Breaking News

Morgan Rice: A sárkányok dühe


Izgibb, mint valaha

Morgan Rice: A sárkányok dühe

A blogturnéról



Már a harmadik rész érkezik A varázsló gyűrűje sorozatból, és ha lehet, a sorozat egyre izgalmasabb.
Mi is újabb kalandra indulunk Thorral, a messzi Ködszigetre, ahol az ismeretlennel kell szembenéznie. Eközben persze Királyudvarhelyen is zajlanak az események, szóval garantáljuk, hogy nem fogtok unatkozni három állomásos turnénkon, április 24-e és 26-a között.
Tartsatok velünk, és ha szerencsétek van, még a könyvet is megnyerhetitek!

Korábbi kapcsolódó posztok:



Eredeti cím: A Feast of Dragons
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 250
Fordító: Komáromy Zsófia
ISBN: 9789632616209
Sorozat: A varázsló gyűrűje 3.
Függővég: van
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,64)
Megrendelési link
Ti el tudjátok képzelni, milyen is lehet a sárkányok dühe?
Tovább folytatódik Thor harcossá válásának nagyszabású történetét, ahogy a légió átkel a
Eközben a Gyűrű egyre nagyobb veszélybe kerül. Kendricket bebörtönzik, így Gwendolynra hárul a feladat, hogy megmentse őt és apja gyilkosának nyomára bukkanjon. De eközben az ő élete is veszélybe kerül. Ám a legnagyobb fenyegetés a McCloudok támadása.
Tűz Tengerén a sárkányok Ködszigetére. Ám ahogy elképzelhetetlen szörnyekkel találják szemben magukat, a százpróba kiképzés hamar élet-halál harccá válik, és nem mindenki éli túl.
De a hatalomtól megrészegült, gőgös és kegyetlen Gareth meg tudja-e akadályozni Királyudvarhely leigázását? Történet a becsületről és bátorságról, sorsról és végzetről, és persze varázslatról.

Véleményem


Tovább folytatódnak Thor (és a többiek) kalandjai. A második rész befejezése után én már nagyon vártam, mi lesz ebben a részben, hiszen több fronton is izgalmasnak ígérkezett a történet. Egyrészt Thor elindult az ismeretlenbe - szó szerint -, és nem csak súlyos kalandokkal kell szembenéznie a Ködszigeten, de még ráadásul az is ezen múlik, hogy tényleg lovag lehet-e majd.

Ezenkívül Kendricket Gareth miatt ártatlanul börtönbe vetik, és a gyakorlatilag egyedül maradt Gwenre vár a feladat, hogy megmentse őt. (Persze útközben segítségül szolgálhat még részeges bátyja is, Godfrey, de azért ő támasznak nagy eséllyel nem a legjobb választás.)
Emellett ott van Gareth elnyomó uralmának kérdése, ezzel pedig a kard felemelésének problematikája - vajon sikerülhet-e neki, és ha esetleg nem, akkor kiderül-e, hogy valójában ki a jogos király?



És ha ez még nem lenne elég bonyodalom, a Gyűrű veszélyben van, a McCloudok megindították a támadást, ami minden eddiginél elsöprőbb és kegyetlenebb, a gyenge kezű és önző Gareth pedig nyilván nem tud felülkerekedni ezen a káoszon.

Mellékszálnak pedig még mindig ott van Erec és a feleségkereső küldetés - bár a feleségjelölt már megvan, mégis előbb meg kell nyernie a tornát és el kell nyernie szíve hölgyének kezét.

Szóval igen, ha úgy gondoljátok, sok minden történik ebben a részben, akkor igazatok van. A Ködszigeten Thornak mindenféle ismeretlen szörnyeteggel kell szembenéznie, de ami szerintem talán még ennél is izgalmasabb volt az az, amikor a helyi törzseknek kell megfelelnie. Nem akarok nagyon spoilerezni, mert az a rész kifejezetten izgalmas, de ha szóba kerül a helyi törzs, akkor jó rész jön! 

