Breaking News

Moly pipáló - szept. 1-7.


Sziasztok!

Már vagy ezer éve nem volt Moly pipáló rovat, ennek a fő oka, hogy valamiért nem kaptam Moly hírlevelet. Mindenesetre most megérkezett, úgyhogy én is érkezem a rovattal. 
A többi a szokásos: amennyiben olvastam a könyvet, pipálok, ha értékeltem is, linkelek.

Szeptember 1-je és 7-e között a legolvasottabb könyvek:






Ezúttal 8 a 10-ből. Szerintem még ez sem rossz arány, és muszáj elmondanom, mennyire örülök, hogy ennyi blogturnés könyv van a listán! (Egészen pontosan a 10 könyvből 5 könyvvel turnéztunk.)

Az előző hetiekhez most nem nagyon tudok hasonlítani, mivel nem láttam őket, mindenesetre a frissen megjelent Opál nagy eséllyel újdonság a listán, az, hogy ilyen hamar felkerült a legolvasottabb könyvek közé, jól mutatja, mindenki mennyire várta a sorozat folytatását. 

Az útvesztő film hamarosan a mozikba kerül, így különösképpen nem meglepő a jelenléte, és ebben a gyönyörű filmes borítónak is szerepe lehet. 

Szintén a filmes/sorozatos világból őrzi helyét A beavatott, a Csillagainkban a hiba és a Trónok harca. Egyik jelenléte sem túl meglepő, bár már mind jó ideje trónolnak a listán.

Viszont az is jól látszik, hogy a fantasyszálas történetekkel szemben egyre inkább előtérbe kerülnek a realisztikusabb, valós életben játszódó könyvek. A Csillagainkban a hiba mellett komoly témát feszeget a Nyugalom tengere, a Reménytelen és a Ha maradnék is, utóbbiból szintén hamarosan érkezik kis hazánkba is a film, bár ahogy hallottam, John Green adaptációjához hasonlóan nem sok moziban élvezhetjük majd Mia történetét. Illetve a valós életben játszódó történetek romantikusabb oldala is itt van: a Lola és a szomszéd srác.

Nincsenek megjegyzések