Breaking News

Mennyi idő alatt lehet elolvasni egy könyvet?


Sziasztok!

Az eheti Keddi Képvarázs rovatban megint egy informatívabb képpel érkeztem. A Personal Creations cég összeszámolta, mennyi időbe is telik elolvasni a világ legnépszerűbb könyveiből 64-et. A listán szerepelnek igazi klasszikusok is, de modern történetek is, mint Az időutazó felesége, a Twilight Saga, a Hunger Games sorozat vagy a Da Vinci kód.
Átlagos olvasói sebességből indultak ki, 300 szó per perc sebesség volt a számítás alapja. 
A képeken megtaláljátok azt is, egy-egy regény hány szavas. Természetesen ezek a számok az angol verzióra vonatkoznak (így maga a számítás is), mert a szószám az egyes nyelvekben eltérő lehet. De azért körülbelül viszonyítani lehet ezek alapján a magyar verzióra is. 

Ezek alapján a teljes Az éhezők viadala elolvasására körülbelül 17 órát számoltak, Az elfújta a szélre kb. 23-at, a teljes A gyűrűk urára 26-ot. A Harry Potter sorozat 60 órás kikapcsolódást nyújt, míg A tűz és jég dala (vagyis a Trónok harca) sorozat eddig megjelent részei majdnem 100 órát kötnek le az időnkből. 
(Persze azért magunkban azt is érdemes figyelembe venni, hogy az olvasás gyorsaságát nem csak a szószám határozza meg, hanem a könyv témája, nyelvezete, az ember hangulata, fáradtsága is, és emellett még számtalan tényező.)


Teljes méretért katt a képre!

http://cdn.shortlist.com/resource/binary/df5acbaaa4e23dd29d4cdd6adaa94f73/howlongtoreadgallery.jpg

Forrás

Nincsenek megjegyzések