Breaking News

Jamie McGuire: Gyönyörű tévedés


Tévedés azért nem volt

Jamie McGuire: Gyönyörű tévedés

A blogturnéról




A Maxim kiadó jóvóltából megjelenik Jamie McGuire, Gyönyörű tévedés című könyve, ami a Gyönyörű sorscsapás című sorozatnak a mellék története. A Maddox testvérek sorozatban a többi testvér történetét ismerhetik meg az olvasók, ezúttal Trentonét.



Eredeti cím: Beautiful Oblivion
Kiadó: Maxim
Oldalszám: ???
Fordító: Szűr-Szabó Katalin
ISBN: 9789632613116
Sorozat: Maddox testvérek 1.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,16)
Megrendelési link
A függetlenségét szenvedélyesen védelmező Camille Camlin, becenevén Cami boldogan
hagyta a háta mögött a gyermekkorát, mielőtt az véget ért volna. Dolgozik, amióta megszerezte a jogosítványt, és a főiskola első éve óta albérletben lakik. Most a Red Doorban pultos, és a munkán meg főiskolai óráin kívül nincs másra ideje. Trenton Maddox az Eastern Állami Egyetem koronázatlan királya volt, aki már középiskolásként egyetemista lányokkal járt. A barátai irigyelték, a nők be akarták törni, de miután egy tragikus baleset fenekestől felforgatta az életét, Trenton otthagyta az egyetemet, hogy megbirkózzon iszonyatos lelkifurdalásával.
Tizennyolc hónappal később Trenton otthon lakik özvegy édesapjával és egy helyi tetováló szalonban vállal munkát, hogy fizetni tudja a számlákat. Amikor már azt hiszi, hogy az élet visszazökkent a megszokott kerékvágásba, a szeme megakad a Red Doorban egyedül üldögélő Camin.




Véleményem

Rettenetesen vártam ezt a könyvet, már amióta kiderült, hogy lesz. Nagyon szerettem a Gyönyörű sorscsapást, és már közben éreztem, hogy érdekelne engem a többiek sztorija is, és aztán valóra vált! És a tesók közül Trenton volt a kedvencem, így amikor kiderült, övé az első könyv, még külön örültem is neki. 

Nem mondom, hogy csalódtam, mert nem volt rossz a könyv, de annyira azért nem tetszett, mint a Gyönyörű sorscsapás. 

Trentont még mindig imádtam. Tipikus Maddox, de mégsem ugyanolyan, mint Travis volt. Vicces és gondoskodó - nagyon gondoskodó -, és ha szeret, nagyon szeret. Imádtam nézni, ahogy küzd Camiért, és tényleg mindent bedob, sokkal ügyesebb, mint annak idején Travis volt. (Bár valójában ez olyan szempontból nem feltétlen igaz, hogy ha Trent egész életét nézzük, akkor azért meglehetősen béna, hogy csak mostanra jutott el odáig, hogy lépjen, de ettől most eltekintek. :D) Kedvencemmé vált az összes Trenton-Olive jelenet. Most komolyan! Képzeljetek el egy nagydarab, izmos, tetovált fickót, amint kézenfogva sétál egy tündéri kislánnyal! Ó, én határozottan imádom a képet. (És ezzel a brit tudósok nyertek. A férfiak pupillája állítólag a meztelen nőkre tágul a legjobban - ami ugye az izgalom jele -, a nőké viszont nem a jóképű pasikra, hanem a gyerekekre. Nos, akkor képzeljünk el egy jó pasit egy cuki kislánnyal. Naugyehogyugye?) Szóval Trentont határozottan szerettem a történetben, sok szempontból talán még ideálisabb pasijelölt is, mint Travis. Kevésbé agresszív, nem csinál akkora marhaságokat hirtelen döntések miatt, vagy legalábbis ritkábban. 

Viszont Cami... Félre ne értsetek, a szerelmi háromszöges dologgal Abby sem lett a szívem csücske az elsőben, de Cami... A szerelmi háromszög itt is megvan: Caminek pasija van, amikor Trent elkezdi csapni neki a szelet. T.J. a munkája miatt távol van, így persze ez nagyon megnehezíti a kapcsolatukat, és totál érthető módon ez Caminek nem a legjobb. Főleg, ha Trenton mindent bevet azért, hogy felszedje - tényleg elkényezteti, ápolgatja a lelkét, ha arra van szüksége, vicces, kedves, védelmező, gondoskodó, és még munkát is szerez a lánynak... T.J.-t ezzel szemben meglehetősen nehéz megkedvelni, hiszen a sztori nagy részében egy gyökérnek tűnik - pontosan azért, mert nem mindent tudunk. Minden átértékelődik, ha már tudjuk, amit Cami tud és mi nem tudunk meg nagyon sokáig, de amíg ezt nem tudjuk, addig... Konkrétan érthetetlen, hogy Camit pontosan mi köti T.J.-hez, hiszen egyetlen jelenetben sem látjuk őket együtt. Készen kapjuk, hogy szereti, elfogadjuk, de mi érzelmileg nem kötődünk igazán ehhez a kapcsolathoz. Azt viszont érzékeljük, mi van most - messze van, abszolút nincs ideje Camire és nem úgy tűnik, hogy ez változni fog. Magyarul: a munkája fontosabb neki, mint a barátnője. Így nyilvánvalóan Trentnek kezdünk drukkolni rögtön: tudjuk, hogy ő a főszereplő, így vele biztosabbra mehetünk; félelmetesen jó pasi és még ráadásul a régi pasi egy szemétládaként csapódik le a fejünkben. 