Nagyon tetszett az is, ahogyan Gwen szála alakul. Kicsit elkezd kitörni a nebáncsvirág királykisasszony szerepből, akibe amúgy bele van zúgva a főszereplőnk. Persze eddig is talpraesett volt, de most, hogy egyik támogatójára sem számíthat igazán, igazán keménynek kell lennie. És szintén Gwen történetében nagyon tetszett az ő és Godfrey kapcsolata, személy szerint nagyon szeretem Godfrey-t, és alig várom, hogy még nagyobb szerepe legyen. 

Ilyen szempontból nagyon tetszett, hogy ennyi helyszínen játszódott a történet, és hogy Thor ennyire messze került Reece kivételével mindenkitől. Így ugyanis minden fontosabb szereplő kicsivel több lehetőséget kapott a kibontakozásra. Nem csak Thor szemén keresztül figyelhetjük őket, ahogy eddig nagyrészt. Mindenki megkapja a maga szemszögét. 



Nagyon érdekes volt belemászni Gareth fejébe is. Ő a történet egyik főgonosza - bár most, hogy kaptunk egy adagot a McCloudokból, azért nyilvánvalóan nem kizárólag -, és furcsa volt az ő szemén keresztül nézni a világot. Hogy elhiszi, hogy őt illeti a trón és hogy különb mindenkinél, és hogy mennyire képes megrendülni, ha ettől a hitétől megfosztják. Valójában így képzelem a világtörténelem nagy gonoszainak gondolatait - nem hiszem, hogy ők kegyetlenek akartak lenni, egyszerűen csak úgy érezték, ezt kell tenniük valamiért. 

Erec szálán elindul egy rejtély - persze nem kapunk válaszokat, viszont jó sok kérdőjelet igen, egyre többet. A választott menyasszony nem is olyan könnyű eset. Nem szeretnék spoilerezni, úgyhogy ebbe ennél mélyebben nem mennék bele, mindenesetre itt is várható izgalom, aztán majd meglátjuk, merre halad tovább a történet. Van egy teóriám, bár lehet, hogy nagyon messze járok az igazságtól. De ha már teóriagyártásig jutok, az már jó...

A borító miatt még mindig sír a szívem. Nem mondom, hogy ez a történet valamilyen szuper high fantasy, a keményvonalas fantasyrajongók valószínűleg sok helyütt gyermetegnek látják a sorozatot, de ez a borító véleményem szerint nem méltó a könyvekhez. Sajnálom, hogy ezt le kell írnom, de immáron ez a második ilyen borító, és nem tudok vele megbarátkozni, akárhogy próbálkozom is. Főleg akkor volt sokkoló, amikor megláttam az eredetit. 

Mindenesetre a történet halad tovább a maga medrében. Nem lesz belőle high fantasy, sok-sok ismerős elemmel operál, de attól még megvannak a rejtélyek, az izgalmas jelenetek, a McCloudok pedig félelmetes kegyetlenséggel közelítenek. (Igen, sokkoló volt néha.)


AJÁNLOM

Nyereményjáték


Thornak egy legendás sárkánnyal is szembe kell néznie a Ködszigeten. Hogyan is bonyíthatná ennél jobban bátorságát?
Ha Ti is tanúságot akartok tenni a bátorságotokról, találjátok ki a képek alapján, hogy a turné résztvevői milyen sárkányokkal néztek már szembe életük során.
Ezután már nincs is más dolgotok, mint beírni a Rafflecopter dobozba a sárkányok nevét.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz, a nyertesek jelentkezését pedig az értesítő e-mail kiküldésétől számított 72 órán belül várjuk, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Sok szerencsét!



a Rafflecopter giveaway
 

A blogturné állomásai


04.24. - Deszy könyvajánlója
04.26. - Dreamworld
04.28. - Könyvszeretet

Nincsenek megjegyzések