Breaking News

Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra


Vicces átlag tini-sztár sztori
Rocksztárt kaptam karácsonyra

A blogturnéról



A LOL Könyvek meghívására Marni Bates ellátogat a Könyvhétre, hogy magyar olvasóinak is dedikálhassa nagyszerű műveit.
Az örömhírt megtudván összeállítottunk egy különleges, Marni Bates blogturnét, ahol az írónő három sikerkönyvét mutatjuk be nektek.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a Segítség, Youtube-sztár lettem!, a Rocksztárt kaptam karácsonyra és a Láthatósági mellény lúzereknek szeleburdi történeteit!
A nyereményjátékról sem feledkeztünk el, a tiétek lehet egy meglepetés Marni Bates-regény!

Eredeti cím: Decked with Holly
Kiadó: Móra
Oldalszám: 304
Fordító: Zalotay Melinda
ISBN: 9789631195286
Sorozat: Segítség, Youtube-sztár lettem spin-off
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (3,88)
Megrendelési link
Holly előre tudta, hogy nincs az a hatalmas óceánjáró, ahol nyugiban átvészelheti a családi karácsonyt. Mert hiába a képeslapra kívánkozó táj, ha ott van két szörnyeteg unokatestvére, akik mindjárt első este kiutálják a közös kabinból. A tengeribeteg Holly így kénytelen beosonni egy vadidegen fürdőszobába, ahonnan kilépve két dologgal néz farkasszemet: a világ legdögösebb pasijával és egy paprikaspray-vel. Kár, hogy ez utóbbit a magát Nicknek nevező srác nem fél használni…
Amikor később Holly elhagyná a kabint, legnagyobb megdöbbenésére sikoltozó tinicsajok állják útját. Mert Nick valójában Dominic Wyatt, az őrülten népszerû ReadySet dobosa.
Az internetre pillanatok alatt felkerülnek a kettőjükről készült botrányos fotók, amik veszélybe sodorják az együttest. Dominic ezért ráveszi Hollyt, hogy a hajóút idejére játssza el a barátnője szerepét. A kamu kapcsolattal csak-csak megbirkóznak, na de a valódi érzelmekkel…


Véleményem

A sztár és az átlagos lány/fiú egymásba szeretnek és sok bonyodalom árán összejönnek az utóbbi években elég nagy klisé lett, lépten-nyomon belefut az ember - filmekben, könyvekben, magazinokban... Színészek, énekesek, híres üzletemberek ráakadnak egy teljesen átlagos srácra, lányra, és álom luxuskivitelben. De legyünk őszinték! Azért még mindig szeretjük őket nézni, olvasni. Persze, túl nagy meglepetést nem tartogatnak már, de újra és újra találunk benne valamit mi, romantikusok, ami miatt mindig nekiállunk az ilyen sztoriknak. 

A Rocksztárt kaptam karácsonyra regénynek már a címe se nagyon hagy titkot afelől, hogy itt is egy ilyen sztorit olvashatunk majd. A karácsonyi háttér kis ráadás, bár azért a magyar verzió elején volt egy kis képzavar a krampusz-manó kérdésben. (Csak hogy tisztázzuk: az eredetiben nyilván manó volt, akik zöldet viselnek. A magyarban krampusz lett belőlük, ilyenformán a ruházatuk színét is változtatni kellett volna zöldről feketére. *kötekedés vége*)

A könyv nem szerves része a Segítség, Youtube-sztár lettem! sorozatnak, de azért kapcsolódik hozzá. Szóval tisztázzuk! Ez egy amolyan spin-off kötet, a Segítség, Youtube-sztár lettem!-ből már megismert banda dobosa lesz az egyik főszereplőnk, de nem abban a gimiben játszódik a sztori, mint annak a sorozatnak a kötetei. Felbukkannak a sorozat szereplői egy-egy jelenet erejéig, de kicsit azért jobban eltávolodunk tőlük, mint a sorozatban. Pont ezért mondom: akik nem olvasták esetleg a sorozatot, azok is mindent tökéletesen fognak érteni, megállja a helyét önálló kötetként a könyv.

"– Szóval a hajón ismerkedtetek meg… Útban a mexikói Riviérára. Anyám, ez irtó romantikus! De hogy történt? Messziről kiszúrtátok egymást?
– Ha úgy vesszük.
Végül is Nick messziről kiszúrta, ahogy megbámulom az étteremben.
– És aztán?
– Aztán… én… hát szóval…
Jen felajzottan tapsikolt.
– Igen, folytasd!
– Összehánytam a fürdőszobáját."

