végig a turnét, és mi esélyt adunk neked a nyereményjátékunkban, hogy megnyerd a 3 példány egyikét.

Kiadó: Maxim
Oldalszám: 304
ISBN: 9789632614748
Fordító: Bozai Ágota
Sorozat: Vincent fiúk 2.
Függővég: nincs

Féktelen szerelmi történet; gyógyír azoknak, akiknek a Ha az enyém lennél olvasása összetörte a szívét… Egyáltalán nem könnyű őrülten magunkba bolondítani egy fiút. Mármint, hogy a fiú őrüljön meg a szerelemtől. Különösen akkor nehéz ez, ha az érintett fiú emberemlékezet óta az unokanővérünkbe szerelmes. Ami laza szórakozásnak tűnt, a csábítás játékává válik. Sawyer és Lana szándékai talán eltérőek, de ugyanolyan hévvel vonzódnak egymáshoz… Sawyer egy fájó szakításból próbál kilábalni. Három évig járt együtt Ashtonnal, gyerekkori szerelmével, akiről kiderült, hogy mindvégig Beau-t, Sawyer testvérét szerette. Lana Ashton unokatestvére, és azért érkezett, hogy vele töltse a nyarat, és nem utolsósorban meghódítsa Sawyert, akit gyermekkoruk óta szeret.

Véleményem

Az első rész után visszatérünk a Vincent fiúkhoz megint. Igazából ha valaki olvasta az első részt, túl nagy meglepetéseket nem okoz a történet. Annak a résznek az utolsó fejezete alapján nyilván mindenki fejében motoszkál a kérdés, hogy vajon hogy boldogul egymással Sawyer és Beau, miután megtudták, amit megtudtak. (Nem akarok spoilerezni, de aki olvasta az elsőt, tudja, mire gondolok.) Főleg, hogy a jó kapcsolatukat az Ashton úgy jócskán bonyolítja. 

Ez az egyik dolog, amire számíthatunk, és meg is kapjuk. Beau és Sawyer nem igazán tudják, hogy jussanak dűlőre. Emlékeznek még azokra az időkre, amikor elválaszthatatlanok voltak, ez az új dolog is valami olyasmi, ami még jobban összefűzhetné őket, de ott a lány... Ez a könyv Sawyer története, és igazából tetszett, hogy kiderül, nem csupán a lány (nevezetesen ugye Ashton) itt a probléma. Persze, rettenetesen nehéz neki nézni, ahogy Beau és Ashton boldogok együtt, mert folyamatosan eszébe jutnak a saját szép emlékei a lánnyal. De ahogy a történet halad előre, kiderül, hogy nem csupán erről van szó, hanem Sawyerről magáról. Hiszen ő maga is nagyon benne volt abban, hogy elveszítse őt, már rögtön a kezdetektől. És emiatt igazán nehéz ez az egész helyzet: mert tudja, hogy Ashton vele soha nem volt olyan boldog, mint most Beau-val. 
És hogy erre az egészre hogyan reagál Sawyer? Gyakorlatilag olyan, mintha pontosan az ellentétét néznénk annak, ami Beau-val történt az elsőben. Beau a feketebárányból jó fiú lett, Sawyer pedig, aki mindig pedáns volt, a tipikus anyukák álma pasi, most elindul lefelé a lejtőn - lerészegedik, gátlástalanul flörtöl és tőle meglepő módon kifejezetten forró jelenetekbe keveredik.

A másik dolog, amire számíthattunk, Lana volt. Láthattuk az első részben a visszahúzódó lányt, aki távolról csodálja az unokatesója pasiját. Évek óta bele van zúgva Sawyerbe, és végre úgy döntött, kezébe veszi az irányítást. Tehát ebben a részben egy teljesen új Lanát kapunk. Sokkal határozottan, kinyílt a világ számára, flörtöl és sminkel és divatosan öltözik, mert végre úgy érzi, szabad a pálya. De miközben ő és Sawyer valóban elkezdenek közelebb kerülni egymáshoz, kiderül, hogy teljesen azért senki sem vetkőzheti le önmagát - mert a nehezebb pillanatokban még mindig előtűnik az önbizalomhiányos, sebezhető Lana, aki mindig az unokatestvére árnyékában élt. És hát, legyünk őszinték, Saywer sem könnyíti meg a helyzetét. 

Szóval kapunk egy ilyen nagyon bonyolult négyest, és elég csak belegondolni, hogy miről is van szó, egyértelmű, hogy lesznek kínosnál kínosabb pillanatok. Ez a sorozatokbeli tipikus, te is jártál velem, én is jártam veled és vele helyzet, amikor már mindenki együtt volt mindenkivel... Ráadásul ők duplán rokonok, szóval senki sem fordulhat szimplán sarkon, hogy ott hagyja az egészet a csudába. (Persze nem is akarják, de ez már más kérdés.)

Összességében stílusra nagyon hasonló ez a rész is az előzőhöz, bár nekem az még mindig jobban tetszett egy fokkal. Bár Lana messze szimpatikusabb, mint Ashton. Kifejezetten érdekes volt a másik oldal szemszögéből is nézni az eseményeket. Bár néha már sokalltam, hogy Sawyer mennyire sajnálja magát, örültem ennek a keserűségnek, mert egyszerűen nem lett volna reális, ha mindenki dalolva és boldogan tovább lép mindenféle probléma nélkül.

De a showt számomra az egyik mellékszereplő vitte el. Messze a legnormálisabb az összes szereplő közül: Ethan. Imádtam minden jelenetét, na, róla szívesen olvasnék még többet. Talán majd egyszer...

AJÁNLOM


Nyereményjáték

Sawyer Vincent kedveli a sportokat. Kíváncsiak vagyunk, mit gondolsz, vajon melyik sportot űzi együtt Lana-val? Írd be a tippedet a rafflecopter doboz megfelelő sorába! 
Most is 3 példányt sorsolunk ki, de vigyázz, ha nem írsz be semmit, nem nyerhetsz!
(A Maxim Kiadó kizárólag magyarországi címre postáz, ezt vedd figyelembe!)


a Rafflecopter giveaway

A blogturné menetrendje

06.01. - Angelika blogja
06.03. - Dreamworld 
06.05. - CBooks
06.07. - Deszy könyvajánlója
06.09. - Kristina blogja
06.11. - Nem harap a...
06.13. - MFKata gondolatai
06.15. - Kelly Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések