Breaking News

Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő



A herceg nem lovon, gitárral érkezik
Te vagy nekem a levegő

A blogturnéról



A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Abbi Glines legújabb regénye, a Te vagy nekem a levegő. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Sadie és Jax perzselő nyári történetét.

2014. szeptember 15-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Egy rózsaszín mese még hiszékeny tiniknek vagy a valóságot kizárni akaró romantikusoknak


Eredeti cím: Breathe
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 264
ISBN: 9789632614977
Fordító: Margitta Nóra
Sorozat: Sea Breeze 1.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (3,91)

A tengerparti kisvárosban, Sea Breeze-ben Sadie felfedezi, hogy a szenvedélynek semmi sem állhat az útjába. Felkavaró olvasmány a bestsellereiről híres Abbi Glinestól. Sadie White a nyári szünetben a tengerparton dolgozik, de nem holmi strandőrként. Mivel a mamája terhes, és nem hajlandó dolgozni, ezért helyette Sadie lesz az egyik közeli szigeten nyaraló gazdag család házvezetőnője. Amikor a család megérkezik a nyári vakációra, Sadie döbbenten látja, hogy a tulajdonos nem más, mint Jax Stone, a világ egyik legismertebb ifjú rockere. Ha Sadie egy mindennapi lány lenne – ha nem azzal telne az élete, hogy gondját viseli az anyjának, és rendben tartja az otthonukat –, akkor talán feldobná, hogy egy rocksztárnak dolgozhat. De nem ez a helyzet. Sadie-t nem izgatja a hírnév, ám Jax mégis vonzódik hozzá. A lány lenyűgözi, de a fiú küzd a vonzalom ellen. Jax világában a kapcsolatok nem működnek, és minél jobban kívánja Sadie-t, annál erősebb a meggyőződése, hogy a lány többet érdemelne. A nyár végére Jax rájön, Sadie nélkül lélegezni sem képes. Vajon a szerelem legyőzi a két világ közt tátongó szakadékot?


Véleményem

Kiskorunkban arról ábrándoztunk, hogy jön majd a szőke herceg, csodálatos, fehér paripán, akivel majd elvágtatunk a naplementébe. Aztán ahogy idősödni kezdtünk, a fehér ló már nem is volt olyan fontos, és esetleg a naplemente hiányával is meg tudtunk volna küzdeni. Ezzel párhuzamosan azonban egyre lényegesebbé vált, hogy a hercegnek milyen izmos a karja. És aztán mielőtt észbe kaphattunk volna, jóképű és gondoskodó hercegünk helyén már egy kemény rocksztár állt, esetleg egy híres színész.
Ahogy az ember idősödik, vele változik a tündérmeséje is. (Bár azért valószínűleg még felnőtt fejjel is sokan örülnénk a gyógyíthatatlan késésben szenvedő hercegnek.)

És hogy már megint mi a fene volt ez a hosszú bevezető? A válasz egyetlen szó: Breathe.

A Te vagy nekem a levegő ugyanis nem is ígér többet ennél a tündérmesénél. Ez egy modern Hamupipőke-történet, annak minden állandó elemével. Elnyomott, szegény sorsú, de szorgalmas leány? Pipa. Rejtélyesen felbukkanó, jóképű és gondoskodó no meg gazdag pasi? Pipa.

Mert hát adott nekünk Sadie. Sadie édesanyjával él, aki a legkevésbé sem alkalmas a gyereknevelésre, ráadásul annyira felelőtlen, hogy anyagi gondjaik és gyereknevelésre való nyilvánvaló alkalmatlansága ellenére újra teherbe esik. (Persze amilyen jó az ízlése a férfiak terén, a szerencsés apa rögtön lelép.) Sadie ezért kénytelen elvégezni édesanyja munkáját helyette a nyárra. (Persze amellett, hogy a háztartás minden gondja is az ő nyakába szakad.) Arra azonban nem számít, hogy édesanyja nem egy hétköznapi házban takarított: a híres rocksztár, Jax Stone a tulaj. Sadie persze egy mártír, így ezzel nem törődik különösebben, nem válik őrült rajongóvá, aki mindenképpen a fiú közelébe akar kerülni. Persze, mit ad Isten? Nyilván pont ezzel éri el, hogy Jax felfigyeljen rá.

