Breaking News

Julie James: Az a gyanúm, szerelem


Julie James: Az a gyanúm, szerelem

A blogturnéról



A Pioneer Books kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Julie James - Az a gyanúm, szerelem című könyve. A turné összesen három állomásból fog állni, háromnaponta jelentkezik egy-egy blogger június 1 és június 7 között.
Miért érdemes követni a turnét? Sok érdekes és izgalmas extra mellett most akár te is nyerhetsz egy példányt a könyvből. Ehhez mit kell tenned? Játssz mindennap és növeld az esélyeidet. Bővebb információkat lejjebb olvashatod.
Gyere és velünk együtt kóstolj bele te is a könyvbe!

Kiadó: Pioneer Books
Oldalszám: 336
ISBN: 9786155435041
Fordító: Kereki Noémi
Sorozat: FBI 2.
Függővég: nincs

A nő nyugalomra vágyik.
Egy milliárdos lányaként és a város legjobb borkereskedőjeként Jordan Rhodes állandó résztvevője az exkluzív chicagói partiknak. Ám a sors megáldotta egy felettébb zűrös ikertestvérrel is, aki miatt kénytelen segíteni az FBI-nak leleplezni a maffiának pénzt mosó közismert étteremtulajdonost. Ennek érdekében olyan kísérővel kell elmenni egy adománygyűjtő rendezvényre, akit a háta közepére sem kíván.
A férfi teljesen másra gondol.
Nick McCallnak, Chicago legjobb beépített ügynökének egyszerű a filozófiája: soha ne keveredj személyes kapcsolatba, különösen azzal ne, akivel együtt dolgozol! Csak az a baj, hogy Jordan Rhodes okos, gyönyörű és izgalmas is. Ők ketten minél hamarabb szeretnék megoldani azt a megbízatást, amely Jordan testvérének szabadulást, Nicknek pedig dicsőséget hozhat. Már csak azért is sietnének, mert öt percet sem bírnak ki parázs szópárbaj nélkül.
Ám ami egyszerű megbízatásnak indul, az hirtelen kezd valami nagyon más lenni…


Véleményem

Majdnem nem olvastam el a könyvet. Furcsa ezzel kezdeni egy alapból pozitív - hupsz, remélem, ezzel most nem spoilereztem el teljesen az értékelést -, de egyszerűen muszáj. Tudniillik én még nem olvastam a sorozat első részét. Aztán amikor kiderült, hogy lehetőségünk nyílna elolvasni, jelentkeztem, mert tetszett a sztori. Majd visszaléptem, mert folytatás. Szerencsére Angelika megnyugtatott, hogy érteni fogok mindent, mert ez is olyan sorozat, amelyben a főszereplők mások. És milyen jól tettem, hogy hallgattam rá! Ezúton is köszönet érte.

A történet az FBI nyomozásával kezdődik, amibe belekeveredik az egyik ügynökük, Nick is. Nick éppen szabira készül, egy beépített küldetés után abszolút jogosan vágyik egy kis szusszanásnyi szünetre. Amikor azonban a főnöke megkéri, hogy legyen tanácsadó egy ügynél - ami garantáltan véget ér, mire az édesanyja hétvégi szülinapja következik -, beleegyezik. Arra nem számít, hogy természetesen az ügy nem lesz ennyire egyszerű.
Az FBI-nak szüksége van egy beépített emberre, aki bejuttatja őket a helyi milliomos étteremtulajdonos exkluzív partijára, hogy bepoloskázhassák a férfi irodáját, aki nagy valószínűséggel kapcsolatban áll egy maffiózóval. A választás a híres milliárdos lányára, Jordanre esik, hiszen neki is érdeke, hogy a segítségükre legyen - börtönben csücsülő öccse büntetését rövidítheti meg, ha vállalja a küldetést.
Jordan és Nick fújnak egymásra, folyamatosan. (Dolgozik a kémia, mi olvasók ezt már rögtön tudjuk.) Aztán amikor úgy alakul, hogy kénytelen egy párt alakítani, akkor indulnak be csak igazán az események...

Kezdjük Jordannel, mert őt tényleg szeretném kiemelni. Romantikus történeteknél gyakran előfordul, hogy a hősnő egyszerű lélek, vágyik egy férfira, aztán szó nélkül a karjaiba omlik. Könnyen lehet, hogy nincsenek is saját céljai, egyszerűen csak alárendelődik a szerelmi szálnak és a férfinak. Na, Jordan nem ilyen. Egy milliárdos lánya, de nem nyafog. Pont azért, mivel a maga lábán kell megállnia és a saját vállalkozását működteti, nagyon kemény csaj, határozott és a irányítja az eseményeket. Domináns, vezető személyiség, pontosan ez okozza a konfliktust Nick-kel.