Viszont nyilván nem haladhat minden a könnyű úton: Cami felismeri, hogy gáz van, ahogy azt kell, szakít T.J.-vel, majd összejönnek Trenttel... Ha ez ilyen egyszerű lenne! Így viszont konkrétan rossz érzésem volt a megcsalás miatt - persze itt kérdés, mi és mennyiben minősül megcsalásnak. Szóval kimondom: Cami idegesített. Azt hittem, szeretni fogom. És ha nem lenne a szerelmi háromszöges szenvedés, valószínűleg jobban is szerettem volna, mint Abbyt, de nekem ez így túl sok volt. 

Kapunk még fontos szálként egy tetoválószalont is, ahol Trent és Cami dolgoznak. Ez nagyon izgi, imádom az ilyen tetoválószalonos sztorikat, bár nálam most nem csapódott akkorát, mert ha tetoválószalon, akkor a Rule sorozatot nehéz túlszárnyalni. (Cami pedig túlságosan könnyedén adta be a derekát az első tetkójára, de hát istenem... elfogadtam.) 

A sztori egyébként nagyjából egy időben játszódik a Gyönyörű sorscsapással, tehát ilyen szempontból nem folytatás. Viszont a párhuzamos történeteknek köszönhetően itt is felbukkan Travis - elsírja a bánatát, amikor épp Abbyvel szenvednek, és természetesen az a bizonyos Gyönyörű sorscsapás végén megeső dolog is benne van. (Nem akarok spoilerezni, ezért a virágnyelv.) 

A mellékszereplők közül a kedvencem a ma már korábban emlegetett Olive lett. Elképesztően cuki, minden szavát imádtam, és szeretnék még Olive-ból kapni később is. Kevés rá az esély, de azért még reménykedem. Viszont érdekes módon rajta kívül egyik mellékszereplő se nőtt igazán a szívemhez, úgy, mint az elsőnél Shepley és America. (Őket nagyon szerettem.) Kapunk egy másodlagos szerelemi szálat, aminek Gyönyörű sorscsapásból már ismert Brazil is tagja, meg Cami legjobb barátnője - de igazából nem ragadott magával. Szurkoltam az egyik srácnak, tök nyilvánvaló volt, hogy mellette a helye, de ennyi. És örültem volna, ha a tetoválószalonban dolgozó munkatársakat is kicsit jobban kibontja az írónő, mert amennyit kaptunk belőlük, az tetszett. Csak szerettem volna még többet megtudni róluk. Érdekesnek tűnnek mind a hárman, de az érdekességük nem tud igazán kibontakozni. 

Viszont akkor vissza a cselekményre és a szerelmi szálra! Emberek, az a csavar a sztori végén. Ó, te jó ég! Az egész történetet teljesen más megvilágításba helyezi, és emlékszem, amikor először olvastam a könyvet, még angolul, konkrétan sokkolt. Percekig csak ültem, nem akartam elhinni, hogy ez ott volt az orrom előtt és nem jöttem rá, és nem akartam elhinni, hogy képes volt ezt tenni velünk Jamie McGuire. Zseniális fordulat volt, határozottan ez a csavar vitt mindent, a legmaradandóbb az egész sztoriból. Azóta olvastam már a sorozat következő részét is, és azután elolvasni ezt a sztorit konkrétan fájdalmas volt. A csavar már nem sokkolt, viszont összetört a szívem - újra. Szóval a befejezés határozottan csillagos ötös, és bár teljesen nem tudom megbocsátani a sztori korábbi gyengeségeit, azért határozottan kárpótol a befejezés. 

Szóval összességében még mindig szeretem a Maddox fiúkat, Trentet is, annak ellenére, hogy Travis sztoriját jobban, és jegyzem meg: az ezután következő részt is. Mindenesetre még mindig hajrá Maddoxot, ide nekem minden részt!

AJÁNLOM

Blogturné extra - Öltözz könyvhöz!

 




Forrás
Forrás

Nyereményjáték


Trenton egy tetováló szalonban dolgozik és imádja a tetoválásokat. Ezúttal a ti feladatotok kitalálni melyik könyvben hangzanak el az idézetek. Egy valamiben egyezik a könyvek témája, az idézet egy-egy tetovált szereplőtől, szereplőről hangzik el. Elég a könyv címét is megírnotok.
Figyeljetek oda, mert sajnos nem tudtok javítani az elküldött megfejtéseken.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesek jelentkezésére 72 óra áll rendelkezésre a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

"– Valószínűleg azért, mert abba bele is lehet halni, ha a centrifugában körbe-körbe pörögsz a ruhákkal – mutatott rá Jace –, ellenben a tészta ritkán végzetes. Hacsak nem Isabelle főzi."

a Rafflecopter giveaway

A turné mentrendje

04.04 Deszy könyvajánlója
04.05 Angelika blogja
04.06 Insane Life
04.07 Book Heaven
04.08 Kelly & Lupi olvas
04.09 MFKata gondolatai
04.10 Kristina blogja
04.11 CBooks
04.12 Dreamworld
04.13 Tekla Könyvei

Nincsenek megjegyzések