Ahogy az a fülszövegből is kiderül, a főszereplőnk, Holly véletlenül keveredik közös kabinba a híres rocksztárral, Dominic Wyatt-tel. Első körben fel sem ismeri, viszont amikor a rosszullét után a fiú kanapéján alszik - mivel gonosz unokatesói kidobták a saját szobájukból -, majd reggel ajtót nyit, rajongók seregébe ütközik. A hírek pedig repülnek a netre és a bulvármagazinokba. A tengeribetegség és a paprikaspray pedig gondoskodott róla, hogy Holly cudar állapotban legyen, a sajtó pedig rögtön a legrosszabbat feltételezi: a családbarát banda dobosa megverte az egyéjszakás kalandját. Nincs mese, Domnak el kell hitetnie mindenkivel, hogy Hollyval boldog kapcsolatban élnek, legalább addig, amíg az egész botrány le nem cseng. Hollynak pedig ezzel lehetősége adódik, hogy visszavágjon idegesítő rokonainak. 

Ahogy már a Youtube könyvben is láthattuk, Marni félelmetesen jó abban, hogy cikibbnél cikibb - számunkra pedig viccesebbnél viccesebb - helyzetekbe keverje a főhősöket. Ebben a könyvben is így van az, nagyon sok jeleneten hangosan nevettem. Szóval a humorfaktorra megint csak nem lehet panasz, és a vicces helyzeteken kívül Holly és Dominic beszélgetései is gondoskodnak erről. Holly ugyanis nem fél visszavágni a fiúnak, Dom pedig nem túl barátságos fajta. Viszont gyakorlatilag minden idejüket együtt kell tölteniük, ami jó kis párbeszédekhez vezet. 

Ezt egyébként nagyon szerettem Hollyban. Bár sokszor bizonytalan, és végig érezzük, hogy tulajdonképpen tetszik neki Dom - még jó, hogy! -, mégis vissza mer szólni a fiúnak, kiáll magáért és azért, amit akar. Aztán persze szép lassan megismerik egymást...

Nyilván egy cuki tiniknek íródott love story a történet, tehát nem sok kétségünk lehet: ezek ketten bizony összejönnek. De persze addig rögös út vezet, és pont emiatt a rögös út miatt volt nagyon szórakoztató a történet.

AJÁNLOM


Blogturné extra - Könyvelőzetes




Nyereményjáték

A Segítség, Youtube-sztár lettem történetének a kiindulópontja az, hogy a hősnő, MacKenzie véletlenül Youtube-sztár, majd alkalmi énekesnő lesz, miután feltöltenek róla a netre egy kellemetlen videót…
A mostani játékunkban jól ismert Youtube-sztárokat kell megtalálnotok, olyan előadókat vagy személyiségeket, akik a Youtube-nak által lettek (nemzetközileg) ismertek. Az adott személy nevét írd be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába! A nyereményed egy meglepetés Marni Bates-regény lesz.

Angol beauty vlogger és blogger, 2011-ben elnyerte a Cosmopolitan Best Established Beauty Blog díját, a következő évben pedig a legjobb beauty vloggernek is őt választották. A Radio 1 még a Legjobb Brit Vlogger díjra is jelölte, aztán 2014-ben a Nickelodeon szavazásán ő lett az "Egyesült Királyásg Kedvenc Vloggere". 2013-ban a The Telegraph "Nagy-Britannia legbefolyásosabb tweetelői" listájára is felkerült. Azóta egy YA könyvvel is jelentkezett, rögtön nagy botrány is kirobbant körülötte, mert valószínűleg az alkotáson szellemíró is dolgozott. A regényről én is írtam véleményt, amit megtaláltok a blogon.

a Rafflecopter giveaway


A blogturné menetrendje

03/09 Media Addict - Segítség, Youtube-sztár lettem!
03/10 Dreamworld - Segítség, Youtube-sztár lettem!
03/11 Deszy Könyvajánlója - Rocksztárt kaptam karácsonyra
03/13 Kelly Lupi olvas - Rocksztárt kaptam karácsonyra
03/14 Media Addict - Láthatósági mellény lúzereknek
03/15 Kelly Lupi olvas - Láthatósági mellény lúzereknek

Nincsenek megjegyzések