Nick ugyanis az egyik legjobb FBI ügynök, számos beépített küldetést tudhat a háta mögött. Profi színész, kemény zsaru, és ezért ő is megszokta, hogy nála a gyeplő. Még az érzelmi életében is, tudja, hogy nem engedheti meg magának a komoly kapcsolatokat, és ez jó is neki így. A legváratlanabb helyzeten is úrrá tud lenni, egyet kivéve: Jordan.

Imádtam a közös jeleneteiket, tényleg állandóan csipkelődnek, tipikus a két dudás egy csárdában helyzet... A vitáik kifejezetten viccesek, nagyon örültem, hogy egyszer sem fordult a kapcsolatuk nyálasba. Mindketten racionális emberek, még akkor is, ha épp a szerelmi életükről van szó. Egy-egy pillanatra persze magukkal ragadhatja őket a szenvedély, de szerencsére nem válnak rózsaszín szívecskéket hányó szerelmespárrá.

Amit még nagyon szerettem, hogy látszott a történeten, hogy az írónő nem csak a hasára csapott és kitalált egy romantikus sztorit, hanem felépített egy történetet. Nagyon nagy hangsúly volt a bűnügyi szálon is, és a romantika mellett nagy szerep jutott például Jordan és az öccse kapcsolatának is. Ennek nagyon örültem, mert kifejezetten szerettem a közös jeleneteiket.
Nick oldalán pedig újra előkerültek az előző rész főszereplői is. (Bár nem olvastam, így is elég egyértelmű volt, hogy ők voltak azok.) Illetve ami szerintem nagyon jól mutatja a regény mögött álló kutatást, az a borszakértő szál. Ugyanis Jordan borkereskedést vezeti, és igazi borszakértő. A boros vonal pedig még a nyomozással is keveredik, belefolyik a romantikus szálba is. Számtalan jelenetben van borkóstolás, rengeteg borfajtát emlegetnek. Én ugyan abszolút nem értek a borokhoz, így nem tudom igazolni, hogy minden, ami a történetben van, 100%-ig igaz, de úgy érzem. Rengeteg kutatómunka lehet mögötte vagy az írónő maga is borimádó, még ezt is el tudom képzelni.

Összességében nagyon tetszett a történet. A romantikus szál elég volt, de nem túl sok, kaptunk izgalmat is, tényleg volt történet, nem csak lógtak a levegőben a szerelmesek egy kényszercselekményben. Emellett jókat is nevettem olvasás közben. Biztos, hogy pótolni fogom az első részt is, ez után a könyv után ez nem is kérdés.

AJÁNLOM


Blogturné extra - Az írónőről

Julie James jogi iskolát végzett, és sok évig dolgozott is ebben a minőségében, mielőtt forgatókönyvek írására adta a fejét. Miután két forgatókönyvét is megvették hollywoodi producerek, úgy döntött, végleg maga mögött hagyja a jogi pályát és főállású író lesz. (Jogi pályáját ismerve talán már nem is olyan meglepő, hogy ebben a sorozatában ilyen nagy szerep jut a bűnüldözésnek, nem igaz?)
Azóta számos sikert aratott romantikus könyveivel, a New York Times és a USA Today bestseller listájára is felkerült, és számos díjat elnyert. Könyveit eddig 16 nyelvre fordították le.
Az írónő jelenleg Chicagoban él férjével és két gyermekével, és jelenleg is a következő könyvén dolgozik.



Nyereményjáték

Szeretnél te is belekóstolni a könyvbe? – Játssz és esélyed van megnyerni az egyik példányt a kiadó által felajánlott kettőből!
Mit kell ehhez tenned?
Mindennap egy-egy magyar borvidék van elrejtve és ezeket meg kell találnod, utána beírni a Rafflecopter doboz helyes rubrikájába.
 


a Rafflecopter giveaway

A blogturné menetrendje



06/01 Insane life
06/04 Deszy könyvajánlója
06/07 Kristina blogja

2 megjegyzés:

  1. Szia! Itt is betűkből kell összerakni a borvidéket? Mert akkor nekem sajnos semmit nem mutat? :( Illetve az egész képernyő nagyon el van csúszva :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Az oldalnak semmi baja, úgyhogy az lehet, hogy valamiért nem töltött be nálad rendesen. :(
      A betűket piros színnel emeltem ki, illetve van egy kép is a megfejtendő területről, szerintem elég jellegzetes. :))

      Törlés