Jaxben kb. ugyanannyi az egyediség, mint Sadie-ben, meg amit alapból egy celeb szereplőtől várhatunk. Nagyon gazdag, így hozzászokott, hogy minden anyagi természetű problémát meg tud oldani. Igazi művészlélek, amint ihlete van és kezébe kerül egy gitár, rögtön dalokat kezd írni. Egyébként pedig természetesen van egy sebezhető oldala is, a sztárság minden buktatóját megtapasztalta, a paparazziktól kezdve a magánélet teljes hiányán keresztül az őrült rajongókig.

Igen, ha úgy érzitek, két meglehetősen sarkított karakterrel állunk szemben, akkor nem tévedtek. De ha úgy fogjuk ezt fel, mint egy modern mesét - márpedig az -, akkor ez nem meglepő. Megvan az ártatlan, naiv, mégis szimpatikus és szorgalmas főhősnőnk és a jóképű, gondoskodó pasink. Nincs szükség rá, hogy különösebben egyediek legyenek, vagy bármi mélyenszántó megmaradjon belőlük, hiszen tulajdonképpen csak eszközök ahhoz, hogy átéljük a tündérmesét. Hogy mi lehessünk azok, akik a lencsét válogatják és akik elveszítik az üvegcipellőt, a herceg mégis mindennek ellenére észrevesz és megtalál minket. Tehát a mese középpontjában pedig nyilvánvalóan Sadie és Jax nem mint individuum állnak, hanem mint szerelmes pár.

És hogy párként mennyire működnek? Hát, azt tudnám mondani, hogy olyan cukik együtt. Senki ne várjon mély lelki kérdéseket, logikusan alátámasztható, szépen felépített románcot. De nem is kell, mert nem az a regény célja.

Hogy hogy tetszett a történet? Azt mondanám, kellemes volt, bár nyilvánvalóan meglehetősen klisés és kiszámítható. Voltak persze elemek, amelyeket nagyon értékeltem: például az egyik mellékszereplőt, akivel Sadie együtt dolgozott. (Bár ezt a szerelmi háromszögnek szánt dolgot annyira nem szerettem. Szerencsére nem merültünk el benne nagyon.) Aztán az is nagyon tetszett, hogy szerepelt a sztárélet árnyoldala is, voltak is problémáik a szereplőknek ezzel kapcsolatban, és a végén sem csináltak ebből a részből teljesen rózsaszín maszlagot, azért csak nehezen viseli egy hétköznapi ember, ha a paparazzik megrohanják és mindenhol róla cikkeznek. 

Összességében azt hiszem, ha ezt néhány évvel korábban, a Meg Cabot rajongásom közepén olvastam volna, valószínűleg imádtam volna. Most azonban már idősebb vagyok, sok hasonló sztorit olvastam és egy nagy adag realizmus is a nyakamba szakadt, így elhinni a sztorit nem igazán tudtam, öreg vagyok én már ehhez, na. De azért cuki volt. 

EGYNEK JÓ VOLT



Olvassatok bele a képre kattintva!

https://docs.google.com/file/d/0B7IHkgxVfMGeYXMzYVlkaG9rVzQ/edit?pli=1


Blogturné extra - Hamupipőke-feldolgozások

Hamupipőke-feldolgozásból annyi van, mint égen a csillag, én most hármat gyűjtöttem össze nektek. Meglepetés: kettőben híres énekessel jön össze csaj. Mondtam én, hogy a hercegekből híres zenész lett...








Nyereményjáték

A történetben Jax Stone egy világhírű, ifjú rocksztár. Ezért mostani játékunk során egy kis zenei kalandozásra hívunk Benneteket. Az egyes állomásokon található dalszövegrészletek alapján találjátok ki, mi a dal címe és ki/kik az előadói. 
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.


From the summer to the spring
From the mountain to the air
From samaritan to sin
And it's waiting on the air


a Rafflecopter giveaway

 
A blogturné menetrendje

09/15 Dreamworld 
09/16 Kristina blogja  
09/17 CBooks 
09/18 Angelika blogja 
09/19 Kelly és Lupi olvas 
09/20 MFKata gondolatai 
09/21 Nem harap a... 
09/22 Zakkant olvas   
09/23 Könyvszeretet
09/24 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések