Breaking News

Sabrina Jeffries: Egy hölgy sosem enged


Kell a többi is!

Sabrina Jeffries: Egy hölgy sosem enged

A blogturnéról




A General Press Kiadó izgalmas és szenvedélyes történelmi romantikus sorozatokkal látja el a magyar olvasók táborát. Ezúttal pedig sokak kedvenc sorozatának legújabb része kerül a könyvesboltok polcaira. Sabrina Jeffries: Egy hölgy sosem enged című könyvét a Blogturné Klub öt bloggere népszerűsíti olvasóik körében. Tartsatok velünk!


Eredeti cím: A Lady Never Surrenders
Kiadó: General Press
Oldalszám: 336
Fordító: Hajnal Gabriella
ISBN: 9789636437589
Sorozat: Hallstead Hall bajkeverői 5.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,14)
Megrendelési link
Lady Celia Sharpe mindig is óvatos volt a házasság kérdését illetően, de most a jövője múlik rajta. Két hónapja van arra, hogy férjet találjon magának, és teljesítse nagyanyja kérését. Három gazdag, magas rangú agglegényt mutatnak be neki, akik közül az egyik biztosan elnyeri a tetszését. Ugyanakkor felbéreli Jackson Pintert, hogy nyomozzon a három választottja után, de Jacksont annyira megbabonázza Celia, hogy a legutolsó dolog, amit szeretne, hogy segítségére legyen férjet találni…

Az első mondat:


"Celia a gyerekszobában ácsorgó felnőttek suttogására ébredt."

Véleményem


Ennek a könyvnek úgy álltam neki, hogy számomra teljesen új volt a sorozat. Nem tudtam, milyen alaphelyzetből indulunk, de a történelmi romantikus történeteket imádtam, és a többiek megnyugtattak, hogy nyugodtan olvashatom, érteni fogok mindent. És értettem is, az viszont elég hamar egyértelművé vált, hogy azért nagyon sok mindenről lemaradtam. A jó öreg nagyi kezébe vette az unokák sorsát, és egy egész sorozat épül az általa felállított feltételre: csak akkor kapják meg az örökséget a fiatalok, ha mind megházasodnak. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, már egyedül Celia maradt "állva".

Ez a kis indító csavar pedig rögtön félelmetes hatással volt rám: ide nekem mindet! Bármennyire betegnek is tartom a nagyi kerítő praktikáit, az kétségtelen, hogy indító alapötletnek nagyon jó. Összetartó tesók, egy fentről jövő kényszer a házasodásra, amiből nyilvánvalóan szerelmek fakadnak - még jó, hogy kell az egész sorozat. Kicsit Julia Quinn Bridgerton sorozata jutott eszembe, és a helyzet az, hogy olvasás közben, amikor rájöttem, hogy az ötleten kívül az írónő stílusa és a cselekményvezetése, valamint a szereplők is tetszettek, a pénztárcám felsírt. Valahogy, valamikor be kell szereznem az előzményeket is.


Mindenesetre térjünk vissza erre a történetre! Hiába a nagyanyja feltétele, Celia mindenhogy próbálja elkerülni a házasságot. Magával az intézménnyel nincsen problémája, de szerelemből szeretne házasodni, ehhez pedig nem lehet határidőt szabni. Mindig is fiús volt és inkább lovagolt és lövöldözött, mint hogy otthon hímezzen, és bár mindig jól érezte magát férfiak között, a flörtölés művészete távol áll tőle. Talán ha sikerül meggyőznie a nagyit, hogy képes lehet jó férjet találni, feloldja a szabályt és időt hagy neki. Ehhez viszont bizonyítania kell, hogy képes lehet jó férjet találni. Rögtön akad is három esélyes kérő: egy gazdag herceg, egy szegről-végről rokon csábító és egy portugál nemes. Viszont bármilyen jó választasnak is tűnhetnek elsőre, mindenkinek megvannak a hibái. Jackson Pinter már egy ideje a családnak dolgozik, és ki tudhatna meg többet a kérőkről, mint egy nyomozó? Csakhogy a nyomozóból szépen lassan egy negyedik kérő lesz. Persze semmi sem lehet ilyen egyszerű, hiszen történelmi romantikus sztoriról beszélünk...

