Breaking News

Könyvjelzők Közt Keresgélve


Sziasztok!

Már említettem korábban, hogy lesz egy-két új rovat ebben az évben, mivel kaptam egy-két nagyon jó ötletet az évértékelő kérdőívben. 

Az első meg is érkezett: Könyvjelzők Közt Keresgélve! 

Már jó néhányszor írtam mindenfelé, hogy gyűjtöm a könyvjelzőket, most már évek óta, annak ellenére is, hogy egyébként általában nem használok könyvjelzőt. (Meg szoktam jegyezni az oldalszámot vagy egyszerűen megkeresem, hol tartottam.)

De valaki felvetette, hogy örülne egy olyan rovatnak, amelyben bemutatom a könyvjelzőimet egyesével, és elmesélem, honnan tettem szert rájuk. Szuper ötlet, úgyhogy következzen is az első könyvjelző, amit választottam!

(A képekre kattintva jóval nagyobb méretben is megnézhetitek, ha érdekel.)




Erre a könyvjelzőre a tavalyelőtti, 2013-as nyaralásomon tettem szert. Mániákus szuvenírvásárló vagyok, és igyekszem a nyaralásaimról hűtőmágnessel, könyvjelzővel és újabban bögrével felszerelkezve hazatérni. 

Amikor a fakultatív kirándulás keretében Athénba mentünk, azzal a szent küldetéssel indultam, hogy feltétlenül könyvjelzővel fogok hazatérni. A rossz hír viszont az volt, hogy a hosszú utazás miatt viszonylag kevés időnk volt a városban, amit az ókori történelem és a görög mitológia rajongójaként elég nehezen viseltem. Könyvjelzőkkel sem nagyon találkoztam, konkrétan egy helyen találtam normális könyvjelzőt, de az bizony mind görög filozófusokkal, történelmi alakokkal és idézetekkel volt tele, nem pedig képekkel, mint ahogy reméltem. 

Mindenesetre az ókori bölcsek nem tartottak vissza, és meglehetős határozottságom megint csak lecsapott: hosszú perceket töltöttem el a találkozi ponttól nem messze azzal, hogy végigolvasgattam az idézeteket, és próbáltam eldönteni, melyiket vegyem meg.

Démokritosz végül két okból jött velem haza: egyrészt tetszett a felső idézet, másrészt mindig is szerettem a kémiát.

Körülbelül 50 méterre a könyvjelzős standtól, már a könyvjelzővel a táskámban :)

Nincsenek megjegyzések