Breaking News

Melissa Landers: Until Midnight


Mit csinál egy földönkívüli karácsonykor?
Until Midnight
Kiadó: Disney Hyperion
Oldalszám: 112
ASIN: B00PV45EE2
Sorozat: Elidegenítve 1,5
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,33)
(Vigyázat! A leírás spoileres az első részre nézve!)
Az UNTIL MIDNIGHT az intergalaktikus átszállóhelyen játszódik, nem sokkal az ALIENATED vége után, és a folytatás, az INVADED eleje előtt játszódik. A történet azt meséli el, hogy Aelyx és Cara hogyan töltötték az utolsó napot, mielőtt a fiú visszatér a Földre, hogy tovább építse a szövetséget, a lány pedig folytassa az utat Aelyx hazájába. Egy édes és a romantikus történet, és bónuszként tartalmazza a folytatás első négy fejezetét is, ami február 3-án jelenik majd meg. 

Véleményem

Az értékelés Elidegenítve spoilereket tartalmaz!

Amikor megtudtam, hogy érkezik karácsonyra egy kis meglepetésnovella az Alienatedhez, rettentő boldog voltam, mert imádom a történetet. Aztán megláttam a borítót, ami újfent szerelem. Nem tudom, kik dolgoznak a sorozat borítóin, de mindent pénzt megérdemelnek a munkájukért. Az Until Midnight borítóját képes vagyok percekig nézegetni, olyan gyönyörű. Szégyen, hogy nem lehet a polcomon, mert csak e-könyv. De azért reménykedem, hogy ennek ellenére valahogy elhozza majd nekünk a Maxim kiadó a novellát, mert imádtam!

Mivel maga a történet nem túl hosszú, elég nehéz róla spoilerek nélkül írni. Mindenesetre Aelyx és Cara kénytelenek szembenézni a búcsúval, hiszen azt már tudjuk az Elidegenítve végéből, hogy Aelyx indul vissza a Földre, Cara pedig tovább Aelyx otthonába. Ez a novella az utolsó közös napjukat meséli el, ami ráadásul épp karácsony előtt van nem sokkal.

Cara fél, hogy mi lesz velük, ha ennyi időt egymástól távol kell tölteniük, Aelyx pedig szeretné kicsit feldobni a honvágyával is küzdő lányt. Így hozza szokásos tündéri formáját. Azt szeretem nagyon Aelyxben, hogy amellett, hogy rettentően intelligens, földi dolgokban nagyon tudatlan is. És pont így van a karácsonnyal kapcsolatban is, és igazán karakterhű módon elkezd kutatni - mert kutatni bármikor kész. Ennek persze megmosolyogtató vége lesz, ahogy ez borítékolható is. Ennél többet nem írok róla, mert nem akarom senkinek sem lelőni a novella legcukibb részét, mindenesetre nagyon aranyos, és kifejezetten jó érzés volt Cara és Aelyx romantikázásáról olvasni kicsit.

De eközben szépen előrevetíti nekünk az írónő a folytatást is. Itt van nekünk Jaxen, és nem is kérdés, hogy tetszik neki Cara. Ezt persze Aelyx is tudja, ami kicsit megfűszerezi az utolsó közös napot, és kérdés, hogy mi lesz ezzel a folytatásban. Illetve kapunk egy apró utalást Troyjal kapcsolatban is, biztosan nagyon szerepe lesz majd a második részben, ugyanis valamilyen titkos szerelemről szól a fáma... Izgalmasnak ígérkezik.

Ha a kérdés az, hogy feltétlenül szükséges-e olvasni ezt a kis novellát a nagy egész szempontjából, akkor nem, nem különösebben fontos. Nem igazán történik benne olyasmi, ami határozottan hozzátenne a sztorihoz. De ez nem jelenti azt, hogy nem élvezhetjük ezt a néhány aranyos pillanatot a szereplőkkel. Ez a kis novella nincs túlragozva, túlgondolva, egyszerűen csak egy kis csemege, annak viszont szerintem nagyon jó.

NAGYON AJÁNLOM

A kedvenc idézetem, nem éppen spoileres, de azért ha szeretnétek megtartani a novella olvasására,akkor most hagyjátok ki:

“If I remember correctly,” he said, “Satan won’t come until you’re asleep.”
“Satan?” Cara burst out laughing. “Thanks for the warning. I’ll keep my eyes wide open so as not to summon the devil.”
Aelyx’s smile flatlined. He arched both hands in front of his stomach. “That’s not the obese man who sneaks into your house and leaves behind lumps of mineralized carbon for fuel?” 

Nincsenek megjegyzések