Igazából nem sok dolog van, amit nem szerettem ebben a történetben, vagy amibe bele tudnék kötni. A két főszereplőt külön-külön, és együtt is imádtam, bár egy ponton már kicsit sok volt, hogy nem beszélnek már nyíltan. Na de Celiában imádtam, hogy nem egy kis nebáncsvirág, akit semmi sem érdekel, csak a selymek meg a bálok. Még amikor érezhetően próbált is megfelelni a társadalmi konvencióknak, akkor is érezni lehetett benne a tüzet, és azt, hogy ez igazából taktikázás a részéről. De persze ilyenkor mindig ott volt mellette Jackson, aki helyretette, és kedvesen mindig rávilágított, hogy milyen nevetséges, hogy nem magát adja. 



Mindenesetre mindkettejük háttértörténete érdekes volt. A fő szálat nyilván Celia sztorija mozgatta: az örökség megszerzése, illetve a szülei halálának körülményei. Ebbe csatlakozott be nyomozóként Jackson, de a történettől függetlenül neki is megvolt a maga múltja. Fattyúnak születni egy ilyen korban nagyon nem volt egyszerű. Imádtam, hogy Jackson két lábbal a földön áll, mégsem lett nagyon merev. Érezni lehetett, hogy tulajdonképpen a sebezhetőségén próbál úrrá lenni, mert nagyon is fájt neki, hogy az apja tudomást sem vett róla, és a fattyúság bélyegével nyilván a társadalmi rendszerről is elég határozottan véleményt alkotott. Viszont emellett nem adta fel, rengeteget dolgozott, hogy oda jusson, ahová. 

Pontosan ez teremtette meg köztük a kezdeti feszültséget. A vonzalom adott volt, viszont a különböző társadalmi helyzet áthidalhatatlannak látszik - már a nagyanya megítélése szerint. (Meg nyilván a társadalom szerint is.) És ha már itt tartunk - a nagyi az agyamra ment, ezt már rögtön a regény elején tudtam, amikor a bevezető levelét elolvastam. Kicsit értettem, miért csinálta, így nem tudtam utálni, és nem éreztem gonosznak sem, mert az okait értettem, de rossz eszközöket választott. 

A mellékszereplőket is nagyon megkedveltem, bár egyértelmű volt, hogy jobbára a korábbi főszereplők tértek vissza, immáron párokban, és egy-egy elejtett megjegyzésből sejteni is lehetett, hogy kinek mi a története. (Ezek is arra voltak jók, hogy még inkább felcsigázza az írónő az érdeklődésemet a többi kötetre.)

Ami a krimiszálat illeti... Őszintén szólva nem mondom, hogy mindenre rájöttem, de azért túl nagy meglepetést sem okozott semmi. Kellemesen elvoltam a nyomozásokkal és a tetőponttal, de azért félelmetesen nagyot nem ütött. 

Összességében nagyon tetszett a regény, biztosan olvasni fogom a többi részt is, még ha a végén álltam is neki... 

AJÁNLOM

Nyereményjáték


Az 5 állomáson egy-egy jelenetet találtok majd a sorozat részeiből. A főszereplők neveit eltűntettük, hogy érdekesebb legyen a játék. Nektek az lesz a dolgotok, hogy megírjátok melyik könyvben játszódik a jelenet, és mely főszereplő párosunk között. Tehát egy címet és két nevet kérünk megfejtésnek minden állomáson.
A helyes megfejtők között kisorsolunk három példányt az Egy hölgy sosem enged c. könyvből.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

"Átfutotta a többit is: Útmutató fegyverekrõl és a lövészetről ifjú sportembereknek, Vadászkalauz... és furamód egy Emma című könyv.
Amikor ez utóbbi kapcsán a férfi kérdõ tekintettel pillantott a lányra, az elpirult.
— Errõl ne beszéljen Minervának. Nem örülne, ha a tudomására jutna, hogy egy olyan nõ könyvét olvasom, akit a riválisának tart, jóllehet a szerzõnõ már halott.
— Eszembe sem jutott, hogy említést tegyek róla. Bár meglep, hogy olvas regényeket.
— Tudja, a lövészeten kívül más dolgok is érdekelnek.
— Sosem állítottam ennek az ellenkezõjét.
— De úgy véli, hogy egy fiú veszett el bennem. Ismerje csak be.
A férfi átgondolta, hogyan is fogalmazzon. — Olyan nőnek tartom, akinek van néhány szokatlan kedvtelése, amelyek történetesen az urak érdeklõdésére is számot tarthatnak. De ezen érdeklõdése
miatt még nem jellemezném úgy, mintha fiú volna."

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


06. 11. Kristina blogja
06. 13. Angelika blogja
06. 15. Szembetűnő
06. 17. Deszy könyvajánlója
06. 19. Insane Life

Nincsenek megjegyzések