Breaking News

Tara Sivec: Életek és édességek


Még mindig hangosan nevettem

Tara Sivec: Életek és édességek

A blogturnéról




A Könyvmolyképző jóvoltából megjelenik Tara Sivec szókimondó és vicces Csábítások és csemegék című sorozatának második része. Claire, Carter és Gavin együtt élik mindennapjaikat, mint egy átlagos család. Carter viszont nagy dologra készül, szeretné megkérni Clare kezét és minden probléma innen indul…
Öt blogger állomásán olvashattok a könyvről és ha játszotok, tiétek lehet akár a három nyereménykönyv egyik példánya!


Korábbi kapcsolódó posztok:


Eredeti cím: Futures and Frosting
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 272
Fordító: Farkas János
ISBN: 9789633992807
Sorozat: Csokoládéimádók 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,31)
Megrendelési link 
Carter, Claire és a banda visszatér, és készen állnak, hogy elkezdjék közös életüket. De
vajon tényleg készen állnak?
Túl egy pokoli leánybúcsún, pornófüggőségen, zsemle-baseballon és egy elrontott lánykérésen, túl azon, hogy rájönnek, mindkettőjük családja csupa sültbolondból áll, Carter és Claire végül elkezdi megkérdőjelezni a köztük lévő kötelék erősségét.
Vajon a barátaik csak tovább rontják a helyzetet kellemetlen megjegyzéseikkel és kotnyeleskedésükkel, vagy meggyőzik a párt, hogy a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” néha tényleg kezdődhet sörponggal is?



Véleményem


Az első részt egyszerűen imádtam! Félelmetesen egyedi volt, rettentő szókimondó, és elképesztően vicces. Hangosan nevettem rajta szinte végig, és hosszabb passzusokat olvastam fel belőle ismerősöknek, csak mert muszáj volt megosztanom velük. Nem is annyira a történet volt érdekes, mint az, ahogyan megírta Tara Sivec. 

Innentől kezdve nagyon vártam a folytatást, bár azért két dologtól féltem: egyrészt az első rész elég magasra helyezte a lécet, amit alapból nehéz volt megugrani, másrészt pedig nyilvánvaló volt, hogy a happy end utáni happy endről fog szólni a történet. Tetszett, ahol ott hagytuk a szereplőket az első rész végén, kerek volt úgy is, innentől kezdve a második részben két lehetőség állt előttünk: nagyon hosszan rágódunk a happy enden, amit az arcunkba tol egy kényszerfolytatás, vagy egyszerűen újabb problémák merülnek fel Claire és Carter életében, hiszen valamiről szólnia kell a sztorinak. Félő volt még akár az is, hogy szétmennek - nem lenne egyedi az ilyen sorozatokban, hogy az író valami mondvacsinált ürüggyel szétszedi a főszereplőket, csak hogy aztán a könyv végére újra összejöjjenek, nyilván egy-kétszáz oldalas szenvedés után. 

Ez a könyv valahogy egyszerre hozta mindkettőt, és egyiket sem. Elég csak ránézni a borítóra - szívecskék és forever és a cukor... -, hogy nyilvánvaló legyen, itt a happy enden fogunk rágódni. A bonyodalom is ehhez kapcsolódik, szerencsére nem a második variációt kapjuk. Ennek ellenére azért a cukormázas happy endbe belenyúl a szerzőnő kicsit - Claire és Carter kapcsolata sem lehet persze zökkenőmentes. Carter meg akarja kérni Claire kezét, de Claire amolyan Bridget Jones-szerűen meghiúsítja mindet, szépen sorban. Szegény Carter meg csak agyalhat, hogy mi legyen, főleg mert még abban sem biztos, Claire akar-e egyáltalán esküvőt. Aztán ott van még a két család is, Claire bizonyítani akar Carter szüleinek, de persze nem egyszerű bevágódni anyóséknál, apóséknál. 

Emellett pedig visszatérnek az első részben már megkedvelt mellékszereplők is mind. A félelmetesen sötét Jenny, és szexmániás pasija, Drew. Aztán Liz és Jim, akik épp a saját esküvőjükre készülnek. És persze Gavin. Óóóó, Gavin, a világ legviccesebb gyerekszereplője. Mind belefolynak Carterék sztorijába, félelmetesen hülye tanácsokat osztogatnak, vagy jó tanácsot adnak, csak épp rosszkor... 


Írtam, hogy nagyon magasra helyezte nálam a lécet az első rész. Nos, ha azt kérdezitek-e, sikerült-e megugrania ezt a másodiknak, akkor a válaszom az, hogy nem. Biztosan a magas elvárásaim miatt is van, hogy így érzem, de még mindig azt mondom, az első rész jobb. Persze a második stílusa már nem volt akkora meglepetés, mint az első volt, így nyilván ez is benne van abban, hogy ez kisebbet ütött. De sajnos kicsit éreztem azt a tipikus "folytatásízt". Félre ne értsetek, a második rész még mindig elképesztően vicces, még mindig imádom a lehetetlen jeleneteket, Cartert és Claire-t, Drew és Jenny abszurd párosát, és Gavint mindenek felett... De ha mindenképpen hasonlítgatnom kell, az első rész nagyot ütött. Ez meg kisebbet. 

Aki viszont talán még az első résznél is jobb volt: Gavin. Ó, te jó ég, Gavin. Nem tudom, honnan szedett össze az írónő ennyi marhaságot, mint amennyi Gavin száján kijön (na jó, sejtem), de akárhonnan is, hálás köszönetem érte. Gavin magasan a legjobb a történetben. 

Szerettem persze arról olvasni, hogyan boldogul Carter és Claire. Kifejezetten tetszett, hogy boldogok, mégsem kapunk hamis képet a kapcsolatukról - igenis megvannak azok a tipikus problémáik, amik minden párnak. Az idegesítő apróságok - lehajtja-e a vécéülőkét -, meg a kicsit nagyobbak: már megint horkolsz!!! Szóval happy endben járunk, ez nyilvánvaló, de azért nem teljesen rózsaszín az a ködburkolat.

Összességében jó volt a könyv, még ha nem is ragadott annyira magával, mint az első kötet. Még mindig hangosan nevettem, még mindig imádom a szereplőket, főleg Gavint, még mindig egy sor vicces jelenetet tudnék kiírni idézetnek... És azért jó dolog az a happy end. 

AJÁNLOM

Blogturné extra - Borítómánia



Ebből lett a mi borítónk


Az olasz borító

Nyereményjáték


A kötetben Carter és Claire saját maguk módján szeretnék a másik tudomására hozni, milyen jó lenne, ha a másik igent mondana. A mostani nyereményjáték is ezen alapszik, olyan könyveket kell megtalálnotok borítók alapján, amelyekben a főszereplők összeházasodnak.
Ez nem ennyire egyszerű, csak egy részletet láttok a borítóból és azt adjuk meg, ki az írónő.
Kis segítség: Minden esetben a magyar borítóról találtok részletet.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Lorraine Heath



A blogturné állomásai


04.19 - Insane Life
04.23 - Deszy könyvesblogja
04.25 - Kristina blogja
04.27 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések